Για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Aston Villa vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Villa Park
Ημερομηνία: 10.05.2022

Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Jonathan Moss
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

Νέα ομάδας:

Την πρώτη της απώλεια βαθμών στο Anfield από τον Οκτώβριο γνώρισε η Liverpool το βράδυ του Σαββάτου, όταν και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Tottenham, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με τον Son, και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν αργότερα χάρη σε γκολ του Luis Diaz, δίχως όμως να καταφέρνουν να πετύχουν το νικητήριο τέρμα. Λίγες ώρες αργότερα η Manchester City διέλυσε τη Newcastle με σκορ 5-0, και κάπως έτσι οι Reds βρίσκονται πλέον στο -3 από την κορυφή του πρωταθλήματος, ελπίζοντας πλέον μόνο σε ήττα των προπορευόμενων.

Για να διατηρηθούν αυτές οι ελπίδες βέβαια, είναι προφανές, πως η Liverpool αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να χάσει οπουδήποτε το τρίποντο, καθώς αυτό θα σημάνει το τέλος και του όλου κυνηγιού. Απόψε λοιπόν, η Liverpool ψάχνει και πάλι μονάχα τη νίκη, αυτή τη φορά όμως είναι ζωτικής σημασίας. Στην προσπάθεια αυτή, ο Jurgen Klopp θα έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του, με τον Roberto Firmino να έχει επιστρέψει στις προπονήσεις. Παράλληλα, δεν είναι απίθανο το σενάριο του rotation καθώς υπάρχει ο τελικός του FA Cup με την Chelsea το Σάββατο, ενώ εμφανής ήταν και η κούραση της ομάδας κόντρα στην Tottenham.

Αντίπαλος:

Η αλλαγή εικόνας και αποτελεσμάτων που προσέφερε στην ομάδα η απομάκρυνση του Dean Smith και η έλευση του Steven Gerrard κατέστησαν απίθανο κάθε σενάριο υποβιβασμού για την Aston Villa. Παραμένει ωστόσο μια από τις πιο ασταθείς ομάδες, με σερί νικών να διαδέχονται σερί ηττών και αντιστρόφως, ενώ χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός πως η Villa έχει τις λιγότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, μόλις 4.

Με 43 πόντους βρίσκεται στην 11η θέση της Premier League και οι τελευταίες αγωνιστικές θα κρίνουν που θα τερματίσει, από την 9η ως και τη 15η θέση, καθώς οι βαθμολογικές διαφορές μεταξύ όλων αυτών των ομάδων είναι εξαιρετικά μικρές. Το ίδιο ισχύει και για τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας από όταν ανέλαβε τα ηνία ο Gerrard, είναι δηλαδή mid-table, με την ομάδα από το Birmingham να έχει ένα ισχνό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αναμφίβολα πάντως, όντας η μοναδική ομάδα που αντιμετωπίζει τις δύο πρώτες του πρωταθλήματος, η συνεισφορά της Aston Villa στην τελική κατάταξη μπορεί να αποδειχτεί πολύ μεγάλη.

Η Aston Villa, η οποία συνέτριψε με 7-2 τους Reds την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν στα Midlands για το πρωτάθλημα, θα στερηθεί τη βοήθεια των Leon Bailey, Kortney Hause και Jacob Ramsey που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς.

Πιθανές εντεκάδες:

Aston Villa (4-3-1-2): Martinez – Cash, Konsa, Mings, Digne – McGinn, Chambers, Luiz – Buendia – Ings, Watkins
Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexnader-Arnold, Matip, Konate, Tsimikas – Keita, Henderson, Thiago – Jota, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *