Δεν (το) χάνει με τίποτα! | Norwich 0-1 Liverpool: Match Review

Με γκολ του Sadio Mane, η Liverpool πέρασε και από το Carrow Road επικρατώντας 1-0 της Norwich, έφτασε τις 17 συνεχόμενες νίκες και πλέον είναι… αγκαλιά με το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια!

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τρίτη 18/2 με τη Atletico Madrid (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) στο Wanda Metropolitano για τον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League.

Δεν σταματάει πουθενά αυτή ομάδα. Λες και παίζει… στον αυτόματο.

Η Liverpool δυσκολεύτηκε απέναντι στη Norwich στο Carrow Road αλλά βρήκε και αυτή τη φορά τη λύση (0-1) χάρη σε γκολ της «χρυσής» αλλαγής του Klopp, Sadio Mane, ο οποίος σκόραρε στο 78′ και χάρισε στους Reds την 17η διαδοχική τους νίκη που τους φέρνει ακόμα ένα βήμα από τον μεγάλο τους στόχο.

Η απόσταση από τη Manchester City έφτασε στο μυθικό +25, ενώ η Liverpool επέκτεινε το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα στα 43 παιχνίδια (38 νίκες – 5 ισοπαλίες).


Είχε τον έλεγχο αλλά όχι το γκολ

Οι Reds ήταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά και πίεζαν τη Norwich, η οποία περίμενε πίσω από την μπάλα. Ο Oxlade-Chamberlain δημιούργησε την πρώτη φάση στο 7′ αλλά το σουτ του Άγγλου μέσου ήταν αδύναμο και κατέληξε στην αγκαλιά του Krul.

Η Liverpool προσπάθησε να απειλήσει κυρίως έξω από την περιοχή, με τα σουτ των Alexander-Arnold (28′) και Keita (39′) να μη βρίσκουν στόχο, ενώ ο Salah δοκίμασε το σουτ εντός περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ στο 38′.

Καμία ευκαιρία από αυτές, όμως, δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αυτή που έχασε η Norwich στο 35′. Ο Rupp βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Liverpool, βρέθηκε απέναντι στον Alisson αλλά τη στιγμή που πάσαρε στον Pukki, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας άπλωσε τα χέρια του και έδιωξε απομάκρυνε σωτήρια τη μπάλα!


Η λύτρωση ήρθε από τον πάγκο

Τα «καναρίνια» άρχισαν το δεύτερο ημίχρονο με την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο παιχνίδι. Μετά από ωραία συνεργασία στην περιοχή της Liverpool, ο Cantwell σούταρε από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η ομάδα του Klopp απάντησε με το δυνατό σουτ του Keita να απομακρύνεται από τον Krul στο 57′ και στο επόμενο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Norwich έκανε μεγάλη διπλή επέμβαση στο σουτ του Salah αρχικά, και στη συνέχεια σταμάτησε και τον Keita που πήγαινε για το ριμπάουντ.

Η κατοχή είχε φτάσει στο 72% για τους Reds, οι οποίοι αύξησαν κατά πολύ την απόδοσή τους και έψαχναν το γκολ με κάθε τρόπο, το οποίο ήρθε από μια «χρυσή» αλλαγή του Klopp. Ο Γερμανός έριξε στο παιχνίδι τον Sadio Mane, ο οποίος τον δικαίωσε απόλυτα λίγο αργότερα.

Βέβαια, στο 72′ η Norwich λίγο έλειψε να προηγηθεί όταν ο Tettey σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Alisson.

Κι αφού πέρασε ο κίνδυνος για τη Liverpool, είχε φτάσει η στιγμή για να… μιλήσει ο Mane. Ο Henderson βρήκε τον Σενεγαλέζο με τρομερή βαθιά μπαλιά, εκείνος κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και την έστειλε στην κλειστή γωνιά του Krul για το 0-1 στο 78′.

Αυτό ήταν το 100ό γκολ του Sadio Mane στην Premier League, στην επιστροφή του μετά από τραυματισμό.

Οι Reds έχασαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Firmino στο 86′ να αστοχεί από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το ματς είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά, ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος και στο 89′ ο Alisson έπαιξε για ακόμη μια φορά σημαντικότατο ρόλο, καθώς μπλόκαρε σωτήρια το σουτ του Pukki από πλεονεκτική θέση και μαζί με τη νίκη, κράτησε για 10η φορά απαραβίαστη την εστία του φέτος στο πρωτάθλημα!


Οι συνθέσεις

Norwich: Krul; Aarons, Hanley, Zimmermann, Byram (Lewis 27′); Cantwell, Tettey (Drmic 84′), Rupp (Beundai 83′), Duda, McLean; Pukki

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum (Fabinho 60′), Keita (Milner 84′); Salah, Firmino, Oxlade-Chamberlain (Mane 60′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *