Αγχωτική νίκη στο κλείσιμο του 2019 | Liverpool 1-0 Wolves: Match Review

Η Liverpool δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά λύγισε την εξαιρετική Wolves (1-0) χάρη σε γκολ του Mane και αποχαιρέτησε ιδανικά ένα ονειρικό 2019, διατηρώντας το +13 από τη Leicester, με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 2/1 με τη Sheffield United (Cosmote Sport 1 HD – 22:00) στο Anfield για την 21η αγωνιστική της Premier League.

20η αγων. Premier League

Ήταν δεδομένο ότι θα τα έβρισκε… μπαστούνια η Liverpool απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Wolves, αλλά τελικά επικράτησε δύσκολα 1-0 στο τελευταίο παιχνίδι της για το 2019, κι έτσι αύξησε την απόστασή της από τη Leicester στους 13 βαθμούς – έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο Sadio Mane πέτυχε το χρυσό γκολ για την ομάδα του Klopp (που έφτασε τα 10 στη σεζόν και είναι πρώτος σκόρερ της Liverpool στο πρωτάθλημα), σε ένα παιχνίδι που το VAR χρειάστηκε να παρέμβει δύο φορές σε έξι λεπτά!

Έγινε του… VAR στο πρώτο ημίχρονο

Με τον Lallana να είναι η μόνη αλλαγή στο αρχικό σχήμα από το παιχνίδι με τη Leicester, οι Reds άρχισαν δυνατά και δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 4′. Ο Alexander-Arnold βρήκε έξυπνα τον Salah από τα δεξιά, ο Αιγύπτιος έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους, η Liverpool ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο παιχνίδι και απείλησε με τον Wijnaldum (15′) να σουτάρει αλλά η μπάλα να φεύγει ψηλά, ενώ οι προσπάθειες των Firmino (19′) και Mane (21′) κατέληξαν στην αγκαλιά του Rui Patricio.

Η Wolves παρέμενε χωρίς τελική αλλά ήταν καλά στημένη τακτικά και εμπόδιζε τη Liverpool να βρει χώρους και ρυθμό στο παιχνίδι. Στο 30′, η ομάδα του Klopp βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Mane να γυρίζει ωραία το σώμα του εντός περιοχής και να κάνει το σουτ, αλλά ο Bennett έβαλε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ο Σενεγαλέζος όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο αργότερα και έδωσε το προβάδισμα στη Liverpool, σε μια φάση που χρειάστηκε να περιμένει… ενάμισι λεπτό για να πανηγυρίσει.

Ο Van Dijk βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Lallana στην περιοχή που έστρωσε στον Mane κι αυτός νίκησε από την μικρή περιοχή τον Rui Patricio για το 1-0 στο 42′.

Στην αρχή ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ καθώς θεώρησε ότι ο Lallana χρησιμοποίησε το χέρι αλλά με την παρέμβαση του VAR (που έδειξε ότι χτύπησε στον ώμο κι όχι στο χέρι) άλλαξε την απόφασή του και μέτρησε το τέρμα του Mane, το οποίο ήταν το 10ο γκολ του φέτος στο πρωτάθλημα.

Το VAR πρωταγωνίστησε ξανά πριν την ανάπαυλα και λειτούργησε… αντίστροφα για τη Wolves. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι «λύκοι» απάντησαν με γκολ που αρχικώς μέτρησε αλλά στη συνέχεια ακυρώθηκε.

Ο Castro έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Neto ο οποίος μέσα από την περιοχή νίκησε τον Alisson. Ωστόσο, πάλι μετά από τη χρήση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Castro ήταν για ελάχιστα χιλιοστά εκτεθειμένος.

Κινδύνευσε αλλά κράτησε τη νίκη μέχρι το τέλος

Λογικό ήταν η Wolves να μπει πεισμωμένη και αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος. Πράγματι, οι παίκτες του Nuno Espirito Santo πίεσαν ψηλά και έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Alisson.

Οι Reds ισορρόπησαν στη συνέχεια και στο 61′ έχασαν ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Firmino να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Rui Patricio.

Η Wolves είχε την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 68′. Ο Jota πίεσε τον Van Dijk που έκανε λάθος στην άμυνα, έκανε το σουτ από τα δεξιά αλλά ο Alisson είχε κλείσει σωστά τη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «λύκοι» δυσκόλεψαν αρκετά τη Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν πάρει με το μέρος τους την ψυχολογία. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι οι Reds δεν είχαν καμία άλλη ευκαιρία για γκολ μέχρι το τέλος.

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, τα νεύρα τεταμένα και η Wolves έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά.

Στο 83′ ο Gomez έβαλε σωτήρια την κόντρα στο σουτ του Jimenez, ενώ Moutinho (88′) και Saiss (89′) επιχείρησαν να νικήσουν τον Alisson από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα και τις δύο φορές έφυγε ψηλά.

Η πίεση είχε γίνει αφόρητη στα καρέ των Reds. Η Wolves δεν σταματούσε την προσπάθεια και έχασαν δύο ακόμα τρομερές ευκαιρίες στις καθυστερήσεις.

Στο 92′ το σουτ του Vinagre από εξαιρετική θέση πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Alisson και δύο λεπτά αργότερα, ο Traore έκανε το σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Λήξη παιχνιδιού, λήξη συναγερμού και η Liverpool πανηγύρισε ακόμα μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum (Milner 86′); Lallana (Keita 67′), Firmino (Origi 86′), Mane; Salah

Wolves: Patricio, Dendocker (Traore 58′), Coady, Kilman, Bennett, J. Otto, Moutinho, Neves (Saiss 58′), Neto, D. Jotta (Jimenez 72′), Vinagre

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *