Επιστροφή στις νίκες και τη δεύτερη θέση | Liverpool 3-0 Brentford: Match Review

Η Liverpool δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Brentford, επικράτησε με 3-0 στο Anfield και επέστρεψε στις νίκες στην Premier League μετά από έναν μήνα.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Πέμπτη (20/1, 21:45) στο Emirates με την Arsenal για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Carabao Cup.

Η Liverpool δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία απέναντι στην Brentford, παίρνοντας εύκολα τη νίκη με 3-0 στο Anfield για την 22η αγωνιστική της Premier League. Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα, στη 2η θέση και στο -11 από την κορυφή πλέον οι Reds (με παιχνίδι λιγότερο).

Ο Fabinho άνοιξε το σκορ πριν το ημίχρονο, με τους Oxlade-Chamberlain και Minamino να σκοράρουν στο δεύτερο μέρος για τη Liverpool.


Η Liverpool πήρε αυτό που δικαιούταν πριν το ημίχρονο

Ο Klopp παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στην Brentford, δεδομένων των απουσίων Mane-Salah-Keita, με τον Κώστα Τσιμίκα να μένει στον πάγκο και στα αριστερά της άμυνας να ξεκινάει ο Robertson.

Η Liverpool κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά στο παιχνίδι και δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 22ο λεπτό, με τον Van Dijk να κάνει το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Fernandez απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Η ομάδα του Frank άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και απείλησε στο 33ο λεπτό, με το σουτ του Ajerαπό μακριά να περνάει άουτ.

Οι Reds, όμως, αύξησαν την πίεσή τους και κατάφεραν να πάρουν αυτό που δικαιούνταν με βάση την απόδοσή τους, ανοίγοντας το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Arnold από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και έφτασε στον Fabinho, ο οποίος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0 στο 44ο λεπτό.


Ο Chamberlain «κλείδωσε» τη νίκη – Ο Minamino έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα (των γενεθλίων του)

Η Liverpool μπήκε αποφασιστικά και στο δεύτερο 45λεπτο, ωστόσο στο 59ο λεπτό η Brentford έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, καθώς ο Mbuemo βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Reds ανέβασαν ξανά στροφές στο τελευταίο ημίωρο, δημιούργησαν ευκαιρίες με τον Jota (63′, 67′) και στο 69ο λεπτό «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Robertson βρήκε με ωραία σέντρα από τα αριστερά τον Oxlade-Chamberlain κι αυτός με κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 για τη Liverpool.

Στο 74ο λεπτό, ο Klopp πέρασε τον εορτάζοντα Minamino στο παιχνίδι και ο Ιάπωνας χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για να σκοράρει. Μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Brentford στην περιοχή τους, ο Firmino έκλεψε την μπάλα, έδωσε γρήγορα στον Minamino κι αυτός σε κενή εστία έκανε το τελικό 3-0 στο 77ο λεπτό, σκοράροντας τη μέρα που έκλεισε τα 27 του χρόνια.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Jones; Oxlade-Chamberlain (Minamino 74′), Jota (Gordon 82′), Firmino (Milner 78′)

Brentford: Fernandez; Ajer, Jansson, Pinnock; Roerslev, Janelt, Baptiste (Wissa 67′), Norgaard, Henry (Canos 49′); Mbuemo (Jensen 75′), Toney

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *