Δεν ήταν γραφτό να το πάρει | Liverpool 3-1 Wolves: Match Review

Η Liverpool έκανε το καθήκον της, επικράτησε με 3-1 της Wolves στο Anfield την τελευταία αγωνιστική της Premier League, αλλά την ίδια ώρα η Manchester City έκανε επική ανατροπή κόντρα στην Aston Villa και κατέκτησε εκείνη τον τίτλο. Η διαφορά ξανά στον έναν βαθμό…

Επόμενο ματς για τους Reds, και τελευταίο της σεζόν, το Σάββατο 28/5 (22:00 – Cosmote Sport 1 / MEGA) με τη Real Madrid στο Stade de France για τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Τι σεζόν, τι φινάλε!

Manchester City και Liverpool τα έδωσαν όλα κυριολεκτικά μέχρι τέλους τη φετινή σεζόν για τον τίτλο, αλλά το τρόπαιο κατέληξε στους Citizens.

Η Liverpool βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Wolves με τον Neto (3′), αλλά κατάφερε να κάνει άλλη μία ανατροπή φέτος και με γκολ των Mane (24′), Salah (84′) και Robertson (89′), παίρνοντας τη νίκη με 3-1, ολοκληρώνοντας το πρωτάθλημα με νίκη μπροστά στο Anfield.

Μια νίκη, όμως, που ήρθε χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς την ίδια ώρα στο Etihad, η City μπορεί να βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο από την Aston Villa (0-2), αλλά έκανε μια επική ανατροπή και με 3 γκολ σε 5 λεπτά, έκανε το 3-2, κατακτώντας και την Premier League.

Τέλος διαδρομής, λοιπόν. 93 βαθμοί η Manchester City, 92 βαθμούς η Liverpool. Έτσι έμελλε να γίνει και φέτος, όπως και το 2018-19. Για έναν βαθμό.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Alisson παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα της Premier League 20 clean sheets μαζί με τον Ederson) και ο Mo Salah το αντίστοιχο του πρώτου σκόρερ (το μοιράστηκε με τον Son – 23 γκολ) και του πρώτου σε ασίστ (13).

Παράλληλα, ο Origi γνώρισε καθηλωτική αποθέωση πριν αποχωρήσει για τη Milan, παραλαμβάνοντας και τιμητική πλακέτα.


Ο Neto πάγωσε το Anfield – Ισοφάρισε άμεσα ο Mane

Η Wolves αιφνιδίασε από το ξεκίνημα τη Liverpool και μόλις στο 3ο λεπτό ο Neto πάγωσε το Anfield, μετά από γύρισμα του Jimenez από τα δεξιά, για το 0-1.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Reds πήραν μπρος και άρχισαν να σφυροκοπούν, φτάνοντας γρήγορα στην ισοφάριση με τον Mane. Ο Thiago βρήκε με τρομερό τακουνάκι τον Σενεγαλέζο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Sa για το 1-1 στο 24ο λεπτό.

Πριν τη λήξη της ανάπαυλας, το Anfield ξέσπασε σε πανηγυρισμούς καθώς η Aston Villa είχε πάρει το προβάδισμα κόντρα στη Manchester City, ενώ ο Thiago τραυματίστηκε και αποχώρησε στις καθυσερήσεις, με τη συμμετοχή του στον τελικό του Champions League (28/5) να είναι αμφίβολη.


Ανατροπή με Salah-Robertson, αλλά ο τίτλος πήγε στο Manchester

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου, το Anfield έσπρωχνε ακόμη περισσότερο τη Liverpool στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ που θα της έδινε προβάδισμα τίτλου. Και αυτό ήρθε στο 50ό λεπτό από τον Mane, αλλά οι χαρές κράτησαν για ελάχιστα δευτερόλεπτα, καθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Klopp έριξε στο ματς τον Salah και ο Αιγύπτιος τον δικαίωσε, καθώς στο 84ο λεπτό ήρθε η ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Alexander-Arnold από τα δεξιά, ο Matip έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ο Jimenez έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή, αλλά στη συνέχεια ο Salah σκόραρε από κοντά για το 2-1.

Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή, η City είχε γυρίσει την κατάσταση με τη Villa και προηγούταν με 3-2 για κακή τύχη της Liverpool. Οι Reds σφράγισαν τη νίκη στο 89ο λεπτό, με τον Robertson να συνεργάζεται άψογα με τον Firmino από τα αριστερά στην περιοχή και τον Σκωτσέζο να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Μια νίκη που έφερε τη Liverpool στους 92 βαθμούς αλλά έμεινε στη 2η θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Manchester City.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Konate, Robertson; Henderson, Keita (Firmino 70′), Thiago (Milner 46′); Mane, Diaz, Jota (Salah 58′)

Wolves: Sa (Ruddy 46′); Boly, Coady, Toti; Jonny, Neves, Moutinho, Dendoncker, Ait-Nouri; Neto (Hwang 22′), Jimenez

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *