Επιστροφή στο πρωτάθλημα, επιστροφή στο Anfield! (Pregame)

Μετά το international break η Liverpool επιστρέφει στο σπίτι της και στην αγωνιστική δράση!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Newcastle

Διοργάνωση: Premier League 
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 14.09.2019
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Andre Marriner
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά το 4/4 των Reds στο πρωτάθλημα, έπειτα από την νίκη επί της Burnley με 0-3, ακολούθησε η διακοπή για τις εθνικές ομάδες, επίφοβη για κάθε ομάδα και ιδίως για την Liverpool καθώς έχει δει πολλάκις παίχτες της να τραυματίζονται όσο αγωνίζονται με την εθνική τους ομάδα, αρκετές φορές και σε πολύ σοβαρό βαθμό. Ωστόσο αυτή την φορά δεν υπήρξε, ευτυχώς, κάποιο πρόβλημα με τον Jurgen Klopp να συνεχίζει να μην υπολογίζει μονάχα σε δύο παίχτες, τον Alisson και τον Keita. Η επιστροφή του πρώτου μάλιστα ίσως επιβραδυνθεί περισσότερο βάσει των δηλώσεων του Γερμανού τεχνικού, για αυτό και ο Adrian δούλεψε σκληρά αυτές τις ημέρες με ειδικά προγράμματα προπονήσεων.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Newcastle πέρασε ένα πολύ περίεργο καλοκαίρι. Οι φίλοι των Magpies είδαν την ομάδα να βρίσκεται επιτέλους κοντά σε αγορά από Άραβες, κάτι που βέβαια θα σήμαινε αρχικά την απομάκρυνση του πιο μισητού ανθρώπου σε ολόκληρη την πόλη της Βόρειας Αγγλίας, του νυν ιδιοκτήτη Mike Ashley και μετέπειτα μια δυνατή οικονομική ενίσχυση που θα μετατρεπόταν σε μια ανοδική πορεία για τις καρακάξες. Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν έτσι.

Ο άνθρωπος στον οποίο η ομάδα χρωστάει ένα τεράστιο μερίδιο για την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια τα τελευταία χρόνια, ο πρώην κόκκινος Rafael Benitez, χαιρέτησε για Κίνα και αντικαταστάθηκε από τον Steve Bruce. Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό -ήταν αναμενόμενη βέβαια η αποχώρηση του Ισπανού- η εξαγορά της ομάδας δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η Newcastle ξεκίνησε την σεζόν σαν το απόλυτο φαβορί για την Championship.

Η ήττα ιδίως από την Norwich με 3-1 που συνοδεύτηκε από τραγική εμφάνιση της ομάδας αποδείχτηκε αρκετή για να δυναμώσει πολύ η φασαρία σχετικά με το φλέρτ της Newcastle με τον υποβιβασμό. Ωστόσο οι Magpies εξέπληξαν τους πάντες την επόμενη αγωνιστική με τεράστιο διπλό επί της Tottenham στο Λονδίνο σε ένα παιχνίδι που μάλιστα παρουσιάστηκαν και εξαιρετικά σταθεροί στην ανασταλτική λειτουργία.

Όσον αφορά την καλοκαιρινή ενίσχυση, το μεγάλο μπαμ το έκανε ο Joelinton με ρεκόρ μεταγραφής για την ομάδα ερχόμενος από την Bundesliga και την Hoffenheim, με τον δρόμο προς το Newcastle να παίρνουν και οι Saint-Maximin, Krafth, Willems και Andy Carroll. Οι δαπάνες της ομάδας έφτασαν τα 68 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από τα μισά ωστόσο μπήκαν στα ταμεία από την πώληση του Ayoze Perez στην Leicester.

Τέλος, όσον αφορά την σημερινή αναμέτρηση να σημειωθεί πως η Newcastle έχει χτυπηθεί από πολυάριθμους τραυματισμούς, με τους Longstaff, Saint-Maximin, Lejeune, Ritchie, Gayle, Yedlin, Carroll και Colback να μην υπολογίζονται από τον Steve Bruce.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Εύκολη ήταν η δουλειά των Reds στο Anfield τον περασμένο Δεκέμβριο απέναντι στην σημερινή τους αντίπαλο, επικρατώντας με 4-0 χάρη σε γκολ των Lovren, Salah, Shaqiri και Fabinho.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι όμως η Liverpool αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς και τις δύο φορές που προηγήθηκε με Van Dijk και Salah η γηπεδούχος ομάδα βρήκε απάντησε. Την λύση έδωσε για ακόμη μια φορά, στο 86′, ο Divock Origi.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Adrian – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Newcastle (5-4-1): Dubravka – Krafth, Schar, Lascelles, Dummett, Willems – Almiron, Hayden, Shelvey, Atsu – Joelinton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *