Είναι ο Jadon Sancho το «perfect fit» για την Liverpool;

Με αφορμή τη νέα είδηση από πλευράς James Pearce σχετικά με τον Jadon Sancho, το Liverpoolfans.gr αναλύει την περίπτωση του νεαρού Άγγλου και κατά πόσο θα μπορούσε να «κολλήσει» στη Liverpool του Jurgen Klopp.

Σε τελευταία νέα δια στόματος James Pearce, ο έμπειρος δημοσιογράφος της ομάδας ανέφερε πως ο Jadon Sancho είναι από τους παίκτες που αρέσουν πολύ στον Jurgen Klopp, ωστόσο η πρόσφατη ανανέωση του συμβολαίου του με την Borussia Dortmund με απολαβές 190χιλ./βδομάδα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, εφόσον οι Βεστφαλοί αποφασίσουν να τον παραχωρήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Sancho αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ενθουσιώδη prospects του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Σε ηλικία μόλις 19 ετών έχει καταφέρει να είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος στην Dortmund και εσχάτως στο σχήμα της Εθνικής Αγγλίας.

Η περσινή του σεζόν ήταν άκρως εντυπωσιακή, καθώς μέτρησε συνολικά 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 13 γκολ και 16 ασίστ. Συγκεκριμένα, στην Bundesliga αγωνίστηκε και στα 34 παιχνίδια, σημειώνοντας 12 τέρματα μαζί με τον αδιανόητο αριθμό των 14 ασίστ, που τον ανέδειξαν και κορυφαίο στη λίγκα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Φέτος, μετράει ήδη 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 2 γκολ και 3 ασίστ!

Στην Ευρώπη αγωνίστηκε 7 φορές πέρσι με την Borussia μετρώντας 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ αγωνίστηκε και 2 φορές στο Κύπελλο έχοντας 1 τελική πάσα. Εκπληκτικός ήταν και στο Γερμανικό Super Cup, στη νίκη με 2-0 επί της Bayern, όπου σκόραρε το 2ο γκολ και σέρβιρε το 1ο στον Alcacer.

Με το εθνόσημο ξεκίνησε από πέρσι να παίρνει συμμετοχές, με τον Gareth Southgate να τον χρησιμοποιεί σε 7 παιχνίδια για Nations League και EURO Qualifiers, όπου έχει πετύχει 2 γκολ και 1 ασίστ.

Παρατηρεί εύκολα κανείς πως τα νούμερά του είναι το λιγότερο εντυπωσιακά, ειδικά αν αναλογιστούμε την ηλικία του. Παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται και καλύτερος και είναι εμφανές πως δουλεύει πολύ, με τρανή απόδειξη την τρομακτική του βελτίωση κατά τον καιρό που βρίσκεται στη Γερμανία.

Η Dortmund τον πίστεψε και δικαιώθηκε με το παραπάνω, έχοντας αυτή τη στιγμή στα χέρια της ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ποδόσφαιρο και ίσως τον πιο ανερχόμενο Άγγλο παίκτη.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως ο Sancho στα χέρια του Klopp θα ήταν το απόλυτο επιθετικό υπερόπλο. Μιλάμε για έναν παίκτη με τρομερή ταχύτητα, απίστευτη τεχνική, αλτρουισμό και σπουδαία αντίληψη του χώρου. Δεν είναι ατομιστής, παίζει με τους συμπαίκτες του, εκμεταλλεύεται τα ατομικά του στοιχεία ιδανικά και για αυτό είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος ακραίος επιθετικός στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Τακτικά υστερεί, ξεχνιέται αρκετές φορές και οι αντοχές του είναι συχνά ζήτημα. Ωστόσο, το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί μεγάλο ελαφρυντικό. Ο τρόπος παιχνιδιού της Liverpool θα του ταίριαζε εξαιρετικά, καθώς θα έδινε τη δυνατότητα σε εκείνον να παίξει όπως του αρέσει τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Θα μπορεί να βρει χώρους, αλλά και να λειτουργήσει σε σετ παιχνίδι, όπου επίσης είναι καλός.

Η καταγωγή του είναι και αυτή πολύ σημαντικός παράγοντας. Θα είναι μεγάλη υπόθεση για τη Liverpool να μπορέσει εντάξει στο δυναμικό της πιθανώς τον μελλοντικό καλύτερο παίκτη της χώρας. Είναι δεδομένο πως εφόσον η Dortmund συζητήσει το ενδεχόμενο πώλησής του, θα ενδιαφερθούν πολλές ομάδες πρώτης γραμμής από το Νησί, με τις Chelsea και Manchester United ήδη να έχουν ακουστεί. Οι Reds έχουν ένα πρότζεκτ που σίγουρα είναι δελεαστικό για έναν παίκτη σαν τον Sancho, που ωστόσο θα αναζητά θέση βασικού στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Όλοι γνωρίζουμε πως η επιθετική τριάδα είναι καπαρωμένη και για αυτό οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση μπαίνει σε υποθετικό πλαίσιο, καθώς είναι ουτοπικό να πιστεύουμε πως ένας παίκτης του βεληνεκούς και της τιμής του Jadon Sancho θα ερχόταν ως εναλλακτική λύση.

Κανείς δεν ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον και είναι σαφές πως η Liverpool βρίσκεται στον σωστό δρόμο, όπου δεν απαιτούνται βιαστικές και ενθουσιώδεις κινήσεις. Αν όμως χρειαστεί η προσθήκη ενός πρωτοκλασάτου εξτρέμ, η περίπτωση του Άγγλου. ίσως είναι η καλύτερη δυνατή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *