Γλυκιά ήττα για τα πιτσιρίκια | Aston Villa 5-0 Liverpool: Match Review

Η U-23 της Liverpool ηττήθηκε με 5-0 από την Aston Villa εκτός έδρας για τα προημιτελικά του League Cup και αποκλείστηκε, με το βαρύ σκορ να μην αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, σήμερα Τετάρτη 17/12 με την Monterrey (ΕΡΤ 3 – 19:30) στο Khalifa International Stadium για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Προημιτελικά League Cup

Γνωρίζαμε εξ αρχής για αυτή την ιδιαίτερη περίπτωση με τα δύο παιχνίδια σε λιγότερο από 24 ώρες για τη Liverpool.

Με την πρώτη ομάδα να βρίσκεται στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το βάρος έπεσε στην ακαδημία της Liverpool (U-23) που κλήθηκε να αγωνιστεί στον προημιτελικό του League Cup με την Aston Villa, όπου λόγω απειρίας (και ατυχίας), έχασε 5-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Neil Critchley παρέταξε τη νεότερη εντεκάδα στην ιστορία της ομάδας, με τον μέσο όρο ηλικίας των παιδιών να είναι 19 χρονών και 182 ημερών.

Έχασε ευκαιρίες, κατέρρευσε μέσα σε τρία λεπτά

Οι νεαροί Reds μπήκαν κεφάτοι στο παιχνίδι, ήταν αρκετά δραστήριοι και απείλησαν την περιοχή της Aston Villa για πρώτη φορά στο 8′, μετά το λάθος του Nyland, ο Christie-Davies έδωσε στον Kane από αριστερά αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά.

Ο Elliott στο 10′ βρήκε χώρο στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ από τα δεξιά αλλά ο Nyland έδιωξε σε κόρνερ, από το οποίο ο Kane πήρε τη μπάλα, συνεργάστηκε ωραία με τον Christie-Davies, έκανε εκπληκτικό κοντρόλ στη μικρή περιοχή αλλά ο Nyland τον σταμάτησε από κοντά. Στη συνέχεια το σουτ του Elliott κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Κόντρα όμως στη ροή του αγώνα, η Villa πήρε το προβάδισμα από στημένη φάση. Ο Hourihane εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Kelleher για το 1-0 στο 14′.

Η Liverpool δέχτηκε και δεύτερο γκολ λίγο αργότερα. Ο Elmohamady έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Boyes έβαλε το πόδι του, η μπάλα άλλαξε πορεία και ο άτυχος Ουαλός χρεώνεται αυτογκόλ στο 17′ για το 2-0.

Στο 26′ ο Elliott πέρασε τη μπάλα έξυπνα πάνω από δύο παίκτες της Aston Villa και βρήκε τον Christie-Davies που έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Nyland είπε και πάλι όχι.

Η απειρία των youngsters της Liverpool φαινόταν καθώς έκαναν εύκολα το λάθος στη μεσαία γραμμή και έχαναν τη μπάλα, με αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου να δεχτούν άλλα δύο γκολ.

Μετά από πολλές κόντρες, ο Kodjia βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Kelleher και έκανε το 3-0 στο 37′, ενώ ο ίδιος παίκτης, στη μοναδική καλά οργανωμένη ευκαιρία της ομάδας του Dean Smith, από κοντά πέτυχε το 4-0 στο 45′.

Ήταν αποφασιστική αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει

Δεν μπορούσαν να αλλάξουν πλέον πολλά στο δεύτερο μέρος. Οι πιτσιρικάδες της ακαδημίας προσπάθησαν να μειώσουν αλλά ήταν και άτυχοι καθώς έβλεπαν τον Nyland να απομακρύνει όλες τις προσπάθειές τους.

Στο 54′, ο Boyes έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε κι ο Kane λίγο έλειψε να σκοράρει αλλά από κοντά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε σωτήρια, όπως και στο 85′ στο σουτ του Gallacher και εν συνεχεία μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα μετά την κεφαλιά του Clarkson.

Λίγο νωρίτερα, στο 76′, οι «χωριάτες» απείλησαν με τον Landsbury να υποχρεώνει τον Kelleher σε δύσκολη επέμβαση, ωστόσο στις καθυστερήσεις, ο Trezeguet έβγαλε τον Wesley από τα αριστερά κι αυτός με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις

Aston Villa: Nyland; Elmohamady, Chester (Hause 77′), Konsa, Taylor; Douglas Luiz, Lansbury, Hourihane; Trezeguet, Jota, Kodjia (Wesley 73′)

Liverpool: Kelleher; Hoever (Norris 82′), Van den Berg, Boyes, Gallacher; Chirivella, Kane, Christie-Davies (Clarkson 77′); Elliott, Hill, Longstaff (Bearne 65′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *