Ανήμπορη απέναντι σε 10 παίκτες | Liverpool 0-0 Arsenal: Match Review

Η Liverpool δημιούργησε μόλις μία τελική εντός εστίας απέναντι στην Arsenal των 10 παικτών από το 24ο λεπτό στο Anfield, με το 0-0 να αφήνει ανοιχτή την πρόκριση στον τελικό του Carabao Cup ενόψει της ρεβάνς στο Emirates (20/1).

Επόμενο ματς για τους Reds, την Κυριακή (16/1) με την Brentford στο Anfield για την 22η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool έπαιζε από το 24ο λεπτό με παίκτη παραπάνω απέναντι στην Arsenal στον πρώτο ημιτελικό του Carabao Cup στο Anfield, αλλά κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να κάνει όλη κι όλη… μία τελική στον στόχο, μένοντας στο 0-0.

Μοιραίος ο Minamino για την ομάδα του Klopp, ο οποίος έχασε τη μοναδική τεράστια ευκαιρία στο 90ό λεπτό για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι «κανονιέρηδες» έμειναν όρθιοι παίζοντας με 10 παίκτες από πολύ νωρίς και πλέον θα υποδεχτούν τους Reds στο Emirates (20/1) για να διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου περιμένει ήδη η Chelsea.


Η αποβολή του Xhaka άλλαξε τις ισορροπίες

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τους Salah και Mane που βρίσκονται στο Copa Africa, ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, θέλοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ωστόσο η Arsenal ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 19ο λεπτό. Ο Henderson έκανε λάθος πάσα στη μεσαία γραμμή, ο Lacazette πήρε την μπάλα και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Alisson.

Λίγο αργότερα άλλαξαν οι αριθημτικές ισορροπίες στο ματς. Ο Xhaka σήκωσε επικίνδυνα το πόδι του, γκρεμίζοντας τον Jota έξω από την περιοχή και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 24ο λεπτό, αφήνοντας με δέκα παίκτες την ομάδα του από νωρίς.

Ωστόσο, παρά τον παίκτη παραπάνω, η Liverpool απείλησε μόλις μία φορά μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους με τον Alexander-Arnold στο 25ο λεπτό, χωρίς να έχει τελική στην εστία.


Άντεξε η Arsenal – Απίθανη χαμένη ευκαιρία στο 90ό λεπτό για τη Liverpool

Το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου βρήκε τη Liverpool, όπως αναμενόταν, να ελέγχει τον ρυθμό και να ψάχνει το γκολ. Οι Reds έχασαν ευκαιρία στο 47ο λεπτό, όταν η σέντρα-σουτ του Minamino από τα αριστερά πέρασε δίπλα από την εστία του Ramsdale, ενώ ο Ιάπωνας δεν κατάφερε να ευστοχήσει από πλεονεκτική θέση στο 68o λεπτό.

Στο 72ο λεπτό, η Arsenal «άγγιξε» το γκολ στο Anfield. Ο Tierney βρήκε ωραία τον Saka στην περιοχή, αλλά ο Alisson έσωσε την κατάσταση για τη Liverpool. Η ομάδα του Klopp έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90ό λεπτό, όταν ο Minamino βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε ξανά, με το 0-0 να μένει ως το τέλος και να αφήνει ανοιχτή την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Williams 76′), Matip (Gomez 76′), Van Dijk, Robertson; Fabinho (Oxlade-Chamberlain 76′), Henderson, Milner (Jones 61′); Jota, Minamino, Firmino

Arsenal: Ramsdale; Cedric (Chambers 11′), White, Gabriel, Tierney; Lokonga, Xhaka; Saka (Tavares 80′), Lacazette, Nketiah Holding 28′), Martinelli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *