Άρης Λυμπούδης: Ένας επαγγελματίας διαιτητής τοποθετείται για το πέναλτι της Napoli

Ο διαιτητής επαγγελματικών κατηγοριών, Άρης Λυμπούδης, εξηγεί στο LiverpoolFans.gr τι έγινε σωστά και τι λάθος στην επίμαχη φάση του αγώνα μεταξύ Napoli και Liverpool.

Η Napoli κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Liverpool στην πρεμιέρα του φετινού Champions League, σπάζοντας τον γόρδιο δεσμό της «κόκκινης» άμυνας με ένα ιδιαιτέρως αμφισβητούμενο πέναλτι, πριν σκοράρει για δεύτερη φορά στις καθυστερήσεις.

Στη φάση του πέναλτι, λοιπόν, της παράβασης που ο διαιτητής Bricht καταλόγησε εις βάρος του Andy Robertson και υπέρ του Jose Callejon, πολλοί ενίστανται για θέατρο του τελευταίου, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν και για το γεγονός πως ο VAR δεν κάλεσε τον Bricht να αναθεωρήσει τη φάση στην ειδική οθόνη.

Ο Άρης Λυμπούδης, διαιτητής επαγγελματικών κατηγοριών, εξηγεί προς τους αναγνώστες του LiverpoolFans.gr:

«Στη συγκεκριμένη φάση δεν υπάρχει παράβαση από πλευράς του αμυντικού. Ο επιθετικός της Napoli “βουτά” πριν την επαφή με τον αντίπαλο του, την οποία και προκαλεί ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο. Πρόκειται για θέατρο και ο διαιτητής όφειλε να τον τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα. Επομένως, η απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι είναι λανθασμένη».

Όσο για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τον έλεγχο της φάσης από τον VAR, ο Έλληνας διαιτητής σημειώνει:

«O VAR έλεγξε τη φάση και ειδοποίησε τον διαιτητή να καθυστερήσει την εκτέλεση του πέναλτι μέχρι την ολοκλήρωση του ελέγχου. Τελικά, δεν του πρότεινε να πάει στην οθόνη στο κέντρο του γηπέδου για να αναθεωρήσει τη φάση και εκείνος, κάτι που ερμηνεύεται ως εξής: είτε συμφώνησε με την απόφαση του να καταλογίσει πέναλτι, είτε είχε αμφιβολίες και δε μπορούσε να καταλήξει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι ο διαιτητής υπέπεσε σε “ξεκάθαρο και προφανές λάθος”, όπως ορίζει ο κανονισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *