Δεν σηκώνει κεφάλι | Liverpool 0-0 Chelsea: Match Review

Η προσπάθεια της Liverpool σε άλλο ένα παιχνίδι δεν ήταν αρκετή, μένοντας ακόμη πιο μακριά από την τετράδα της Premier League μετά το 0-0 στο ντέρμπι με την Chelsea στο Anfield.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή 29/1 (15:30) με την Brighton στο Amex Stadium για τον 4ο Γύρο του FA Cup.

Σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και αγωνία μέχρι το φινάλε, η Liverpool έκανε την προσπάθειά της να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα το 2023, αλλά όπως φάνηκε ούτε τώρα ήταν αρκετή.

Οι Reds υποδέχτηκαν την Chelsea στο Anfield για την 21η αγωνιστική, έχασαν ευκαιρίες αλλά έμειναν στο 0-0 και έτσι βρίσκονται στην 8η θέση με 29 βαθμούς (και στο -9 από την τετράδα).

Ο αγώνας άρχισε με γκολ για την Chelsea, το οποίο ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Στο 4ο λεπτό ο Badiashile έκανε το γύρισμα, με τον Silva να στέλνει από κοντά την μπάλα στο δοκάρι και τον Havertz να παίρνει το ριμπάουντ και να την στέλνει στα δίχτυα, αλλά ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.

Από εκεί και πέρα ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό. Η Liverpool όταν έπαιρνε την μπάλα δημιουργούσε κινδύνους, αλλά χωρίς αντίκρισμα, με την Chelsea την ίδια ώρα να ψάχνει τους κενούς χώρους, ώστε να δημιουργήσει «ρήγματα» στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο 32ο λεπτό ο Ziyech εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με τον Badiashile να πιάνει την κεφαλιά και τον Alisson να αποκρούει, στην καλύτερη στιγμή που καταγράφηκε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Liverpool ανέβασε ρυθμούς και έχασε ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 49ο λεπτό με τον Keita. Από τη μεριά της η Chelsea ήταν ιδιαίτερα απειλητική από τη στιγμή που μπήκε στο ματς ο Mudryk στο 55ο λεπτό, ο οποίος δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα των Reds και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 65ο λεπτό.

Την ίδια στιγμή, η Liverpool πατούσε στην περιοχή των Λονδρέζων αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Kepa. Ο Gakpo έστειλε δύο φορές την μπάλα άουτ, το ίδιο και ο Alexander-Arnold, ενώ και ο Nunez έχασε δύο ευκαιρίες μέσα από την περιοχή.

Το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τη Liverpool να μετράει 29 βαθμούς σε 19 παιχνίδια.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Milner (Alexander-Arnold 72′), Konate, Gomez, Robertson; Bajcetic (Fabinho 82′), Keita (Nunez 62′), Thiago; Elliott (Henderson 82′), Gakpo (Jones 82′), Salah

Chelsea: Kepa; Chalobah (Azpilicueta 81′), Thiago Silva, Badiashile, Cucurella; Gallagher, Jorginho; Ziyech, Mount (Chukwuemeka 82′), Hall (Mudryk 55′); Havertz (Aubameyang 82′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *