Για την πρόκριση στα ημιτελικά! (Pregame)

Το μεγάλο προβάδισμα που πήρε στο Anfield πριν από 7 βράδια θέλει να εκμεταλλευτεί η Liverpool και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και του φετινού Champions League!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Porto vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League

Έδρα: Estadio do Dragao

Ημερομηνία: 17.04.2019

Ώρα έναρξης: 22:00

Διαιτητής: Danny Makkelie

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά την νίκη του πρώτου γύρου με 2-0 στο Anfield κόντρα στους Δράκους, η Liverpool υποδέχτηκε την Chelsea και επικράτησε με το ίδιο σκορ απέναντι στους Λονδρέζους με τους Mane και Salah να σημειώνουν τα δύο γκολ των Reds σε διάστημα δύο λεπτών. Απόψε, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Jurgen Klopp, η Liverpool ξεχνάει την Premier League και κοιτάει μόνο το Champions League και την αναμέτρηση στο Oporto κόντρα σε μια ενθουσιασμένη ομάδα που πιστεύει στην ανατροπή. Η έκβαση του ζευγαριού κάθε άλλο παρά έχει κριθεί, ιδίως όταν ένα γκολ των Δράκων θα δώσει εντελώς άλλη δυναμική, πράγμα βέβαια που θα συμβεί και σε γκολ των Reds.

Ο Γερμανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους Dejan Lovren και Chamberlain που έμειναν στο Merseyside, ο πρώτος λόγω ασθένειας, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει την αποθεραπεία του. Ο Andy Robertson επιστρέφει μετά την τιμωρία που είχε στον αγώνα επί Αγγλικού εδάφους.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Την περασμένη σεζόν οι Δράκοι επέστρεψαν στους τίτλους, κατακτώντας το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, σπάζοντας έτσι την κυριαρχία της Benfica που επί τέσσερα συναπτά έτη ήταν αυτή που χαμογελούσε στο τέλος της σεζόν. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να πετύχει και φέτος η Porto, να στεφθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Πορτογαλίας. Αυτή την στιγμή οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή με 72 βαθμούς, με 23 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες η κάθε μία, με την ομάδα της Λισαβώνας να ευθύνεται για τις 2 από τις 3 ήττες της Porto. Με πέντε παιχνίδια να απομένουν όλα βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Όσον αφορά το Champions League, η Porto βρέθηκε στον όμιλο με τις Schalke, Lokomotiv Mόσχας και Galatasaray και πήρε την πρωτιά απαριθμώντας 5 νίκες και μόλις μία ισοπαλία στην Γερμανία. Για να φτάσει στα προημιτελικά έπρεπε να περάσει και από την περσινή αντίπαλο της Liverpool στα ημιτελικά της διοργάνωσης, την Roma. Εκεί, κατάφερε με νίκη 3-1 στην παράταση στο Dragao να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 των Ιταλών.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Ο Vincent Aboubakar είναι ο μοναδικός απών για την ομάδα του Sergio Conceicao. Δικαίωμα συμμετοχής μετά την τιμωρία του πρώτου σκέλους έχουν οι Pepe και Herrera.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Την περασμένη Τρίτη η Liverpool φιλοξένησε την Porto στο Anfield και πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Naby Keita μόλις στο 5ο λεπτό. Τα τέρματα της ομάδας του διπλασίασε στο 26΄ ο Roberto Firmino μετά από εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια των Reds.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

O Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, ενώ μπροστά του θα βρεθούν οι Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Henderson, Fabinho και Keita.

Την επιθετική τριάδα θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Porto (4-4-2): Casillas – Militao, Pepe, Felipe, Telles – Otavio, Pereira, Herrera, Corona – Marega, Soares

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Keita – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *