ΕΚΤΑΚΤΟ: Η σεζόν θα τελειώσει κανονικά

Τα μεγάλα σώματα του αγγλικού ποδοσφαίρου συναποφάσισαν την κανονική διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της σεζόν για όσο χρόνο χρειαστεί ως την αποπεράτωση τους.

FA, Premier League, EFL, ο σύνδεσμος προπονητών και ο σύνδεσμος προπονητών συναποφάσισαν το μεσημέρι της Πέμπτης (19/03) σε τηλεδιάσκεψη τα εξής:

α) αναβολή όλων των πρωταθλημάτων επ’ αόριστον και πάντως τουλάχιστον ως τις 30 Απρίλη  και

β) κανονική αποπεράτωση της φετινής σεζόν εν ευθέτω χρόνο (και πιο συγκεκριμένα όσο χρειαστεί κάθε πρωτάθλημα), τροποποιώντας λόγω των συνθηκών με την έξαρση του κορωνοϊού τη νομοθετική πρόβλεψη της FA σχετικά με την 1η Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων.

Η απόφαση είναι άκρως σημαντική αναφορικά με τα πορίσματα της, διότι ανέβαλε το πρωτάθλημα ορίζοντας όχι την ημερομηνία της επιστροφής στα γήπεδα και άρα την ημερομηνία λήξης της σεζόν κατ’ επέκταση, κάτι που σαφώς μπορεί να επηρεαστεί (και άποψη μας είναι ότι θα επηρεαστεί σίγουρα) από την επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στην Αγγλία, αλλά την ημερομηνία μέχρι την οποία σίγουρα τα γήπεδα θα είναι κλειστά (30 Απριλίου). Έτσι, τα σώματα εξασφάλισαν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν κανονικά, ακόμα κι αν μας πιάσει… φθινόπωρο, και, απλώς, κάθε φορά που θα πλησιάζει η ημερομηνία που τίθεται ως minimum, θα μπορούν να ξανασυνεδριάζουν για να την επιτείνουν, ανάλογα με τις συνθήκες. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η λήξη των πρωταθλημάτων, αλλά πλέον η επανέναρξη τους, αφού για το θέμα της λήξης δόθηκε απεριόριστος χρόνος.

Αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι η Liverpool θα σηκώσει το 19ο πρωτάθλημα της στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *