Ένα βήμα πριν τη στέψη | Liverpool 4-0 Crystal Palace: Match Review

Η Liverpool διέλυσε την Crystal Palace (4-0) στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στο (άδειο) Anfield μετά τη διακοπή και βρίσκεται πλέον μόλις δύο βαθμούς από τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Πέμπτη 2/7 με τη Manchester City (22:15) στο Etihad για την 32η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Crystal Palace, επικρατώντας με 4-0 στο Anfield και βρίσκεται μια ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990.

Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και κλείνοντας την κακή παρένθεση της προηγούμενης αγωνιστικής, η ομάδα του Klopp πήρε τα ηνία από την αρχή και με υπέροχα γκολ από Alexander-ArnoldSalahFabinho και Mane, είναι έτοιμη να καθίσει στον θρόνο της μετά από 30 χρόνια.

Έτσι, οι Reds έφτασαν τους 86 βαθμούς και στο αποψινό (22:15) παιχνίδι της Manchester City με την Chelsea στο Stamford Bridge, αν οι «πολίτες» δεν κερδίσουν, τότε αυτόματα η Liverpool αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Αγγλίας. Αν νικήσει η City, η ομάδα του Klopp θα έχει την ευκαιρία με νίκη ή ισοπαλία να πανηγυρίσει τον τίτλο στο Etihad την επόμενη αγωνιστική.

Με αυτή τη νίκη της, η Liverpool παράμεινε αήττητη εντός έδρας για 56ο διαδοχικό παιχνίδι (46 νίκες, 10 ισοπαλίες), ενώ πέτυχε την 23η σερί νίκη της στο Anfield για την Premier League.

Παράλληλα, ξεπέρασε για 3η σερί σεζόν τα 100 γκολ σε μια αγωνιστική χρονιά, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’80.
Το τρομερό φάουλ του Alexander-Arnold άνοιξε τον δρόμο προς τη νίκη.

Οι Reds μπήκαν δυναμικά και απέκτησαν άμεσα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 8ο λεπτό έγινε η πρώτη φάση στο παιχνίδι, με τον Wijnaldum να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά να αστοχεί μέσα από την περιοχή, ενώ στο 16ο λεπτό ο Hennessey απέκρουσε το φαλτσαριστό πλασέ του Firmino.

Η Liverpool αύξανε την πίεσή της όσο περνούσε η ώρα και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα. Και με τι τρόπο μάλιστα! Ο Van Dijk κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, ο Alexander-Arnold ανέλαβε την εκτέλεση και με καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 23ο λεπτό.

Δίκαιο το προβάδισμα για τους Reds που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 28ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, με τον Henderson να πιάνει το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Hennessey.

Η Liverpool ήταν αποφασισμένη να «κλειδώσει» τη νίκη από το πρώτο μέρος. Κι αυτό έκανε. Η Crystal Palace απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με το σουτ του Meyer να μην ανησυχεί τον Alisson, κι έτσι, τρία λεπτά αργότερα, ο Fabinho βρήκε εξαιρετικά τον Salah στην περιοχή κι αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Η… φωτοβολίδα του Fabinho το highlight του αγώνα
Στο ίδιο τέμπο κυριαρχίας συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο η Liverpool. Σε ένα δεύτερο ημίχρονο που η ομάδα του Klopp μπήκε φουριόζα και έχασε ευκαιρία στα 25” με το πλασέ του Salah στο δεύτερο δοκάρι (μετά από γύρισμα του Robertson) να φεύγει άουτ.

Όλα έδειχναν ότι σίγουρα ερχόταν και τρίτο γκολ. Και αυτό δεν άργησε να έρθει. Αλλά όταν ήρθε, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Ο Fabinho εξαπέλυσε μια οβίδα από τα 30 μέτρα και έστειλε την μπάλα εκεί όπου ο Hennessey δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα, κάνοντας το 3-0 στο 55ο λεπτό!

Ο Salah προσπάθησε να χριστεί ξανά σκόρερ αλλά το φαλτσαριστό πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Hennessey στο 63ο λεπτό. Λίγο αργότερα, όμως, μπορεί να μη σκόραρε, αλλά έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Mane, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ιδανικό πλασέ, διαμόρφωσε το 4-0 στο 69ο λεπτό.

Έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη, ο Klopp δεν έχασε την ευκαιρία για αρκετές αλλαγές, μία εκ των οποίων ήταν και ο Neco Williams, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 74ο λεπτό, κάνοντας έτσι το ντεμπούτο του στην Premier League.

Μάλιστα, ο 19χρονος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα, δείχνοντας το ποδοσφαιρικό θράσος του.

Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Williams 74′), Gomez, Van Dijk, Robertson (Keita 84′); Fabinho, Henderson (Oxlade-Chamberlain 64′), Wijnaldum; Salah, Mane (Elliott 84′), Firmino (Minamino 74′)

Crystal Palace: Hennessey; Ward, Sakho, Cahill, Van Aanholt; Kouyate (Riedewald 66′), McCarthy, McArthur (Milivojevic 66′); Townsend, Zaha (Meyer 15′), Ayew (Pierrick 84′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *