Απουσίες, rotation, έστω ισοπαλία (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Liverpool vs Ajax

Διοργάνωση: Champions League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 01.12.2020
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Tobias Stieler
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

Μια απογοητευτική και εντελώς άδικη ισοπαλία επεφύλασσε η μεσημεριανή αναμέτρηση με τη Brighton το Σάββατο. Συγκεκριμένα, οι Reds άνοιξαν το σκορ με τον Diogo Jota που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας από τη στιγμή που έφθασε στην ομάδα, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στην εκπνοή του παιχνιδιού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Pascal Gross, ένα πέναλτι που σηκώνει πολλή συζήτηση.

Παρά ταύτα, η Liverpool παραμένει σε άμεση επαφή με την πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς ισοβαθμεί με την Tottenham που βρίσκεται μπροστά λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την ομάδα του Jurgen Klopp, που απόψε παλεύει στο Anfield για την πρόκριση της στην φάση των 16 του Champions League.

Ο Γερμανός τεχνικός δε θα έχει στη διάθεση του, εκτός των ήδη γνωστών απουσιών, τον James Milner, που παρουσίασε πρόβλημα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, καθώς και τον Naby Keita που δεν είναι ακόμη έτοιμος. Παράλληλα, ο προπονητής των Κόκκινων επιβεβαίωσε πως η επιστροφή του Thiago Alcantara θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες ακόμα. Να σημειωθεί ότι ο Nat Phillips δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της διοργάνωσης και επομένως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σήμερα.

Αντίπαλος:

Στην πρώτη θέση του Ολλανδικού πρωταθλήματος παραμένει ο Ajax με συγκομιδή 27 βαθμών από τους διαθέσιμους 30, και ένα εξωπραγματικό ρεκόρ 42 γκολ υπέρ -σε 10 (!!) αγώνες- και μόλις πέντε γκολ παθητικό.

Οι Ολλανδοί θέλουν απαραίτητα να μη φύγουν ηττημένοι από το Liverpool, καθώς μια παράλληλη νίκη της Atalanta κόντρα στην ουραγό του ομίλου, Midtjylland, σημαίνει πως θα χρειάζονται μόνο τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στους Ιταλούς για να συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Μοναδικός απών για το σύνολο του Erik ten Hag είναι ο Mohammed Kudus.

Πιθανές εντεκάδες:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Williams, Williams, Matip, Tsimikas – Minamino, Henderson, Jones – Salah, Origi, Mane
Ajax (4-3-3): Onana – Mazraoui, Schuurs, Martinez, Tagliafico – Klaassen, Blind, Gravenberch – Neres, Traore, Tadic

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *