Ανεβαίνουν οι ρυθμοί και οι τακτικές απαιτήσεις | Λίβερπουλ – Σεβίλλη Pregame

Οι «κόκκινοι» δίνουν απόψε (περασμένα μεσάνυχτα) το δεύτερο φιλικό τους παιχνίδι επί αμερικανικού εδάφους, κόντρα στη Σεβίλλη, με τις απαιτήσεις να ανεβαίνουν σιγά σιγά.

Η Liverpool πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Αμερική και η ένταση των προπονήσεων είναι φυσικά αυξημένη. Το ρόστερ δουλεύει σε δύο ταχύτητες όσον αφορά τη φυσική κατάσταση, αφού ορισμένοι έχουν ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα, ενώ οι υπόλοιποι ενσωματώθηκαν σταδιακά. Οι πρώτοι έπαιξαν μία ώρα στην ήττα από την Borussia Dortmund τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι τελευταίοι μόλις ένα μισάωρο.

Ακριβώς επειδή ο Jurgen Klopp διατήρησε την αρχική του – κουρασμένη  – εντεκάδα και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ η Dortmund άλλαξε τους περισσότερους, ήρθε και η ήττα για τους reds, με τους Γερμανούς να βρίσκουν δύο γκολ στο διάστημα ως το 60ό λεπτό.

48 ώρες αργότερα, στις 01:00 απόψε (μετά τα μεσάνυχτα), η Liverpool θα αγωνιστεί στη Βοστόνη κόντρα στη Σεβίλλη, στο Fenway Park, ένα γήπεδο baseball και rugby, που όταν προσαρμόζεται για αγώνες ποδοσφαίρου αποδεικνύεται κάπως κοντό και στενό.

Σε αυτό, η ομάδα του Klopp καλείται να βγάλει περισσότερα πράγματα από τακτικής άποψης σε σχέση με όσα μας έχει δείξει το προηγούμενο διάστημα (αν και το μέγεθος του γηπέδου θα τη δυσκολέψει), ενώ δεν αποκλείεται ο Γερμανός τεχνικός να αλλάξει το μοτίβο της αρχικής 11άδας, μιας και πλέον όλοι οι ποδοσφαιριστές του είναι σε θέση να αγωνιστούν τουλάχιστον 45 λεπτά.

Μάλιστα, στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου θα είναι – εκτός απροόπτου – και οι Adam Lallana και Bobby Duncan, οι οποίοι προφυλάχθηκαν στο προηγούμενο φιλικό εξαιτίας κράμπας και χτυπήματος αντίστοιχα.

Υπενθυμίζουμε πως οι Roberto Firmino, Alisson Becker και Mohamed Salah θα ενσωματωθούν στην ομάδα μια εβδομάδα πριν τον τελικό του Community Shield, δηλαδή στα τέλη του Ιουλίου και φυσικά δύσκολα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *