Αναμέτρηση κορυφής – με απουσίες η City! (Pregame)

Η πιο αναμενόμενη αναμέτρηση της φετινής σεζόν απέχει μόλις μερικές ώρες! Liverpool και Manchester City κοντράρονται σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πάρα πολλά!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Manchester City

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 10.11.2019
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Μετά την απίστευτη ανατροπή στο Birmingham κόντρα στην Aston Villa ακολούθησε η μεσοβδόμαδη αναμέτρηση κόντρα στην Genk στο Anfield για την 4η αγωνιστική του Champions League, όπου η Liverpool πήρε την τρίτη της νίκη με σκορ 2-1 και έκανε σπουδαίο βήμα για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, καθώς της αρκεί η νίκη απέναντι στην Napoli για να εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρώτη θέση, χωρίς να την ενδιαφέρει τι θα γίνει στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τον Δεκέμβριο. 

Η αλήθεια είναι πως στο παιχνίδι με τους Βέλγους ο στόχος ήταν οι τρεις βαθμοί με όσο το δυνατόν λιγότερο ιδρώτα, και σε συνδυασμό με το rotation που πραγματοποίησε ο Jurgen Klopp, θεωρείται πως έχει στην διάθεση του μια ξεκούραστη ομάδα, έτοιμη για το -μέχρι το επόμενο- παιχνίδι της σεζόν. Οι Reds πρέπει να κερδίσουν το σημερινό παιχνίδι, την περασμένη σεζόν στραβοπάτησαν σε ορισμένες αναμετρήσεις, αλλά εν τέλει το πρωτάθλημα κρίθηκε στον ένα βαθμό, άρα ουσιαστικά στα μεταξύ τους παιχνίδια με τους Citizens. Βεβαίως θεωρείται “6 pointer game”, όπως τα ονομάζει και ο Klopp, καθώς με νίκη η ομάδα του θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει στους 9 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ήττας η Manchester City θα βρεθεί 3 πόντους από την Liverpool, ουσιαστικά σε απόσταση μιας και μόνο γκέλας. 

Ο Γερμανός τεχνικός υπολογίζει κανονικά στον Virgil Van Dijk και στον Jordan Henderson. Ο πρώτος απουσίασε από την προπόνηση λόγω επίσκεψης στο βασιλικό περιβάλλον της Ολλανδίας, ενώ ο Άγγλος μέσος δεν συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του προπονητή του κόντρα στην Genk λόγω ασθένειας από την οποία έχει αναρρώσει.

Εκτός παραμένουν πάντα οι Joel Matip και Xherdan Shaqiri. Η κατάσταση τους θα εκτιμηθεί μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, όταν και αναμένεται να δοθεί μια πιθανή ημερομηνία επιστροφής.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Οι περσινοί πρωταθλητές ξεκίνησαν και την φετινή σεζόν ως το ακλόνητο φαβορί και για το φετινό πρωτάθλημα. Η πρώτη τους απώλεια ήρθε στην δεύτερη αγωνιστική με την Tottenham να φεύγει με ισοπαλία 2-2 από το Etihad. Δύο ήττες για τους Citizens αύξησαν περισσότερο την διαφορά τους από την Liverpool, η πρώτη με 3-2 από την νεοφώτιστη Norwich και η δεύτερη από την Wolves με σκορ 0-2, την 5η και 8η αγωνιστική αντιστοίχως. 

Οι 25 βαθμοί σε 11 αναμετρήσεις παραμένουν ένας εντυπωσιακός απολογισμός, παρόλο που δεν συνάδει απόλυτα με τα απίστευτα standards που έχει θέσει η ομάδα του Manchester τις δύο τελευταίες σεζόν. Αυτή την στιγμή η ομάδα είναι πλασαρισμένη στην 4η θέση έπειτα από τις νίκες των Chelsea και Leicester εχτές που δείχνουν να ξεφεύγουν πολύ από την μετριότητα στην οποία έχουν κινηθεί οι Arsenal, Tottenham και Manchester United μέχρι στιγμής. 

Καμία έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός ότι η City έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα, μετρώντας 34, όπως και το ότι έχουν το 3ο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ με 10 γκολ παθητικό, έναντι των 8 της Leicester και των 9 της Liverpool και της Sheffield United.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες διοργανώσεις, για την City αρκεί ένας βαθμός για να σφραγίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου της στο Champions League, ενώ στο League Cup συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της μετά τις νίκες κόντρα σε Preston και Southampton. 

O Pep Guardiola δεν θα έχει στην διάθεση του τους Leroy Sane και Aymeric Laporte που θα απουσιάσουν για μεγάλο διάστημα ακόμα. David Silva, Rodri και Zinchenko είναι επίσης εκτός, ενώ ο Ederson αποχώρησε στο ημίχρονο από την μεσοβδόμαδη αναμέτρηση με την Atalanta και σύμφωνα με τον Ισπανό προπονητή δεν θα αγωνιστεί το απόγευμα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Στις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Manchester City, η Liverpool πήρε μονάχα έναν βαθμό, στην αναμέτρηση του Anfield. Χαρακτηριστικά, στο Merseyside, και οι δύο ομάδες σεβάστηκαν σε υπερβολικό βαθμό η μία την άλλη και το παιχνίδι έληξε στην λευκή ισοπαλία. Highlight της αναμέτρησης το χαμένο πέναλτι του Mahrez πέντε λεπτά πριν συμπληρωθεί η κανονική διάρκεια.

Το παιχνίδι στο Manchester είχε αποκτήσει τεράστια σημασία καθώς ήταν πλέον ξεκάθαρη η μάχη τίτλου μεταξύ των δύο ομάδων, εν αντιθέσει με το παιχνίδι στο Liverpool καθώς η Chelsea μετρούσε επίσης 20 πόντους μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής, και η διαφορά στην βαθμολογία δεν ήταν όσο εμφανής όσο είναι σήμερα.

Στο Etihad λοιπόν η Liverpool βρέθηκε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, συγκεκριμένα 11 μόλις χιλιοστά, πριν ο John Stones απομακρύνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Ο Sergio Aguero άνοιξε το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και ο Firmino ισοφάρισε στο δεύτερο μέρος έπειτα από πανέμορφη ομαδική προσπάθεια της ομάδας του. Δέκα περίπου λεπτά αργότερα, ο Sane διαμόρφωσε το τελικό 2-1, φέρνοντας την City στο -4 από τους Reds σε μια αναμέτρηση που αποδεικνύει το ότι και η παραμικρή λεπτομέρεια έχει γιγάντια σημασία και πόσο σημαντικό είναι να πάρει σήμερα τους 3 βαθμούς η Liverpool.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Manchester City (4-3-3): Bravo – Walker, Stones, Fernandinho, Mendy – De Bruyne, Gundogan, Bernardo Silva – Mahrez, Aguero, Sterling

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *