ΕΠΙΣΗΜΟ: Ξεκινούν οι προπονήσεις στην Αγγλία

Ξεκινά από αύριο (19/05) η πρώτη φάση των προπονήσεων στην Αγγλία, μετά την υπογραφή του πρώτου πρωτοκόλλου προπόνησης από τις ομάδες.

Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (18/05), οι ομάδες της Premier League κλήθηκαν να υπογράψουν το πρώτο υγειονομικό πρωτόκολλο που τους παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και το οποίο αφορά την επιστροφή στις προπονήσεις με μικρά γκρουπ παικτών. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και από την Τρίτη οι ομάδες επιστρέφουν στα προπονητικά τους κέντρα, ενώ θα κάνουν στα μέλη τους (ρόστερ και επιτελείο) συνολικά 80 τεστ, από 40 δύο φορές την εβδομάδα.

Θα ακολουθήσουν εκτενείς συζητήσεις μεταξύ συλλόγων και ιθυνόντων της διοργανώτριας αρχής για την παρουσίαση και συμφωνία αναφορικά με το δεύτερο πρωτόκολλο προπονήσεων, που θα επιτρέπει εν καιρώ και τις ομαδικές προπονήσεις.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση της Premier League:

«Τα μέλη της Premier League ψήφισαν σήμερα ομόφωνα την επιστροφή σε προπονήσεις με μικρά γκρουπ από αύριο (σ.σ. Τρίτη) απόγευμα, ως ένα πρώτο βήμα προς την επανέναρξη της Premier League, όποτε αυτή θα είναι ασφαλές να συμβεί.

Το Πρωτόκολο του Πρώτου Βήματος για την Επιστροφή στις Προπονήσεις επιτρέπει στις ομάδες να προπονηθούν διατηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Η προπόνηση με επαφές δεν επιτρέπεται ακόμη.

Αυτό το πρώτο στάδιο συμφωνήθηκε κατόπιν συνεννόησης με παίκτες, προπονητές, γιατρούς των συλλόγων της Premier League, ανεξάρτητους ειδικούς και την Κυβέρνηση.

Αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολα των υψηλότερων προδιαγραφών θα εξασφαλίσουν ότι όλοι επιστρέφουν στις προπονήσεις υπό το πιο ασφαλές δυνατό καθεστώς.

Η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων είναι προτεραιότητα για την Premier League και η ασφαλής επιστροφή στις προπονήσεις είναι μια διαδικασία που θα ακολουθηθεί βήμα-βήμα.

Εκτενείς επαφές θα συνεχιστούν με παίκτες, προπονητές, συλλόγους, την PFA και την LMA, με σκοπό την κατάρτιση πρωτοκόλων για προπονήσεις πλήρους επαφών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *