Επιστροφές, ντεμπούτο και πρόκριση | Liverpool 3-1 Cardiff City: Match Review

Η Liverpool επικράτησε εύκολα με 3-1 της Cardiff City στο Anfield και προκρίθηκε στη φάση των «16» του FA Cup. Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας, ντεμπούτο για Luis Diaz, επέστρεψε με γκολ ο Harvey Elliott.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Πέμπτη (10/2, 21:45) στο Anfield με την Leicester για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool επέστρεψε στη δράση μετά από δύο εβδομάδες και φιλοξένησε την Cardiff City στο Anfield για τον 4ο γύρο του FA Cup, πήρε τη νίκη-πρόκριση (3-1) και στη φάση των «16» θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Norwich που απέκλεισε τη Wolves.

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και ήταν εξαιρετικός, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο Jota άνοιξε το σκορ, ο Minamino κλείδωσε τη νίκη και ο Eliott (μπήκε στο 57ο λεπτό), στην επιστροφή του μετά από 5 μήνες, σκόραρε το 3ο γκολ των Reds. Το μόνο που κατάφερε η Cardiff ήταν να μειώσει με τον Colwill, ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα της Liverpool έκανε και ο Luis Diaz, ο οποίος πέρασε στο 57ο λεπτό και λίγο αργότερα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο γκολ του Minamino.


Κυριαρχία, ευκαιρίες, αλλά no goal

Οι Reds ξεκίνησαν δυναμικά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό για να ανοίξουν το σκορ. Ο Jota έκανε ωραία κίνηση και σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Phllips έπεσε και απέκρουσε σωτήρια.

Η Liverpool συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο, παίζοντας κυρίως από τα αριστερά, με τον Τσιμίκα να ανεβαίνει ψηλά και να δημιουργεί προβλήματα στην Cardiff, αλλά οι προσπάθειες των Keita (31’), Jones (34’) και Firmino (36’) κατέληξαν εκτός εστίας.


Το «καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο – Επιστροφή με γκολάρα για Elliott

Η ομάδα του Klopp δεν άλλαξε μοτίβο στο δεύτερο 45λεπτο και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Alexander-Arnold, ο Jota πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Phillips για το 1-0 στο 53ο λεπτό. 15ο γκολ στη φετινή σεζόν για τον Πορτογάλο επιθετικό.

Στο 57ο λεπτό ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι τον Elliott, ο οποίος επέστρεψε στα γήπεδα μετά από 5 μήνες, ενώ το ντεμπούτο του έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Reds, Luis Diaz. Ο Κολομβιανός winger, μάλιστα, κατάφερε να ξεχωρίσει από την πρώτη του συμμετοχή, καθώς έπαιξε ρόλο στο δεύτερο γκολ της Liverpool.

Ο Diaz πίεσε τον Ng μέσα στην περιοχή, έκλεψε την μπάλα και έκανε το γύρισμα  από τα αριστερά, με τον Minamino να πετυχαίνει το 2-0 από κοντά στο 68ο λεπτό.

Ωστόσο, ο Diaz δεν ήταν ο μόνος που πέρασε στο παιχνίδι και κατάφερε να συγκεντρώσει τα βλέμματα πάνω του. Κι αυτό διότι στο 76ο λεπτό, ο Robertson βρήκε τον Elliott στην περιοχή κι ο 18χρονος με εκπληκτικό σουτ σημείωσε το 3-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Liverpool. Επιστροφή με γκολάρα. Και την πανηγύρισε δεόντως.

Το μόνο που κατάφερε η Cardiff ήταν να μειώσει με τον Colwill, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 80ό λεπτό.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas (Robertson 70′); Henderson (Thiago 78′), Keita (Elliott 57′), Jones (Diaz 57′); Minamino (Milner 69′), Jota, Firmino

Cardiff: Phillips; Flint, McGuiness, Denham; Ng (Semenyo 90+3′), Vaulks (Doyle 69′), King (Colwill 69′), Pack, Bagan; Harris (Davies 58′), Collins (Hugill 58′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *