Όχι έτσι… | Liverpool – Atletico M. 1-0 (2-3) | Βαθμολογίες

Η άτυχη, αξιόμαχη και μεταμορφωμένη Liverpool του Anfield, «ποδοπατούσε» την Atletico Madrid για 97 λεπτά, όμως το λάθος του Adrian έβαλε τους φιλοξενούμενους από το πουθενά σε θέση οδηγού και τελικά… έκλεψαν την πρόκριση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Atletico να απειλεί σε 1-2 περιπτώσεις με αντεπιθέσεις όσο η Liverpool προσπαθούσε να ξεκλειδώσει την άμυνά της. Οι Reds πήραν από εκεί και έπειτα τα ηνία του ματς με αλλεπάλληλες ευκαιρίες που όμως δεν έβρισκαν στόχο, μέχρι το 43′ και την πανέμορφη κεφαλιά του Gini Wijnaldum.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε και συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 1ο με την ομάδα του Klopp να έχει πολλές φάσεις να κάνει το 2-0 που θα ήταν σκορ πρόκρισης αλλά δεν τα κατάφερε. 

Άτυχη και άστοχη στην τελική προσπάθεια και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί μετά την τρομερή ενέργεια του Wijnaldum και τη σέντρα του στον Firmino ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά βρήκε το δοκάρι, ωστόσο στο… ριμπάουντ έστειλε ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ως εκεί όλα καλά και η Liverpool κρατούσε την πρόκριση, όμως η λάθος πάσα του Adrian έδωσε την ευκαιρία στον Llorente να κάνει το 2-1, που ήταν σκορ πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους. Η πίεση της Liverpool συνεχίστηκε, όμως λίγο μετά ήρθε το 2-2 (ξανά από τον Llorente) που έκοψε τα φτερά όλων. Τέλος στο 2ο ημίχρονο της παράτασης έγιναν αλλαγές πίεση υπήρχε, αλλά όλα ήταν πολύ δύσκολα πλέον. Σε μια αντεπίθεση ο Morata έγραψε το τελικό 2-3 που έστειλε την Atletico στους «8» του Champions League.

Ακολουθούν οι βαθμολογίες μας για το παιχνίδι:

Adrian | 1.5

Τι να πει κανείς για αυτή την εμφάνιση… Αστάθεια είχε σχεδόν σε κάθε επαφή του και φάνηκε από το πρώτο μέρος που απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ένα εύκολο σουτ. Διπλό λάθος στο 1ο γκολ της Atletico. Κάνει κακή επαφή με τη μπάλα χαρίζοντας την κατοχή και στη συνέχεια δέχεται γκολ από ένα μακρινό σουτ χωρίς να πέσει. Ευθύνη έχει (σίγουρα μικρότερη) και στα άλλα 2 γκολ που δέχτηκε η ομάδα που είχε κακές τοποθετήσεις και αντιδράσεις. Μοιραίος.

Trent Alexander-Arnold | 7.5

Κάνει μια ολοκληρωμένη και αρκετά καλή εμφάνιση επιθετικά. Καλές σέντρες, σωστές επιλογές και συνεργασίες. Του χρεώνεται το εύκολο φάουλ στο 90+ όπου έδωσε ευκαιρία στην Atletico να γεμίσει την περιοχή. Αμυντικά δεν είχε και ιδιαίτερη δουλειά.

Gomez | 7

Ορισμένοι ίσως του χρεώνουν ευθύνη στο 2-2, αλλά έχει μικρότερη απ’ όσο φαίνεται. Έχει δώσει χώρο για σουτ, όμως δεν μπορεί και να πέσει πάνω στον αντίπαλο αφού είναι τελευταίος παίκτης και βλέπει ότι έρχεται βοήθεια από τον Henderson. Κατά τ’ άλλα δεν είχε κάποιο πρόβλημα και ήταν καλός.

Van Dijk | 8

Είχε ενέργεια, ανέβηκε και πιο ψηλά, αμυντικά σχεδόν αλάνθαστος, δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει η Atletico.

Robertson | 7.5

Καλά ανεβάσματα, πολύ πάθος και ενέργεια. Έχασε μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Henderson | 7.5

Καλός και ο αρχηγός που όμως έχει μερική ευθύνη στο 2ο γκολ. Κοντρόλαρε όλο το κέντρο, μοίραζε σωστά τη μπάλα και έδωσε πολλές βοήθειες αμυντικά.

Wijnaldum | 9 (MOTM)

Απίστευτο παιχνίδι του Ολλανδού. Είχε 2 φάσεις με κεφαλιές και τη 2η την έκανε γκολ. Τρομερή συμβολή σε όλο το παιχνίδι καλύπτοντας με τρεξίματα όλους τους χώρους. Από δική του εξαιρετική κούρσα ξεκινά και το 2-0. Ασύλληπτος σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι και Man Of The Match!


Chamberlain | 9

Επίσης κορυφαίος στο εν λόγω παιχνίδι. Ήταν παντού, έτρεχε ακατάπαυστα και είχε πολλές κούρσες από τη δεξιά πτέρυγα. Πήρε προσπάθειες και ήταν μεγάλος κίνδυνος από τον άξονα, ανοίγοντας έτσι χώρους στα άκρα για τους συμπαίκτες του. Μεγάλο ματς, αλλά κουράστηκε προς το τέλος και σωστά αντικαταστάθηκε

Salah | 8

Κάποιες φάσεις δε του βγήκαν, είχε μερικές λανθασμένες επιλογές αλλά ο Αιγύπτιος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι από κάθε άποψη. Ντρίπλαρε κατά μέτωπο, έκλεβε μπάλες, έφτιαχνε παιχνίδι, κρατούσε όσο έπρεπε τη μπάλα και πήρε πολλές προσπάθειες παίζοντας και σε ρόλο φορ. Δε σκόραρε βέβαια και ίσως αυτό ήταν το μόνο που του έλειπε, το τελείωμα.

Mane | 7.5

Πολλή ενέργεια και αυτός. Πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε πολύ, έκανε κάποια λαθάκια όμως είναι αναμενόμενο αφού είχε μαζί με τον Salah και τον Chamberlain τον κύριο λόγο στις επιθέσεις της ομάδας. Και αυτός άτυχος και άστοχος στην τελική προσπάθεια.

Firmino | 7.5

Σκόραρε και μάλλον αυτό τον σώζει κυρίως στη βαθμολογία του. Δεν είχε τόση συμμετοχή στις επιθέσεις και είχε κλειστεί αρκετά καλά από την άμυνα της Atletico. Μοίρασε βέβαια κάποιες φορές πολύ σωστά τη μπάλα, αλλά χανόταν σε αρκετές περιπτώσεις.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Milner | 7

Έδωσε δύναμη και ασφάλεια στο κέντρο ενώ ανοίκχτηκε και στην αριστερή πτέρυγα ουκ ολίγες φορές. Δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο όμως ήταν θετικός για όσο αγωνίστηκε και η ομάδα προσπαθούσε.

Origi | (5.5)

Οριακά δεν μπορεί να αξιολογηθεί αλλά αν του βάζαμε κάποια βαθμολογία αυτή θα ήταν μέτρια. Δεν έχει προσωπική ευθύνη σε κάτι αφού όταν μπήκε η ομάδα κυνηγούσε ένα θαύμα, αλλά δεν πρόσφερε και πολλά.

Fabinho | –

Μέτρια πράγματα και για τον Fabinho που ισχύει περίπου ότι και για τον Origi, αφού μπήκε μετά το 2-2. Δεν μπορεί να κριθεί.

Minamino | –

Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 9

Έστησε την ομάδα του με μια πολύ σωστή ενδεκάδα και ήταν απόλυτα διαβασμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει την ομάδα του Simeone. Ο τρόπος που αξιοποίησε τον Chamberlain ήταν το κλειδί του ματς αφού ο Άγγλος όχι μόνο ήταν απειλητικός από τον άξονα με σουτ και κάθετο παιχνίδι, αλλά συχνά άλλαζε θέσεις μέσα στις φάσεις και βρισκόταν ακόμα και στα άκρα όπου κάθε του κούρσα ήταν επικίνδυνη. Η ομάδα απέδωσε άψογα σε όλο το παιχνίδι αλλά μετά το προσωπικό λάθος του Adrian στο 1-2 σε συνδυασμό με το σχετικά γρήγορο 2-2 έμεινε από δυνάμεις και έμπνευση. Άτυχος σε αυτό το παιχνίδι και εκείνος και η ομάδα, χάνοντας πολλές φάσεις που θα κλείδωναν την πρόκριση στα 90′.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *