Επιθετική… ξηρασία! | Βαθμολογίες: Manchester United – Liverpool 0-0

Σε ένα ματς χωρίς κλασική ευκαιρία, παρά την κατοχή της μπάλας και τις 3 αναγκαστικές αλλαγές της United από το 1ο ημίχρονο, οι Reds έφυγαν με 1 βαθμό από το Old Trafford.

Μια επίσκεψη στην έδρα της Manchester United είναι πάντα δύσκολη υπόθεση, όμως οι συγκυρίες αυτή τη φορά ήταν υπέρ της Liverpool που δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί μένοντας στο 0-0 σε ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι. Ο Firmino αποχώρησε επίσης τραυματίας δίνοντας τη θέση του στον Sturridge στο 31′ μετά από ένα στροβοπάτημα.

Η Liverpool παρουσιάστηκε νωθρή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς μη μπορώντας να γίνει επικίνδυνη σε κανένα σημείο του αγώνα. Κυρίως στο 2ο μέρος η κατοχή της μπάλας ήταν φλύαρη και από την άλλη η Machester United απειλούσε κυρίως με αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Liverpool παραμένει πρώτη στη βαθμολογία με 1 βαθμό περισσότερο από τη Manchester City, ενώ απομένουν 11 αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.

Πάμε τώρα να δούμε αναλυτικά τις βαθμολογίες που δώσαμε στους 11+3 του Klopp:

Alisson | 8

Σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα αν και δε χρειάστηκε σε πολλές περιπτώσεις. Είχε σωτήρια επέμβαση στη φάση του Lingard όπου τον έκοψε αποτελεσματικά σώζοντας σίγουρο γκολ.

Milner | 5.5

Αμυντικά ήταν καλός, δεν πιέστηκε πολύ, αλλά δέχτηκε κάρτα για να σταματήσει μια αντεπίθεση. Επιθετικά ήταν λίγος και βαρύς, είχε κακές σέντρες και αν και κράτησε πολύ τη μπάλα στα πόδια του δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα και δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Arnold.

Van Dijk | 8

Όπως πάντα πολύ καλός και σταθερός. Δε χρειάστηκε πολλές φορές η συμβολή του αμυντικά ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις καθάρισε κρίσιμες μπαλιές, κυρίως βγαίνοντας πάντα κερδισμένος στις εναέριες μονομαχίες.

Matip | 7.5

Εξίσου καλός με τον Van Dijk ο Καμερουνέζος στα αμυντικά του καθήκοντα σήμερα. Φυσικά θα μιλούσαμε σε διαφορετική βάση αν του χρεωνόταν το αυτογκόλ που πέτυχε ή το λάθος του αμέσως μετά με τον κακό υπολογισμό της μπάλας. Ψύχραιμος σε όλο το ματς, ενώ εξαφάνισε Lukaku και Rashford. Είχε μια όμορφη επιθετική ενέργεια αλλά και μια καλή κεφαλιά που απείλησε.

Robertson | 5.5

Ελάχιστες πρωτοβουλίες από τον Σκωτσέζο που δεν διανύει την καλύτερη περίοδό του αγωνιστικά. Λίγος κι αυτός επιθετικά ωστόσο κράτησε λιγότερο μπάλα από τον Milner. Αμυντικά δεν είχε κάποιο πρόβλημα και ήταν συνεπής.

Fabinho | 7

Οι διαγώνιες πάσες του από το κέντρο στα άκρα ήταν άψογες σε όλο το παιχνίδι. Ήταν αποτελεσματικός και η παρουσία του κρίνεται θετική ωστόσο δεν είχε πολλή συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Διατηρούσε τις ισορροπίες του κέντρου και βοηθούσε αρκετά Hendo και Gini.

Henderson | 7.5

Άλλη μια θετική παρουσία του αρχηγού που ήταν αρκετά παθιασμένος. Πίεζε και έτρεχε πολύ, έδωσε πολλά στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και στην κυκλοφορία. Αντικαταστάθηκε προκειμένου η ομάδα να γίνει πιο επιθετική και όχι για το ποιόν της παρουσίας του.

Wijnaldum | 8 (MOTM)

Ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι για τον Gini. Έβλεπε γήπεδο, κουβαλούσε την μπάλα, μοίραζε στα άκρα και έδωσε λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Δε βοήθησε η παρουσία της επιθετικής 3άδας για να φανεί η συνεισφορά του στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ δεν έχανε εύκολα τη μπάλα ούτε είχε λάθη. Από τους καλύτερους παίκτες φέτος στο χώρο του κέντρου.

Salah | 4

Άλλο ένα ματς που ο Mo χάνεται και δεν μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Καλά κλεισμένος αλλά ακόμα και όταν είχε χώρο δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την άμυνα της United. Λίγος, είχε λάθος πάσες και δε του έβγαινε τίποτα.

Mane | 5.5

Ένα κλικ καλύτερος από τον Salah αλλά και αυτός μακριά από τον καλό του εαυτό, βυθίστηκε στη μετριότητα και δε φάνηκε σχεδόν καθόλου. Προσπάθησε μεν αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός.

Firmino | 5.5

Έπαιξε μόλις μισή ώρα και έδειξε κάποια καλά στοιχεία χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο. Είναι γεγονός πάντως πως απ’ όταν βγήκε η ομάδα έπεσε ακόμα περισσότερο επιθετικά, κυρίως στο 2ο μέρος.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Sturridge | 5

Σχεδόν άφαντος ο Daniel που ναι μεν είχε κάποιες καλές πάσες και γυρνούσε πίσω για να πιέσει στο κέντρο, όμως δεν κατάφερε ποτέ να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Shaqiri | 5

Ο Ελβετός ήταν κινητικός και προσπάθησε όμως κι εκείνος δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα στο διάστημα που αγωνίστηκε και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Τροφοδοτήθηκε λίγο και δεν απείλησε ούτε αυτός.

Origi | 5.5

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Shaqiri, τροφοδοτήθηκε λίγο, προσπάθησε, έκανε κινήσεις αλλά ως εκεί.

Klopp | 6

Πολλά ερωτηματικά σίγουρα προκάλεσε η επιλογή του Milner αντί του Arnold στο δεξί άκρο της άμυνας που σίγουρα δεν τον δικαίωσε, αλλά ήθελε να τον προφυλάξει ειδικά μετά το 90λεπτο απέναντι στη Bayern (περισσότερα εδώ). Παρέταξε μια κατά τ’ άλλα ορθολογική ενδεκάδα αλλά δε του βγήκε το ματς και είχε πολλούς παίκτες σε κακή μέρα επιθετικά. Η λογική του να ξεκινήσει πιο συντηρητικά και να ανέβει πιο ψηλά στη συνέχεια ήταν σωστή. Άργησε όμως την αλλαγή του άφαντου αγωνιστικά Salah, αλλά και γενικότερα τις αλλαγές. Φοβήθηκε το παιχνίδι και δε ρίσκαρε παίζοντας πιο επιθετικά και δεν εκμεταλλέυτηκε την κακή κατάσταση της United που έπαιζε με αρκετά προβλήματα και έκανε 3 αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο. Έχει και ο ίδιος έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *