Χωρίς Matip στο ντέρμπι; (Pregame)

Η Liverpool ψάχνει την νίκη ένα ζευγάρωμα με την Tottenham που τα τελευταία χρόνια έχει παράξει πολύ δράμα και αξέχαστα παιχνίδια!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs Tottenham

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 27.10.2019
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Anthony Taylor
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Έπειτα από την πρώτη της απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, η ισοπαλία στο Old Trafford, η Liverpool ταξίδεψε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στο Genk για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής του Champions League. Από εκεί έφυγε με νίκη 1-4 και τους τρεις βαθμούς. Τα δύο πρώτα γκολ των Reds σημείωσε ο Alex Oxlade-Chamberlain με δύο σουτ εκτός περιοχής, το δεύτερο μάλιστα πολύ σπάνιας ομορφιάς. Mane και Salah έφτασαν το δείκτη του σκορ στον αριθμό 4, ενώ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της τιμής λίγο πριν την εκπνοή του παιχνιδιού.

Η επιστροφή της Liverpool στο Anfield και στο πρωτάθλημα έρχεται με ένα ακόμη ντέρμπι. Οι Reds έχουν ήδη αντιμετωπίσει Arsenal, Chelsea και Manchester United, με το παιχνίδι εναντίον της Tottenham να είναι το προτελευταίο με ομάδα της περσινής πρώτης εξάδας, το τελευταίο φυσικά είναι αυτό με την πρωταθλήτρια Manchester City σε δύο εβδομάδες. 

Για την σημερινή σπουδαία αναμέτρηση λοιπόν ο Jurgen Klopp υπολογίζει κανονικά στους Mohamed Salah και Trent Alexander-Arnold. Ο Αιγύπτιος απουσίασε από το παιχνίδι στο Manchester ωστόσο επέστρεψε δυναμικά μεσοβδόμαδα, ενώ ο αμυντικός από το Merseyside δεν συμμετείχε στο παιχνίδι για τα ”αστέρια” λόγω ίωσης από την οποία ωστόσο έχει αναρρώσει. Προβληματισμός υπάρχει σχετικά με την κατάσταση του Joel Matip ο οποίος επίσης δεν ταξίδεψε με την ομάδα στο Βέλγιο και είναι αμφίβολος με πρόβλημα στο γόνατο. Πιθανότερος αντικαταστάτης του είναι ο Dejan Lovren. O Shaqiri παραμένει εκτός με τραυματισμό στην γάμπα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Tottenham αποτελεί μια από τις αρνητικότερες εκπλήξεις της σεζόν. Η περσινή φιναλίστ του Champions League ξεκίνησε ιδανικά στο πρωτάθλημα, με νίκη-ανατροπή επί της Aston Villa και ισοπαλία στο Etihad με την Manchester City. Από τότε άρχισε η κατάρρευση. Νίκη της Newcastle στο Λονδίνο, αποκλεισμός από το League Cup από την Colchester, συντριβή με 2-7 από την Bayern, ήττα από την Brighton με 3-0 και ισοπαλία στο Tottenham Stadium με την κάκιστη φέτος και ουραγό του πρωταθλήματος, Watford, αποτελούν εκ των καταστροφικών highlights των Spurs. 

Οι Λονδρέζοι βρίσκονται 4 βαθμούς πάνω από την Southampton και τον υποβιβασμό, τους μισούς από όσο απέχουν από την Chelsea και την έξοδο στο Champions League, γεγονός που σοκάρει καθώς είχαν αποδειχτεί ως εξαιρετικά δυνατό σύνολο τις τελευταίες χρονιές. Παρά την άσχημη κατάσταση της η Tottenham παραμένει μια ομάδα με παίχτες και προπονητή εξαιρετικής ποιότητας και αναμένεται να δώσει τα πάντα στο Anfield σε μια προσπάθεια να αλλάξει την πορεία της χρονιάς της.

Ο Mauricio Pochettino δεν υπολογίζει στον τερματοφύλακα Hugo Lloris, με τον Γάλλο να έχει υποστεί τρομακτικό τραυματισμό στο Brighton.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Η Liverpool στην πρώτη της αναμέτρηση με την Tottenham για την σεζόν 2018/19 πέρασε με 1-2 από το Λονδίνο και το Wembley, όπου και αγωνιζόταν ακόμη η ομάδα με το νέο της γήπεδο να μην έχει χτιστεί ακόμη. Τα γκολ των Reds σημείωσαν οι Wijnaldum και Firmino.

Το παιχνίδι στο Anfield την βρήκε νικήτρια με 2-1 χάρη σε αυτογκόλ του Alderweireld στο 90′. Το σκορ είχε ανοίξει νωρίς ο Firmino με τον έτερο Βραζιλιάνο Lucas Moura να ισοφαρίζει στο δεύτερο μέρος. 

Η σημαντικότερη φυσικά αναμέτρηση όμως δεν είναι άλλη από αυτή για τον τελικό του Champions League. Όχι ότι χρειάζεται κάποια υπενθύμιση, και δύσκολα θα χρειαστεί ποτέ, ωστόσο για τυπικούς λόγους: Ο Mohamed Salah με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο δεύτερο λεπτό στην Μαδρίτη και ο Divock Origi που πέρασε ως αλλαγή σφράγισε το έκτο Champions League στην ιστορία της Liverpool με υπέροχο τελείωμα στο 87′.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Tottenham (4-3-3): Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Sissoko, Winks, Ndombele – Lamela, Kane, Son

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *