Επιστροφή με ισοπαλία στο Anfield | Liverpool 1-1 Athletic Bilbao: Match Review

Η Liverpool ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Athletic Bilbao στο προτελευταίο φιλικό προετοιμασίας – Επιστροφή στο Anfield με περίπου 40.000 φιλάθλους, αγωνία για τον τραυματισμό του Robertson.

Τελευταίο φιλικό για τους Reds, τη Δευτέρα 9/8 (21:00 ώρα Ελλάδος) με την Osasuna στο Anfield.

Περίπου 40.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο Anfield μετά από πολύ καιρό για το προτελευταίο φιλικό της Liverpool με την Athletic Bilbao, το οποίο έληξε χωρίς νικητή (1-1).

Ο Jota άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα στο πρώτο μέρος, αλλά ο Berenguer διαμόρφωσε το τελικό σκορ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου – 70 αγωνιστικά λεπτά για τον Van Dijk, εκτός αποστολής έμεινε ο Τσιμίκας.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Robertson αποχώρησε με τραυματισμό στον αστράγαλο, με τον Klopp να… πονοκεφαλιάζει ενόψει της έναρξης της Premier League σε λίγες μέρες.


Γκολάρα ο Jota, ατυχία με Robertson

Η θερμή υποδοχή του κόσμου στο Anfield φαίνεται πως έδωσε ισχυρό boost στη Liverpool, η οποία πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Ο Keita έκλεψε την μπάλα, ο Mane βρήκε γρήγορα τον Jota στην περιοχή και εκείνος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 στο 13ο λεπτό.

Ο Πορτογάλος παραλίγο να σκοράρει ξανά στο 16ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του απομακρύνθηκε από τον Martinez πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Η Bilbao απείλησε για πρώτη φορά στο 21ο λεπτό, με τον Alisson να σταματάει τον Williams. Τρία λεπτά αργότερα, ο Eliott επιχείρησε ωραίο φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ ο Mane σκόραρε στο 30ό λεπτό, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Williams έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 35ο λεπτό για την Athletic, με τον Van Dijk να απαντάει στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα.

Δεν έλειψαν τα δυσάρεστα πριν την ανάπαυλα. Στο 42ο λεπτό ο Robertson, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, τραυματίστηκε. Μάλιστα, έδειχνε να πονάει αρκετά. Οι γιατροί έφεραν το φορείο στο γήπεδο, αλλά εντέλει δεν χρειάστηκε, καθώς ο Σκωτσέζος αποχώρησε υποβασταζόμενος. Στη θέση του πέρασε ο Owen Beck.


Ο Berenguer έφερε το ματς στα ίσα – Είχε ευκαιρίες η Liverpool αλλά δεν σκόραρε ξανά

Η Bilbao ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έφτασε στην ισοφάριση με τον Berenguer στο 52ο λεπτό.

Οι Reds ανέβασαν την απόδοσή τους και απείλησαν με τον Mane στο 66ο λεπτό. Λίγο αργότερα, στο 71ο λεπτό, ο Van Dijk πέρασε εκτός αγώνα, με τον Ολλανδό αμυντικό να αποθεώνεται από το κοινό του Anfield.

Η Liverpool συνέχισε να πιέζει και «άγγιξε» το γκολ στο 75ο λεπτό, όταν ο Eliott σημάδεψε το δοκάρι από τα δεξιά στην περιοχή.


Η σύνθεση της Liverpool:

Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk (R. Williams 73′), Robertson (Beck 46′), Milner, Keita (Morton 83′), Elliott (Cain 83′), Mane, Salah, Jota (Woodburn 73′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *