Επιστροφή στο Champions League απόψε για την Liverpool, με το σενάριο πρόκρισης να είναι προφανέστατο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Bayern Munich vs Liverpool

Διοργάνωση: Champions League

Έδρα: Allianz Arena

Ημερομηνία: 13.03.2019

Ώρα έναρξης: 22:00

Διαιτητής: Daniele Orsato

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 2HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Επί της Burnley επικράτησε η Liverpool την Κυριακή με σκορ 4-2, επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα με τον τρόπο που πρέπει να συνεχίσει και ταξίδεψε για το Μόναχο. Εκεί την περιμένει η Bayern για να λύσουν τις διαφορές τους μετά το 0-0 στο Merseyside πριν από 3 εβδομάδες. Το σενάριο για την Liverpool είναι απλό. Νίκη ή ισοπαλία με σκορ. Με μια ακόμη λευκή ισοπαλία ο αγώνας θα οδηγηθεί σε παράταση, ενώ με ήττα οι Reds σταματούν εδώ το φετινό Ευρωπαϊκό τους ταξίδι.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp υπολογίζει κανονικά στον Trent Alexander-Arnold που δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μετά το παιχνίδι της Κυριακής, ενώ και ο Dejan Lovren ταξίδεψε με την αποστολή. Σε αντίθεση με τον Κροάτη, ο Naby Keita παρέμεινε στο Merseyside με μικρό πρόβλημα τραυματισμού, ενώ οι Joe Gomez και Chamberlain παραμένουν φυσικά εκτός.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Στην καλύτερη της φόρμα για την φετινή σεζόν βρίσκεται πιθανότατα η Bayern. Οι Βαυαροί είχαν κλείσει την διαφορά από την τότε πρωτοπόρο Dortmund πριν το πρώτο σκέλος του ζευγαριού και σήμερα, στο δεύτερο, την έχουν πια ξεπεράσει. Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή της Bundesliga μετρώντας 57 πόντους με την διαφορά τερμάτων να στέλνει την ομάδα του Μονάχου πάνω από τους Βεστφαλούς.

Όσο για τα αποτελέσματα που πήρε η ομάδα στις 3 αναμετρήσεις της μετά την τελευταία με την Liverpool, είναι εντυπωσιακά. Νίκη με 1-0 κόντρα στην Hertha, και συντριβή των Gladbach και Wolfsburg με σκορ 1-5 και 6-0 αντίστοιχα. 

Το Allianz Arena αποτελεί έναν πραγματικό φρούριο, οι Βαυαροί έχουν μόλις μία ήττα στο σπίτι τους φέτος. Το κύρος της αναμέτρησης είναι τεράστιο, όπως και η επιθυμία του Kovac και της Bayern για την κατάκτηση του Champions League. Σε συνδυασμό με το ότι το ρόστερ των Γερμανών αποτελεί ένα από τα ποιοτικότερα παγκοσμίως, με γιγάντια ονόματα, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς πόσο δύσκολο έργο έχει σε λίγες ώρες η ομάδα του Jurgen Klopp. Τίποτα δεν είναι απίθανο όμως, ειδικά σε μια Ευρωπαϊκή βραδιά της Liverpool. 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Χωρίς τους τιμωρημένους Joshua Kimmich και Thomas Muller θα παρατάξει την ομάδα του ο Niko Kovac, ενώ τραυματίες είναι οι Arjen Robben και Corentin Tolisso.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Τρεις εβδομάδες πριν οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στο Anfield. Το πρώτο ημίχρονο επιφύλασσε μία καλή ευκαιρία για την Bayern και τρεις ή τέσσερις για την γηπεδούχο, χωρίς καμία από αυτές να μην μπορεί να χαρακτηριστεί ως κλασική, με αποτέλεσμα καμία ομάδα να μην φτάνει σε γκολ. Οι Reds είχαν μια κυριαρχία στα πρώτα 45 λεπτά και θα μπορούσαν να σκοράρουν αν είχαν πάρει καλύτερες επιλογές.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε πολύ αργά, με την Bayern να κινείται σε πιο ανασταλτικό ρυθμό και την Liverpool να αναλώνεται επίσης σε πιο προσεκτική προσέγγιση, γεγονός που οδήγησε τις δύο ομάδες σε μια λευκή ισοπαλία που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για απόψε.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, με τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson να βρίσκονται μπροστά του.

Το κέντρο θα αποτελούν οι Milner, Fabinho και Wijnaldum.

Στην επιθετική γραμμή θα αγωνιστούν οι Salah, Firmino και Mane.

Bayern Munich (4-2-3-1): Neuer – Rafinha, Sule, Hummels, Alaba – Thiago, Martinez – Gnabry, Rodriguez, Ribery – Lewandowski

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Milner, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *