Διαφωνεί με τον Δήμαρχο η Liverpool: «Δεν θα προκύψουν προβλήματα αν γίνουν οι αγώνες»

Διαβάστε την απάντηση της Liverpool στις δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης, Joe Anderson.

Ο Δήμαρχος της πόλης του Liverpool, Joe Anderson, θορυβημένος από την έξαρση του κορωνοϊού στην Αγγλία και από τις εισηγήσεις της αστυνομίας περί του κινδύνου συνωστισμού μεγάλου αριθμού φιλάθλων, τόσο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εναπομείναντων αγώνων όσο και στην επικείμενη παρέλαση θριάμβου, δήλωσε ότι προτιμά να διακοπεί οριστικά η σεζόν και να μην γίνουν αγώνες, με τον τίτλο να οφείλει να απονεμηθεί κανονικά στην Liverpool «που τον αξίζει».

Στην πρόταση αυτή απάντησε εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της η Liverpool, η οποία κατά μία έννοια εκθέτει τον Anderson κατά το μέρος που οι δύο πλευρές είχαν αποδεχτεί σε προηγούμενη συνάντηση τους την ανάγκη προεργασίας και επικοινωνίας του ζητήματος στη βάση του φίλαθλου κόσμου, κατηγορώντας τον Δήμαρχο ότι δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από τους συνδέσμους σχετικά με την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Liverpool:

«Ως σύλλογος, είμαστε ενήμεροι και δυσαρεστημένοι από τα σχόλια που αποδίδονται στον Δήμαρχο, Joe Anderson, σε μια συνέντευξη του που κοινοποιήθηκε σήμερα (σ.σ. 30/04).

Εκτός από την έλλειψη στοιχείων για να προβεί σε τέτοιους ισχυρισμούς, θα αναφερθούμε επίσης και στις πρόσφατες συζητήσεις με τον Δήμαρχο Anderson αναφορικά με την πιθανότητα διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου κεκλεισμένων των θυρών, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι σημαντικό ότι τα σπουδαίοτερα από τα ενδιαφερόμενα μέρη ανά την πόλη θα συνεχίσουν να συμμετέχουν και να συνεργάζονται.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, έχουμε έρθει σε επαφή με συνδέσμους φιλάθλων που μας εξέφρασαν την δέσμευση τους να σεβαστούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και, σε περίπτωση που ανακοινωθεί επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τους και με άλλα σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη στην διατήρηση της συλλογικής μας επιθυμίας να πετύχουμε αυτόν τον κρίσιμο στόχο.

Ως μέρος των τρεχουσών διαδικασιών και εργασιών, βρισκόμαστε σε τακτική επαφή με τον Δήμαρχο και το γραφείο του και ελπίζουμε ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Στο μεταξύ, η πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ανταπόκριση στην ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζει να ξετυλίγεται και, πιο συγκεκριμένα, η παροχή συνεχούς βοήθειας στις ποικίλες πρωτοβουλίες του ΕΣΥ και σε όσους αντιμετωπίζουν πείνα λόγω πτωχότητας και κοινωνική απομόνωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *