Επιστολή της Premier League προς τις 20 ομάδες με συμβουλές για προστασία από τον κορωνοϊό

Η αγγλική λίγκα παίρνει τα μέτρα της για την καταπολέμηση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενημερώνοντας τις ομάδες με σημαντικά προληπτικά μέτρα.

Το εμπορικότερο πρωτάθλημα του κόσμου, η Premier League, παίρνει μέτρα προφύλαξης απέναντι στην διάδοση του κορωνοϊού, με σκοπό να μην προβεί σε μέτρα… καταστολής τόσο του ιού όσο και του πρωταθλήματος.

Βέβαια, το σενάριο που γράφτηκε από την Daily Mail περί αναβολής ή και οριστικής ματαίωσης του πρωταθλήματος δεν ευσταθεί. Προς το παρόν, το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες παραμένουν ως έχουν και το μόνο πιθανό σενάριο, αν η κατάσταση καταστεί έκκρυθμη, είναι η διεξαγωγή των αναμετρήσεων κεκλεισμένων των θυρών.

Για να μη φτάσουμε εκεί, όμως, η Premier League βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους κρατικούς φορείς υγείας και ενημερώνει με σχετική επιστολή τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος, προτείνοντας μέτρα πρόληψης. Μεταξύ αυτών η ενίσχυση του επιπέδου υγιεινής σε προπονητικά κέντρα και γήπεδα και ο περιορισμός των δια ζώσης επαφών και συναντήσεων στους παραπάνω χώρους (για διοικούντες και επαγγελματικές επαφές).

Την ίδια ώρα, οι σύλλογοι παίρνουν ο καθένας και δικές τους πρωτοβουλίες. Νιούκασλ και Μπράιτον απαγόρευσαν τις χειραψίες, τις αγκαλιές και τα «χάι-φάιβ» μεταξύ παικτών και επιτελείου, ενώ η τελευταία έδωσε εντολή να αποφεύγονται οι υπογραφές αυτογράφων και οι φωτογραφίες με το κοινό, ματαίωσε τις δημόσιες εμφανίσεις παικτών της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας και ενίσχυσε τη χρήση του Skype για να «μεταφερθούν» τα συμβούλια από τα γραφεία του συλλόγου στο διαδίκτυο, ανέπαφα και χωρίς ρίσκο.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε και στο repress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *