Βαθμολογίες παικτών. Liverpool – Chelsea: 1-2

Carabao Cup: Τέλος. Σε μια αναμέτρηση όπου το rotation για τους Reds είχε την τιμητική του, η Chelsea επικράτησε με 1-2, συνεχίζοντας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 

Με 5 παίκτες να ντεμπουτάρουν για φέτος, υποδέχτηκε η Liverpool την Chelsea στo Anfield. Όπως ήταν λογικό η ομάδα για αρκετή ώρα έψαχνε τα πατήματά της στο γήπεδο και ήταν εμφανής η έλλειψη συνοχής όχι μόνο ανασταλτικά, αλλά και στο δημιουργικό κομμάτι. Μετά από ένα άνευρο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Klopp μπήκε σαφώς πιο αποφασισμένη μετά την ανάπαυλα, με τον Daniel Sturridge να ανοίγει το σκορ στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης. Περίπου 20 λεπτά αργότερα ο Palmieri ισοφαρίζει για τους μπλε και λίγα λεπτά αργότερα, ο Hazard με εξαιρετική ενέργεια κάνει άνω- κάτω την άμυνα των Reds διαμορφώνοντας το τελικό 1-2. Αν και η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν είναι η υψηλότερη προτεραιότητα για τη Liverpool, η προβληματική χθεσινή εμφάνιση γεννάει κάποια ερωτήματα όχι μόνο για πτυχές της λειτουργίας της ομάδας, αλλά και για τις ατομικές επιδόσεις κάποιων παικτών.

Ας περάσουμε λοιπόν στις βαθμολογίες:

Mignolet: O Migs ντεμπούταρε για φέτος με τη φανέλα των Reds και η αλήθεια είναι πως ήταν αρκετά σταθερός με καλές επεμβάσεις. Δεν μπορεί να του αποδοθεί ευθύνη για κάποιο από τα 2 γκολ.

Βαθμολογία: 7 

Clyne: Χλιαρός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, χωρίς σημαντιοκά λάθη στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και χωρίς να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω δημιουργικά. Ως ένα σημείο είναι λογικό, καθώς ο Άγγλος ακόμα ψάχνει τα πατήματά του, παρόλα αυτά δε φαίνεται αρκετά έτοιμος να διεκδικήσεις θέση βασικού κόντρα στον ιδιαίτερα φορμαρισμένο TAA.

Βαθμολογία: 6

Matip: Μέτρια εμφάνιση, μετά την πολύ καλή παρουσία που είχε στο ματς κόντρα στη Southampton όπου και σκόραρε. Δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός και φάνηκε να μπερδεύεται στη συνεννοήση με τον Lovren.

Βαθμολογία: 6 

Lovren: Αντίστοιχη εμφάνιση με τον Matip, με το ελαφρυντικό ότι έδωσε το πρώτο του ματς για τη σεζόν. Επίσης είχε και αρκετά καλές μεταβιβάσεις- κάποιες και με μακρινές μπαλιές. Μάλλον ο καλύτερος της αμυντικής τετράδας.

Βαθμολογία: 6.5

Moreno: Προβληματική εμφάνιση για τον Ισπανό. Συνήθως είναι καλός στο επιθετικό κομμάτι και κατώτερος των περιστάσεων αμυντικά. Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βοηθήσει ούτε όταν η ομάδα έβγαινε μπροστά, ενώ ανασταλτικά δε φαίνεται να έχει βελτιωθεί. Φέρει μεγάλη ευθύνη και στο γκολ, αν και στη συγκεκριμένη φάση ο Hazard έκανε ό,τι ήθελε για να χρεωθεί το λάθος μόνο στον Moreno.

Βαθμολογία: 5.5 

Fabinho: Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται σε περίεργη κατάσταση. Αν και δεν έρχεται μετά από κάποιον τραυματισμό και δεν είναι ότι του έλειπαν οι εμπειρίες στα ευρωπαϊκά γήπεδα, φαίνεται να μην έχει προσαρμοστεί στην αγγλική νοοτροπία. O Klopp είχε επιλέξει να μην του δώσει χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τον υπολογίζει- το αντίθετο μάλιστα. Δεν είναι ότι ο Fabinho έπαιξε άσχημα, όσο ότι φαινόταν αποσυντονισμένος σε διάφορες στιγμές της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, είχε καλές τοποθετήσεις αμυντικά και βοήθησε με ορισμένες μεταβιβάσεις του.

Βαθμολογία: 7 

Milner: Σταθερός, χωρίς να κάνει τη διαφορά ή να φανεί ιδιαίτερα. Κλασσικός Milner με πολλά τρεξίματα και δυνατά μαρκαρίσματα που προσπάθησε όσο μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα, αν και δε φάνηκε να είναι “η μέρα του”.

Βαθμολογία: 7

Keita: Από τους καλύτερους παίκτες των Reds. Ιδιαίτερα δραστήριος βοήθησε αμυντικά την ομάδα τόσο στον άξονα, όσο και στις αλληλοκαλύψεις στα πλάγια. Αρκετά σημαντική η συνεισφορά του και στο επιθετικό/ δημιουργικό κομμάτι.

Βαθμολογία: 7 

Shaqiri: Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ελβετό, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και μια μόνιμη απειλή για την άμυνα της Chelsea. Φάνηκε να έχει πολύ όρεξη να συνεισφέρει και δεν είναι λίγες οι φορές που “έβγαλε φάσεις” μόνος του αν και δεν αξιοποιήθηκαν στο έπακρο. Με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή ο Ελβετός αποδεικνύει πως ήρθε για να διεκδικήσει θέση γστην αρχική σύνθεση της ομάδας όχι απλά να γίνει μια αλλαγή πολυτελείας.

Βαθμολογία: 7.5 (MVP) 

Mane: Αρκετά κακή εμφάνιση από το Σενεγαλέζο ακραίο επιθετικό. Δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, δε βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα και γενικά δε φάνηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του ματς. Μια εμφάνιση που πρέπει σύντομα να αφήσει πίσω του.

Βαθμολογία: 6.5

Sturridge: Ανάμικτα συναισθήματα από την εμφάνιση του Daniel. Στις αρχές του ημιχρόνου χάνει ευκαιρία σε κενή εστία. Στη συνέχεια επανορθώνει με το γκολ του. Το δοκάρι του στερεί το 2ο γκολ και στην επόμενη φάση η Chelsea κάνει το 2-1. Ειδικά προς το τέλος της αναμέτρησης φάνηκε να ξεμένει από αντοχές.

Βαθμολογία: 6.5 

Αλλαγές

Hendo: Μπήκε στο 60 αλλάζοντας τον Milner. Αν και βοήθησε στον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, δεν κατάφερε να σταματήσει τον Hazard σχεδόν καμία φορά.

Βαθμολογία: 6

Firmino: Μπήκε στη θέση του Mane. Είχε όρεξη και πολλά τρεξίματα, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να ξεχωρίσει.

Βαθμολογία: 6

Salah: Μπήκε στο 87ο λεπτό. Αγωνίστηκε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Βαθμολογία: –

Προπονητής

Klopp: Ο Γερμανός τεχνικός κατέβασε μια πειραματική ενδεκάδα, ξεκουράζοντας αρκετούς από τους βασικούς παίκτες, δίνοντας την ευκαιρία σε άλλους να αποδείξουν τι αξίζουν και να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Έτσι είδαμε 5 παίκτες να ξεκινούν για πρώτη φορά φέτος (Mignolet, Clyne, Lovren, Moreno και Fabinho) και η πικρή αλήθεια είναι πως κανείς τους δε διέπρεψε. Επίσης, οι αλλαγές που έγιναν είχαν σκοπό να φρεσκάρουν την ομάδα, αλλά δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το κλίμα.

Βαθμολογία: 6.5 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *