Όπως ξέρει και μπορεί! | Βαθμολογίες: Southampton – Liverpool 1-3

Αν και βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, η ομάδα του Klopp πήγε στα αποδυτήρια με το ματς στο 1-1 και στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε πιο αγχωτικά απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα (1-3), την ανεβασμένη Southampton.

Τη νωχελική της αρχή στο παιχνίδι πλήρωσε η Liverpool με το γκολ του Long να έρχεται στο 9′. Ο ίδιος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 και κάπου εκεί άρχισε να ξυπνάει δειλά δειλά από το λήθαργο χωρίς όμως να κάνει τις πολλές φάσεις. Ο Mane και ο Keita δεν τα κατάφεραν στη διπλή ευκαιρία νωρίτερα, αλλά ο τελευταίος ισοφάρισε μετά από σέντρα του κακού απόψε Arnold με κεφαλιά στο 36′.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με τη Southampton να μπαίνει δυνατά, όμως ο Klopp απάντησε άμεσα με 2 πολύ σωστές και στοχευμένες κινήσεις. Πεέρασε στη θέση του μετριότατου Wijnaldum που φάνηκε ελάχιστα τον Henderson, ενώ ο κακός Arnold αντικαταστάθηκε από τον Milner! Κάπου εκεί οι ισορροπίες του παιχνιδιού άρχισαν να αλλάζουν ξανά υπέρ των «κόκκινων» που σκόραραν σε αντεπίθεση στο 80′, μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Salah! Το ματς κλείδωσε 6 λεπτά αργότερα με τον αρχηγό Jordan Henderson να σκοράρει και να πανηγυρίζει έξαλλα.

Ας πάμε όμως αναλυτικά στις βαθμολογίες των παικτών:

Alisson | 6

Δαν κράτησε το clean sheet, ωστόσο δεν ευθύνεται στο γκολ που δέχτηκε. Είχε μια κακή έξοδο σε μια επικίνδυνη σέντρα αλλά συνολικά δε χρειάστηκε να επέμβει ιδιαίτερα.

Alexander-Arnold | 4

Αρκετά κακό ματς από το νεαρό με πολλά λάθη τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Άτσαλα διωξίματα, εκ των οποίων ένα θα μπορούσε να μετατραπεί σε γκολ, αλλά ο Long δε βρήκε γεμάτα τη μπάλα. Το μόνο που κρατάμε είναι η ασίστ του στο γκολ του Keita, η οποία του ανεβάζει και τη βαθμολογία.

Matip | 6

Φέρει ευθύνη στο γκολ και συνολικά έβγαλε μια αστάθεια σε 2-3 περιπτώσεις όπου έπαιξε με τη φωτιά. Τελευταία διανύει μια αρκετά καλή περίοδο πάντως και στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα ήταν θετικός.

Van Dijk | 7.5

Ο Ολλανδός ήταν και πάλι πολύ καλός. Έδινε συνεχώς οδηγίες ειδικά στο 1ο μέρος που είχε και το περιβραχιόνιο. Ανίκητος όπως πάντα στον αέρα και χωρίς να κάνει κάποιο λάθος στο ματς (έχει ίσως ένα μερίδιο ευθύνης στο γκολ πάντως).

Robertson | 7

Χάνει τον Long στο γκολ και υπολογίζει λάθος την πορεία της μπάλας. Κατά τ’ άλλα δεν είχε προβλήματα αμυντικά και βοήθησε αρκετά επιθετικά. Στο 2ο ημίχρονο δε του βγήκαν οι σέντρες, αλλά συνολικά ήταν θετικός.

Fabinho | 5.5

Έχασε τελειώς τη μάχη του κέντρου στις αρχές κάθε ημιχρόνου. Δεν ήταν καλός ούτε αμυντικά με 2 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δέχτηκε εύκολα την ντρίπλα. Ανέβηκε πάντως μετά την είσοδο του Henderson και αυτός.

Wijnaldum | 4.5

Ελάχιστα φάνηκε σε αυτό το παιχνίδι ο Ολλανδός. Σχεδόν καμία πρωτοβουλία στο κέντρο ενώ είχε και ελάχιστες επαφές με τη μπάλα. Από τα χειρότερα φετινά του παιχνίδια, σωστά αντικαταστάθηκε από τον Klopp.

Keita | 7.5

Σκόραρε και οργάνωσε ανά διαστήματα καλά το κέντρο. Ήταν πολύ μόνος πολλές φορές ειδικά στο 1ο μέρος, αφού οι 2 συμπαίκτες του στη μεσαία γραμμή δεν ήταν στην καλύτερή τους βραδιά. Θετικότατο παιχνίδι επιθετικά, υστερούσε όμως σε μερικές στιγμές αμυντικά. Ανέβηκε κι αυτός μετά την είσοδο του Henderson. Αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια με το κρίσιμο πρώτο γκολ του με τα «κόκκινα»!

Salah | 7.5

Έσπασε το σερί αγώνων χωρίς γκολ την κατάλληλη στιγμή. Σε μια πολύ ωραία κούρσα επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση και δικαιώθηκε ολοκληρώνοντας την ανατροπή. Κατά τ’ άλλα δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα επιθετικά.

Mane | 7

Είχε κάποιες επιθετικές εκλάμψεις αλλά και κενά διαστήματα όπου πάντως δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα. Έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Firmino | 7.5

Ο καλύτερος της επιθετικής 3άδας. Μπορεί να μη σκόραρε αλλά είχε την ασίστ στον γκολ του Henderson, πήρε πρωτοβουλίες, δοκίμασε σουτ και βοήθησε στην επιθετική ανάπτυξη.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Milner | 7.5

Έκανε αρκετά καλά όσα ο Arnold αδυνατούσε να καταφέρει. Κράτησε τη θέση του, είχε κάποια καλά ανεβάσματα στα άκρα και δοκίμασε και σουτ. Έκοψε όμορφα με ηρωικό τάκλιν αντεπίθεση των γηπεδούχων και συνολικά έδωσε δύναμη και εμπειρία.

Henderson | 8.5 (MOTM)

Είναι πρωτόγνωρο παίκτης που αγωνίζεται λιγότερο από ένα ημίχρονο να είναι και Man Of The Match, ωστόσο ο αρχηγός έκανε τα πάντα στα 31′ (+4′) λεπτά που αγωνίστηκε. Με την εισοδό του άλλαξε όλη τη ροή του ματς. Έδωσε πνοή στο κέντρο, ανέβασε όλη την ομάδα και ήταν ο πιο κρίσιμος παίκτης. Έβγαλε την πάσα στον Salah που με την κούρσα του σκόραρε στην αντεπίθεση, ενώ κλείδωσε και το παιχνίδι με το πρώτο του φετινό γκολ! Πιθανότατα θα έπρεπε να ξεκινήσει βασικός σε αυτό το παιχνίδι.

Lovren | –

Έπαιξε ελάχιστα και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 8.5

Το αρχικό σχήμα που παρέταξε δεν είχε και την καλύτερη απόδοση και ειδικά η 3αδα στο κέντρο που δε συνεργάστηκε σε ικανοποιητικό επίπεδο. Έκανε έγκαιρα διπλή αλλαγή βγάζοντας τους 2 χειρότερους παίκτες βάσει απόδοσης ως εκείνο το χρονικό σημείο (Wijnaldum, Arnold) και πέρασε τον Milner στο δεξί άκρο για να έχει σταθερότερη άμυνα αλλά και τον Henderson για να πάρει το κέντρο. Τα κατάφεραν αμφότεροι περίφημα και κάπως έτσι η Liverpool έφυγε με 3 υπερπολίτιμους βαθμούς από το St. Mary’s Stadium. Στα αρνητικά ότι η ομάδα παρουσιάστηκε αρκετά χαλαρή στα πρώτα 10-15 λεπτά κάθε ημιχρόνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *