«Έσπασε» την εντός έδρας κατάρα | Liverpool 2-1 Aston Villa: Match Review

Η Liverpool βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Aston Villa αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή (2-1) με buzzer beater του Alexander-Arnold και πανηγύρισε την πρώτη της εντός έδρας νίκη για το 2021. Στην 5η θέση της Premier League και στο -2 από την τετράδα η ομάδα του Klopp.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 14/4 με την Real Madrid (22:00) στο Anfield για τον επαναληπτικό των προημιτελικών του Champions League.

Σχεδόν 4 (μαρτυρικούς) μήνες μετά το 2-1 επί της Tottenham (16/12) και 6 διαδοχικές ήττες στο Anfield, η ομάδα του Klopp βρήκε (επιτέλους) εντός έδρας νίκη!

Η Liverpool δυσκολεύτηκε κόντρα στην Aston Villa, έμεινε πίσω στο σκορ αλλά έκανε την ανατροπή και βρήκε τη λύση στις καθυστερήσεις (2-1), παίρνοντας έτσι την πρώτη εντός νίκη της το 2021 – Στην 5η θέση η Liverpool με 52 βαθμούς, στο -2 από την Chelsea (54 β.) με 7 ματς να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Watkins σκόραρε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος για τους Villagers, αλλά οι Reds ισοφάρισαν με τον Salah (19ο γκολ στη φετινή Premier League) και λυτρώθηκαν στις καθυστερήσεις χάρη σε τρομερό σουτ του Alexander-Arnold.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!


Ευκαιρίες και… μουρμούρα για το VAR η Liverpool, το γκολ η Aston Villa

Οι Reds ξεκίνησαν ορεξάτοι, πίεζαν αρκετά και δημιούργησαν την πρώτη καλή φάση στο 5ο λεπτό με τον Salah να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά ο Martinez απέκρουσε. Ο Αιγύπτιος έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 13ο λεπτό, καθώς πήρε την πάσα από τον Jota, βγήκε απέναντι στον Martinez αλλά ήταν άστοχος.

Η Aston Villa είχε κλείσει τους χώρους, με τη Liverpool να χάνει δύο νέες ευκαιρίες από στημένες φάσεις.

Στο 31ο λεπτό ο Martinez έδιωξε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Alexander-Arnold και στην επόμενη φάση ο Jota έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Παρότι οι Reds είχαν τον πλήρη έλεγχο, δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις για να σκοράρουν. Κάτι που έκανε η Villa, κόντρα στη ροή του ματς, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο McGinn βρήκε κάθετα τον Watkins στην περιοχή κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Alisson για το 1-0.

Η Liverpool αντέδρασε γρήγορα αλλά βρήκε για άλλη μια φορά μπροστά της το VAR. Ο Robertson έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και από κοντά με πλασέ ο Firmino σκόραρε. Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR καθώς ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ ο Jota στην αρχή της φάσης.


Λύτρωση με buzzer beater ομορφιά του Alexander-Arnold

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Reds συνέχισαν την πίεση και έφτασαν γρήγορα στην ισοφάριση.

Ο Jota βρήκε ωραία τον Robertson από τα αριστερά στην περιοχή, ο Σκωτσέζος έκανε το σουτ, με τον Martinez να αποκρούει, αλλά ο Salah που ακολουθούσε τη φάση έσπρωξε από κοντά με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 57ο λεπτό.

Η ομάδα του Dean Smith αντέδρασε και λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 62ο λεπτό, με τον Trezeguet να σημαδεύει το δοκάρι μέσα από την περιοχή.

Ο Klopp πέρασε στο ματς τον Mane, η Liverpool έγινε πιο επιθετική, έψαχνε απεγνωσμένα το δεύτερο γκολ και το πέτυχε στις καθυστερήσεις.

Σε φάση διαρκείας στην περιοχή της Villa, ο Martinez απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ από κοντά του Thiago, αλλά στη συνέχεια η μπάλα πήγε στον Alexander-Arnold κι αυτός με φοβερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις, δίνοντας στους Reds την πρώτη τους εντός έδρας νίκη στο 2021!


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Trent, Phillips, Kabak (Shaqiri 88′), Robertson; Fabinho, Milner, Wijnladum (Thiago 70′); Salah, Jota, Firmino (Mane 75′)

Aston Villa: Martinez; Cash, Konsa, Mings, Targett; Luiz, Nakamba (Barkley 66′), McGinn; Traore (El Ghazi 68′), Trezeguet (Ramsey 82′), Watkins

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *