Άπαντες έτοιμοι για σέντρα, στην Αγγλία είναι απλά Μάϊος

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στην Αγγλία με την επανέναρξη της σεζόν, με όλους τους εμπλεκόμενους να… τραβάνε από τα μαλλιά ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Γράφει ο Μάνος Χαχλιούτης.

Βρισκόμαστε αισίως στα μέσα Μαΐου και τα περισσότερα, κορυφαία πρωταθλήματα έχουν ήδη πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαίρου, με τρανό το παράδειγμα αυτό της Γερμανίας, καθώς θα πραγματοποιηθεί η σέντρα των αγώνων το ερχόμενο Σάββατο (16/05).

Σήμερα, η χώρα που είχε τις περισσότερες πληγές από τον κορωνοϊό, η Ιταλία, ανακοίνωσε πως το πρωτάθλημα, εάν όλα πάνε καλά και δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα ξεκινήσει και πάλι στις 13 Ιουνίου.

Στην Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο φαίνεται πως βιάστηκαν, καθώς εδώ και περίπου είκοσι μέρες με έναν μήνα, αποφάσισαν ότι η σεζόν δεν θα συνεχιστεί. Όμως, ακόμα και αυτό, είναι μία απόφαση.

Και εδώ μπαίνει στην κουβέντα μας, η χώρα που μας αφορά. Η Αγγλία. Εδώ και μήνες ακούμε πολλά και διάφορα. Η ομοσπονδία, οι ομάδες και η κυβέρνηση έχουν τραβήξει από τα μαλλιά το όλο θέμα και δεν το αφήνουν για κανέναν λόγο. Φαίνεται πως είναι ένα θέμα που… πουλάει αρκετά στα ΜΜΕ και θέλουν να καταφέρουν πολλά από αυτό.

Ένα από αυτά, φυσικά όπως το κάνουν πάντα, είναι να τραβήξουν όλα τα φώτα πάνω τους. Όταν είσαι το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη, είναι δεδομένο ότι όλοι θα στραφούν σε εσένα. Ειδικά, όταν ο πρωταθλητής που αναμένει να αναδείξεις, βρίσκεται στο +25 από τη δεύτερη θέση. Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά σε συνδιασμό με τις αναβολές και το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων, φέρνει τους Αγγλους σε σημείο να… τρίβουν τα χέρια τους.

Σύσκεψη σχεδόν κάθε μέρα, ανακοινώσεις οι οποίες νιώθεις ότι απλά γράφονται με διαφορετική ημερομηνία, σαν ένα απλό «copy-paste» και ένα παιχνίδι που φαίνεται να μην τελειώνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Κάθε μέρα και από μια καινούργια είδηση. Ειδήσεις που ξεκινούν από το αν θα πλένουν οι παίκτες τα χέρια τους από τα μπεκ των γηπέδων και καταλήγουν μέχρι και στην ώρα που θα πρέπει να ξυπνήσουν οι παίκτες σε ημέρα αγώνα για να μην… κινδυνέψουν.

Την ίδια στιγμή, στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, απλή σιγή και δουλειά. Δούλεψαν, ανέλυσαν χωρίς να κάνουν την παραμικρή δήλωση το κάθε ενδεχόμενο και όπως είναι λογικό, όρισαν την ημερομηνία που θα επιστρέφουν στα γήπεδα.

Και λέμε ξανά: Βρισκόμαστε στα μέσα Μαϊου και τα περιθώρια στενεύουν. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν σέντρα και ξεκινούν, οι Πορτογάλοι το ίδιο καθώς επιστρέφουν οι αγώνες στις 4 του Ιουνίου, η Ιταλία που βίωσε τόσο πόνο επιστρέφει στις 13 Ιουνίου και η Αγγλία, δεν έχει ανακοινώσει καν ημερομηνία προπονήσεων!

Κι ενώ έριξαν το μπαλάκι στην κυβέρνηση, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε επίσημα ότι επιτρέπει από την 1η του Ιούνη να επιστρέψει το ποδόσφαιρο. Και κάπου εδώ, όλοι περίμεναν την άμεση απόφαση για ημερομηνία ομαδικών προπονήσεων και σέντρα, αλλά φαίνεται είχαν δουλειές και αποφάσισαν να… αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα!

Δεν βιάζονται, φαίνεται πως τα έχουν κανονισμένα. Οπότε γιατί να μην δώσουν ακόμα μια εβδομάδα αγωνίας στον κόσμο και στα social media; Γιατί να μην τραβήξουν ακόμα περισσότερο από τα μαλλιά την υπόθεση μέχρι να την… ξεμαλλιάσουν; Οι Άγγλοι σε τέτοιες περιπτώσεις, ξέρουν να παίρνουν όλη τη δημοσιότητα πάνω τους και φαίνεται πως ακόμα μια φορά, ακόμα και σε τέτοια περίπτωση, το κατάφεραν.

Όλοι στην Ευρώπη αναρωτιούνται τι θα γίνει με την Liverpool και αν χάσει το πρωτάθλημα σε περίπτωση αναβολής, έτσι λοιπόν, η FA, αποφασίζει κάθε μέρα να μας παρουσιάζει ένα καινούργιο επεισόδιο, σε μία σειρά με τίτλο “Ξεκινά, δεν ξεκινά”, σαν ένα άλλο μάδημα μαργαρίτας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *