Ίσως φέτος να είναι η χρονιά της | Leicester 0-4 Liverpool: Match Review

Με πρωταγωνιστές τους Firmino (2 γκολ) και Alexander-Arnold (1 γκολ και 2 ασίστ), η Liverpool διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας τη Leicester, βρέθηκε στο +13 από τις «αλεπούδες» (με παιχνίδι λιγότερο) και όλα δείχνουν ότι ο τίτλος είναι πιο κοντά από ποτέ.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 29/12 στο τελευταίο παιχνίδι του 2019 με τη Wolves (Cosmote Sport 1 HD – 18:30) στο Anfield για την 20ή αγωνιστική της Premier League.

19η αγων. Premier League

Σκορπάει τον φόβο και τον τρόμο όπου σταθεί κι όπου βρεθεί η αρμάδα του Klopp.

Η εκπληκτική Liverpool δεν καταλαβαίνει από κούραση. Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγου, γύρισε στην Αγγλία, και στο παιχνίδι που έκλεινε τη Boxing Day, επικράτησε άνετα της Leicester στο King Power Stadium με 4-0 και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους 13 βαθμούς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Klopp, η οποία είχε ένα τρομερό ξέσπασμα πετυχαίνοντας 3 γκολ σε ένα εκρηκτικό 7λεπτο, ο Firmino με 2 γκολ και ο Alexander-Arnold με 2 ασίστ και 1 γκολ, ενώ σκόραρε και ο Milner από το σημείο του πέναλτι.

Οι Reds, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, βρίσκονται πλέον στο +13 από τη Leicester και στο +14 από τη Manchester City.

Καθολική υπεροχή και δίκαιο προβάδισμα με Bobby

Η Liverpool μπήκε αποφασισμένη να επιβάλλει τον ρυθμό της και από νωρίς «κλείδωσε» τη Leicester στην περιοχή της, μετρώντας 4 ευκαιρίες στα πρώτα 11′.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Alexander-Arnold δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και ο Schmeichel μπλόκαρε και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Mane βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και φάτσα με το τέρμα αλλά δεν πέτυχε όπως ήθελε την μπάλα.

Τη σκυτάλη των ευκαιριών πήρε ο Salah ο οποίος στο 5′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Evans αλλά δεν βρήκε στόχο και στο 11′, σε αντεπίθεση των Reds, ο Keita έβγαλε μόνο του τον Αιγύπτιο, αυτός πέρασε και τον Schmeichel που είχε βγει από το τέρμα του αλλά προτίμησε να σουτάρει από δύσκολη γωνία, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Henderson προσπάθησε στο 15′ να σκοράρει μέσα από την περιοχή, η μπάλα όμως κόντραρε στον Ndidi, πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε κόρνερ.

Οι «αλεπούδες» ανέβασαν κάπως την απόδοσή τους, δεν απειλούσαν όμως καθόλου την εστία του Alisson που ήταν… θεατής στο ματς, και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι Reds πήραν το προβάδισμα.

Ο Alexander-Arnold έκανε γλυκιά σέντρα στην περιοχή και βρήκε τον Firmino στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος με κεφαλιά από κοντά έκανε το 0-1 στο 31′.

Η Liverpool βρέθηκε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα. Ο Evans έκανε ξανά τραγικό λάθος στην άμυνα, ο Mane έκλεψε την μπάλα και έκανε το πλασέ αλλά ο Schmeichel με τεράστια επέμβαση έσωσε την ομάδα του στο 34′.Ξέσπασμα και διαστάσεις θριάμβου σε 7 λεπτά!

Η ομάδα του Klopp συνέχισε σε γρήγορο τέμπο και στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας ψηλά σε όλες τις γραμμές τη Leicester, η οποία περιορίστηκε σε ρόλο… κομπάρσου.

Η ανωτερότητα στο γήπεδο ήταν ξεκάθαρη για τη Liverpool που είχε τρομερή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 56′. Ο Robertson έκανε τρομερή σέντρα από τα αριστερά αλλά ο Firmino δεν μπόρεσε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Klopp έβλεπε τη Leicester να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, πέρασε στο παιχνίδι Origi-Milner, με τον τελευταίο να ανοίγει τον… χορό των γκολ που θα ακολουθούσαν μέσα σε 7 λεπτά.

Η αρχή έγινε από ένα κόρνερ του Alexander-Arnold και τον Soyuncu να σταματάει την μπάλα με το χέρι και τον Oliver να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Και ποιος θα μπορούσε να αναλάβει την εκτέλεση; Η αλλαγή του Milner μοιάζει να έγινε στο κατάλληλο timing, ο οποίος με ψύχραιμο τελείωμα ευστόχησε για το 0-2 στο 71′.

Ακολούθησε ακόμα μια ασίστ πάρε-βάλε του Alexander-Arnold στον Firmino, με τον Βραζιλιάνο να δέχεται ωραία την μπάλα στην περιοχή και με… χειρουργικό πλασέ σημείωσε το 0-3 στο 75′.

Γκολ νούμερο 500 το συγκεκριμένο για τη Liverpool με τον Jurgen Klopp στον πάγκο, ασίστ νούμερο 20 για τον scouser από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν!

Κι αφού έδωσε δύο έτοιμα γκολ, είχε έρθει η στιγμή να σκοράρει. Ο Mane πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έβγαλε στον κενό χώρο τον Alexander-Arnold κι αυτός με δυνατό ευθύβολο σουτ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-4 στο 78′.

Οι συνθέσεις

Leicester: Schmeichel; Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell; Ndidi; Barnes (Albrighton), Praet (Perez), Tielemans, Maddison (Choudhury); Vardy

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Henderson (Lallana), Wijnaldum, Keita (Milner); Salah (Origi), Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *