Όλο το γράμμα του Peter Moore για την ανάκληση της απόφασης περί εργαζομένων

Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση της Liverpool να ανακαλέσει την εισαγωγή εργαζομένων της στο Σύστημα Προστασίας Θέσεων Εργασίας του κράτους, εκπεφρασμένη μέσα από το ανοιχτό γράμμα του CEO, Peter Moore, προς τους φιλάθλους.

Με απολογητικό αλλά και σοβαρό λόγω των κρίσιμων συνθηκών ύφος, η επιστολή του Peter Moore προς τους φιλάθλους της Liverpool ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την απόφαση του συλλόγου να ανακαλέσει την εισαγωγή περισσότερων από 200 εργαζομένους στο Σύστημα Προστασίας Θέσεων Εργασίας του κράτους και την πληρωμή του 80% των μισθών τους από το τελευταίο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση – επιστολή παρακάτω:

«Αγαπητοί φίλαθλοι της Liverpool,

Πρώτα απ’ όλα, εκ μέρους των ιδιοκτητών μας, Fenway Sports Group, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως οι σκέψεις και οι ανησυχίες μας βρίσκονται στο πλευρό όλων όσων υποφέρουν από τη φοβερή πανδημία του Covid-19 και των οικογενειών όσων πλήττονται. Θα θέλαμε, επίσης, να αναγνωρίσουμε και να αποδώσουμε τα εύσημα στον ηρωισμό των εκπληκτικών εργαζομένων στο σύστημα υγείας και άλλες κρίσιμες θέσεις, τοπικά, εθνικά και διεθνώς. Όλες οι υπόλοιπες έγνοιες οφείλουν να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Εξετάζοντας από άλλη οπτική γωνία τα πράγματα σε αυτήν την βασανιστική και δίχως προηγούμενο περίοδο, είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα το οποίο μας αφορά, ως οργανισμός, από το σαββατοκύριακο.

Έχουμε συμβουλευτεί πληθώρα ορισμένων σημαντικών μετόχων μας ως κομμάτι μιας διαδικασίας που στοχεύει στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για όλους τους ενδιαφερομένους. Εξετάστηκε ποικιλία πιθανών σεναρίων, συμπεριλαμβανομένων αλλά όχι αποκλειστικά της εισόδου στο Σύστημα Προστασίας Θέσεων Εργασίας κατά τον Κορωνοϊό, το οποίο θα πλήρωνε το 80% των μισθών και εξασφαλίζοντας οτι θα πληρωθεί και το υπόλοιπο 20%, της εισόδου στο ΣΠΘΕ κατά τον Κορωνοϊό με την εξασφάλιση της επιστροφής των ληφθέντων χρημάτων μεταχρονολογημένα (σ.σ. κάτι σαν δάνειο από το ΣΠΘΕ) και, τρίτον, της εύρεσης εναλλακτικών τρόπων να καλυφθούν τα έξοδα υποχρεωτικής άδειας των εργαζομένων μας.

Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εκτενούς συμβουλευτικής διαδικασίας και των δικών μας εσωτερικών συσκέψεων σε πολλά επίπεδα του συλλόγου, επιλέγουμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους, παρά το γεγονός πως είμαστε δικαιούχοι να συμμετάσχουμε στο ΣΠΘΕ κατά τον Κορωνοϊό.

Πιστεύουμε πως καταλήξαμε στη λάθος απόφαση την περασμένη εβδομάδα, με την ανακοίνωση μας ότι σκοπεύουμε να κάνουμε χρήση του ΣΠΘΕ κατά τον Κορωνοϊό και να θέσουμε σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας εργαζομένους μας εξαιτίας της αναβολής της Premier League, και ζητούμε πραγματικά συγγνώμη γι’ αυτό.

Πρόθεση μας ήταν, και είναι ακόμα, να εξασφαλίσουμε ότι θα αποδοθεί σε όλο το εργατικό προσωπικό μας όσο το δυνατόν περισσότερη προστασία από τον πληθωρισμό και/ή την απώλεια εσόδων κατά την δίχως προηγούμενο αυτήν περίοδο. Επιπλέον, δεσμευόμαστε να βρίσκουμε εναλλακτικούς τρόπους λειτουργείας όσο δεν θα παίζονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, τρόποι που θα εξασφαλίζουν ότι δε θα κάνουμε χρήση του προγράμματος ανακούφισης της κυβέρνησης.

Liverpool reverse decision to furlough staff, apologise to fans

Θα θέλαμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του εκπληκτικού στρατού εργαζομένων και απλών εργατών, που δουλεύουν ακούραστα για να εξασφαλίσουν πως η Liverpool παραμένει ένας σύλλογος που λειτουργεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Αλλά υπό πνεύμα διαφάνειας, πρέπει να είμαστε επίσης ξεκάθαροι: παρότι βρισκόμασταν σε υγιή οικονομική κατάσταση πριν την κρίση, τα έσοδα μας “απενεργοποιηθεί”, την ώρα που τα έξοδα παραμένουν. Και όπως σχεδόν όλοι οι τομείς της κοινωνίας, υπάρχει σπουδαία αβεβαιότητα και ανησυχία για το παρόν και το μέλλον μας.

Όπως κάθε υπεύθυνος εργοδότης που ανησυχεί για τους εργαζομένους του σε αυτήν την κατάσταση, ο σύλλογος συνεχίζει να προετοιμάζεται για μια ποικιλία διαφορετικών σεναρίων, σχετικά με το πότε θα επιστρέψει το ποδόσφαιρο στην κατάσταση που ήταν προ πανδημίας. Τα σενάρια αυτά ποικίλουν από τα πιο αισιόδοξα, στα χειρότερα και όλα τα ενδιάμεσα.

Είναι αναπόφευκτη αλήθεια ότι μερικά από αυτά τα σενάρια περιλαμβάνουν μια μαζική μείωση τωνεσόδων, με αντίστοιχες δίχως προηγούμενο λειτουργικές απώλειες. Ο τεράστιος επηρεασμός αυτών των ζωτικής σημασίας οικονομικών πόρων θα μπορούσε προφανώς να επιδράσει αρνητικά στην ικανότητα μας να λειτουργούμε όπως προηγουμένως.

Έχουμε αφοσιωθεί στη διαδικασία εξερεύνησης όλων των δρόμων που διαφαίνονται στο οπτικό μας πεδίο ώστε να περιορίσουμε την αναπόφευκτη ζημία. Ευχαριστούμε τους πολλούς υπέροχους ανθρώπους του συλλόγου, σε όλα τα επίπεδα, που είναι αφοσιωμένοι στο να μας βοηθούν να κάνουμε ακριβώς αυτό, παρά την σύνθετη και απρόβλεπτη υφή του προβλήματος στον κόσμο και στην αγορά.

Θα θέλαμε, επίσης, να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να ευχαριστήσουμε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί μας με τρόπο παραγωγικό, κυρίως τους φιλάθλους, τους εκπροσώπους τους, ιδιαίτερα το Spirit of Shankly, τον Δήμαρχο του Liverpool, Joe Anderson, τον Metro Δήμαρχο, Steve Rotheram, τον τοπικό βουλευτή Dan Carden και πολλούς ακόμα ανθρώπους, με τους οποίους είχαμε αξιόλογο διάλογο.

Μείνετε ασφαλείς.

Peter Moore

Εκτελεστικό Διευθυντής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *