Γλίτωσε το στραπάτσο, ξέφυγε στο +11 | Liverpool 2-1 Brighton: Match Review

Αν και έκανε το ματς… ροντέο στο τέλος, η Liverpool επικράτησε 2-1 της Brighton χάρη σε δύο κεφαλιές του Van Dijk και πλέον είναι στο +11 από τη Manchester City. Αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Alisson.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 4/12 με την Everton (Cosmote Sport 1 HD – 22:15) στο Anfield για την 15η αγωνιστική της Premier League.

14η αγων. Premier League

Όποιος παίζει με τη φωτιά, κάποια στιγμή καίγεται. Οι Reds πήγαν για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους αλλά δεν τα… κατάφεραν ούτε τώρα.

Η Liverpool είχε στο τσεπάκι της μια σχετικά άνετη νίκη επί της Brighton, την οποία και πέτυχε (2-1), αλλά ήθελε να το κάνει ντέρμπι προς το τέλος.

Ο Van Dijk με δύο άπιαστες κεφαλιές έδωσε το προβάδισμα από το πρώτο μέρος στην ομάδα του Klopp, η οποία όμως παρουσιάστηκε ασόβαρη στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Alisson αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, η Liverpool δέχτηκε ένα φτηνό γκολ από τον Dunk και πέρασε ένα δραματικό τελευταίο δεκάλεπτο.

Ωστόσο, οι Reds κατάφεραν να κρατήσουν αυτό το 2-1, το οποίο την εκτόξευσε στο +11 από τη Manchester City που ήρθε ισόπαλη με τη Newcastle (2-2) στο St. James’ Park.

Calm as you like

Οι Reds δεν ήθελαν να σπαταλήσουν ακόμα ένα πρώτο ημίχρονο, κι έτσι μπήκαν αποφασιστικά στο γήπεδο με ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για την ομάδα του Klopp στο 16′ όταν ο Mane έκανε το γύρισμα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Firmino στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ αλλά ο Ryan απομάκρυνε.

Λίγο αργότερα, όμως, η Liverpool πήρε το προβάδισμα με τον Van Dijk να εκμεταλλεύεται τη συστημένη μπαλιά του Alexander-Arnold από εκτέλεση φάουλ, και ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός με άπιαστη κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 18′.

Οι Reds συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με τον τερματοφύλακα της Brighton να κάνει δύο αποκρούσεις σε διάστημα ενός λεπτού στα σουτ των Firmino (20′) και Mane (21′), αλλά στο 24′, σε μια φάση-καρμπόν του πρώτου γκολ, ο Alexander-Anrold εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Van Dijk δεν είχε αντίπαλο στον αέρα, κάνοντας με δυνατή κεφαλιά το 2-0.

Ο Alexander-Arnold έφτασε τις 17 ασίστ από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν στην Premier League (περισσότερες από τον καθένα), ενώ ο Van Dijk, στο ίδιο διάστημα, έχει πετύχει 7 γκολ (περισσότερα από κάθε άλλο αμυντικό).

Η Liverpool κατέβασε στροφές μετά το δεύτερο γκολ, κι έδωσε χώρους στους «γλάρους», οι οποίοι δεν κάθισαν πίσω αλλά απείλησαν με αξιώσεις τα καρέ του Alisson μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 36′ η Brighton είχε το πρώτο σουτ εντός στόχου, με τον Propper να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά ο Alisson έδιωξε σε κόρνερ και ένα λεπτό αργότερα, ο Dunk βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή της Liverpool αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Λίγο πριν την ανάπαυλα, Mane και Salah συνεργάστηκαν υπέροχα, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Oxlade-Chamberlain που σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Ryan ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Επέζησε σε δραματικό φινάλε

Η Liverpool έψαχνε ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αλλά δεν έβρισκε τα πατήματά της, με την Brighton σταδιακά να αυξάνει την πίεσή της για να μειώσει.

Και η αλήθεια είναι ότι έφτασε κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, με την κεφαλιά του Dunk να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο 54′ και στο 62′ ο Connoly έκανε το σουτ με πλάτη στο τέρμα αλλά ο Alisson μπλόκαρε τη μπάλα.

Η Liverpool είχε μια καλή στιγμή στο 65′ με τον Oxlade-Chamberlain να σουτάρει από καλή θέση, με τη μπάλα να κοντράρει στον Dunk και να καταλήγει κόρνερ.

Όσο περνούσε η ώρα, η νευρικότητα μεγάλωνε στο Anfield, ο Klopp έκανε αλλαγές αλλά στο 77′ οι παίκτες της Liverpool δεν συνεννοήθηκαν καλά σε μια επίθεση της Brighton με τον Trossard, με αποτέλεσμα ο Alisson να βγαίνει από την περιοχή του και να πιάνει την μπάλα με τα χέρια.

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας ναι μεν έσωσε την ομάδα του σε εκείνη τη φάση αλλά δέχτηκε απευθείας την κόκκινη κάρτα και άφησε τους Reds με 10 παίκτες δέκα λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Oxlade-Chamberlain θυσιάστηκε και πέρασε εκτός, με τον Adrian να παίρνει ξανά χρόνο συμμετοχής. Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά στην πρώτη διαχείριση κρίσης που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, καθώς όσο εκείνος έστηνε το τείχος, ο Dunk εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ και έκανε το 2-1 στο 80′.

Το Anfield έμοιαζε μουδιασμένο, η πίεση της Brighton δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος και μάλιστα έχασε μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση.

Στην αρχή ο Mooy έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Adrian δήλωσε το παρόν και έκανε σπουδαία επέμβαση στο 87′ και ένα λεπτό αργότερα, ο Ισπανός τερματοφύλακας λίγο έλειψε να χάσει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του σε κεφαλιά του Gross αλλά με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε και αποσόβησε τη νέα παγωμάρα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Liverpool μάλλον περισσότερο ανακουφισμένη να πανηγυρίζει μια νίκη που την έστειλε στο +11 από τους Citizens.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson (Sent off 77′); Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Wijnaldum, Henderson, Oxlade-Chamberlain (Adrian 78′); Mane, Salah (Lallana 68′), Firmino (Origi 75′)

Brighton: Ryan; Montoya (Alzate 68′), Webster, Dunk, Burn; Gross, Stephens, Propper, Bissouma (Trossard 68′), Mooy; Connolly (Maupay 76′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *