Αν δεν μπορέσουν αυτοί, τότε δεν θα μπορέσει κανείς! (Liverpool – West Ham 4-0)

LIVERPOOL, ENGLAND - AUGUST 12: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Mohamed Salah of Liverpool celebrates after scoring the opening goal during the Premier League match between Liverpool FC and West Ham United at Anfield on August 12, 2018 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Η Liverpool μπήκε με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις της σημειώνοντας μια εμφατική νίκη απέναντι στην West Ham στο Anfield.

Σε ένα ενθουσιώδες Anfield, το μεσημέρι της Κυριακής η Liverpool πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς και 4 γκολ κόντρα στη West Ham του Pellegrini. Οι Reds πραγματοποίησαν μια πειστική, σοβαρή και επαγγελματική εμφάνιση, εμφάνιση πρωταθλητή και είναι μια κουβέντα που αποφασίζω επίτηδες να χρησιμοποιήσω, χωρίς να υπερβάλλω.

Μετά από ένα σχετικά νοθρό τέταρτο, με τη Liverpool να κυκλοφορεί όμορφα αλλά να δυσκολεύεται να συνεργαστεί σε κλειστούς χώρους στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, οι παίκτες του Klopp έκαναν τις πρώτες τους καλές φάσεις back to back με τον Sadio Mane πρωταγωνιστή, αρχικά όταν βρήκε ελάχιστα την μπάλα και ο Fabianski τον σταμάτησε και ύστερα με ένα σουτ που μπλόκαραν οι αμυντικοί της Ham.

Η Liverpool ανέβασε στροφές, χάνοντας μοναδική ευκαιρία με τον Firmino, κατόπιν σέντρας του Milner, να κάνει τσαφ εξ επαφής αστοχώντας. Και εκεί ήταν που ο Keita πήρε τα πράγματα πάνω του, «μπούκαρε» δυναμικά τρυπώντας την άμυνα των Λονδρέζων, έσπασε στον Robertson και εκείνος έκανε ιδανική, συρτή παράλληλη σέντρα στον Salah, με τον Αιγύπτιο να ανοίγει από νωρίς τον φετινό του λογαριασμό. 1-0! 

Στο 23ο λεπτό, ο TAA θυμήθηκε εποχές…Hoffenheim, αναγκάζοντας τον Fabianski να εκτιναχθεί ως το Γ της εστίας του αρνούμενος γκολ από απευθείας εκτέλεση foul στον νεαρό Άγγλο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από δεύτερο μπάσιμο με σλάλομ από τον Keita, ο Wijnaldum αστόχησε σε ένα σουτ εκτός ισορροπίας. Κάπου εκεί, στο 26′, η West Ham σημείωσε τη μοναδική της φάση στο πρώτο ημίχρονο, με το διαγώνιο σουτ του Arnautovic να περνά κόρνερ, μακρυά από την εστία του Alisson. Η Liverpool είχε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 36′, όταν ο Fabianski είπε «όχι» και στον Salah, σε τελείωμα εξ επαφής του Αιγυπτίου ύστερα από ωραίο γύρισμα του Firmino.

Ό,τι δεν έκανε ο Salah, το έκανε ο Mane στις καθυστερήσεις, σε μια φάση που μύριζε γκολ. Η Liverpool γύρισε ωραία τη μπάλα, ο Robbo βρήκε υπέροχα τον Milner στο δεύτερο δοκάρι κι εκείνος με υπερπροσπάθεια έκανε την προβολή για να σπάσει την μπάλα στον Mane. Με άδειο τέρμα, ο Σενεγαλέζος είχε εύκολη δουλειά για το 2-0!

Πριν προλάβει να προσαρμοστεί στο δεύτερο ημίχρονο η West Ham, που πάντως έχασε καλή ευκαιρία στο 46′ με τον Antonio να αστοχεί από κοντά μετά από κόρνερ, η Liverpool ξαναχτύπησε με τον Sadio Mane να παραλαμβάνει από θέση offside την assist του Firmino και να σκοράρει το 3-0, με τον επόπτη να τρέχει προς την σέντρα (52′). 

Ύστερα από αυτό και με τον Pellegrini να έχει βλέμμα απορίας (μάλλον για τον επόπτη, αλλά νομίζω θα έπρεπε να το έχει εξαιτίας της εμφάνισης της ομάδας του), ο ρυθμός έπεσε – ελέω και πρώτου αγώνα της σεζόν – με τον Klopp να ρίχνει στο παιχνίδι τον Henderson αντί του Firmino και αργότερα τους Shaqiri και Sturridge. Ο τελευταίος, 3 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του, παρέλαβε τη μπάλα από σπόντα, μετά από κόρνερ του Milner και έκανε το 4-0 υπό έξαλλους πανηγυρισμούς, χορεύοντας τον χαρακτηριστικό του χορό στη γωνία του Anfield Road End.

Ήταν μια «πολύ καλή, όχι σπουδαία αλλά πολύ καλή» εμφάνιση, όπως είπε και ο Klopp μετά το παιχνίδι, με τη Liverpool των 18 τελικών να καθαρίζει εύκολα, με αρκετή δουλειά, συγκέντρωση και, κυρίως, νοοτροπία νικητή.

Την ώρα που γράφεται το άρθρο, οι φίλαθλοι της ομάδας έχουν τον Keita πρώτο στη ψηφοφορία για MVP του αγώνα. Not bad for a debut…


11άδες:

LIV: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner, Keita – Mane (81′ Shaqiri), Salah (86′ Sturridge), Firmino (68′ Henderson).

WHU: Fabianski – Rice, Balbuena, Ogbonnia – Fredericks, Noble, Whilshere, Masuaku – Antonio, Anderson (61′ Chicharito), Arnautovic (66′ Yarmolenko).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *