ΕΚΤΑΚΤΟ: Χρηματικό πρόστιμο η ποινή του ενός ενόχου για την τραγωδία του Hillsborough!

Το δικαστήριο έβγαλε σήμερα το πόρισμα του για την ποινή του Graham Mackrell, του γραμματέα της Sheffield Wednesday.

Ο Graham Mackrell εκτελούσε χρέη γραμματέα στη Sheffield Wednesday, το γήπεδο της οποίας χρησιμοποιήθηκε για τον ημιτελικό του FA Cup το 1989, ανάμεσα σε Liverpool και Nottingham Forrest. Στο πασίγνωστο (για λάθος λόγους) Hillsborough, 96 φίλοι της Liverpool άφησαν την τελευταία τους πνοή στη χειρότερη τραγωδία που γνώρισε ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Όπως σας είχε ενημερώσει το LiverpoolFans.gr, μετά την οριστική απαλλαγή των φιλάθλων της Liverpool από οποιαδήποτε κατηγορία, δύο ήταν οι κατηγορούμενοι που κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου Preston Crown: ο τότε γραμματέας της Sheffield Wednesday, Graham Mackrell και ο αρχηγός των αστυνομικών δυνάμεων την ημέρα του αγώνα, David Duckenfield.

Ο τελευταίος ακόμα βρίσκεται υπό ανάκριση και αναζητούνται στοιχεία για να θεμελιώσουν οριστικά την ενοχή του για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία των 95 (απαλλάχθηκε για τον 96ο που υπέκυψε στα τραύματα του περισσότερο από έναν χρόνο αργότερα), ενώ ο πρώτος κρίθηκε ένοχος για παραβάσεις του τότε νόμου περί Υγείας και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας και πιο συγκεκριμένα με την αιτιολογία πως δεν εξασφάλισε την ύπαρξη αρκετών τουρνικέ στις θύρες εισόδου στο στάδιο.

Σήμερα, 13/5, το Prenton Crown αποφάσισε και την ποινή του Mackrell: χρηματικό πρόστιμο £6,500.

Φανταζόμαστε πως αν δεν θρηνούσαμε θύματα θα τον πλήρωναν κι όλας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *