Χωρίς Fabinho – για το δεύτερο κύπελλο της σεζόν! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Chelsea vs Liverpool

Διοργάνωση: FA Cup
Έδρα: Wembley
Ημερομηνία: 14.05.2022

Ώρα έναρξης: 18:45
Διαιτητής: Craig Pawson
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 3HD

Νέα ομάδας:

Το βράδυ της Τρίτης η Liverpool έκανε το minimum που έχει πλέον την ικανότητα να κάνει, παίρνοντας τη νίκη στο Birmingham κόντρα στην Aston Villa, ανατρέποντας το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων χάρη σε γκολ των Matip και Mane. Έτσι διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες έχει για κατάκτηση του πρωταθλήματος, και αύριο θα μάθει και την έκβαση των προσπαθειών της, καθώς μια νίκη της Manchester City θα δώσει ουσιαστικά τον τίτλο στους Citizens – το μοναδικό σενάριο που θα κυνηγά μετά η Liverpool είναι μια νίκη της Villa στο Etihad, παράλληλα με την ανατροπή μιας μεγάλης, πλέον, διαφοράς τερμάτων.

Σήμερα το απόγευμα, όμως, κρίνεται ένας άλλος τίτλος για τους Reds και αυτή τη φορά εξαρτάται από τη δικιά τους απόδοση. Η ομάδα του Jurgen Klopp, μετά τον τρελό τελικό και την κατάκτηση του League Cup, αντιμετωπίζει την Chelsea και στον τελικό του FA Cup, επιδιώκοντας την κατάκτηση του για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια! Τεράστιο -και μοναδικό- πλήγμα για τη Liverpool είναι φυσικά η απουσία του Fabinho από την αναμέτρηση, λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στο Villa Park. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι κανονικά διαθέσιμοι για τον τελικό του Wembley.

Αντίπαλος:

Τελευταίος στόχος ο σημερινός τελικός για την Chelsea για τη σεζόν 2021/22, καθώς μετά και τη νίκη επί της Leeds μένει να εξασφαλίσει απλά μαθηματικά την έξοδο της και στο επόμενο Champions League. Όσον αφορά το FA Cup, οι Λονδρέζοι έφτασαν μέχρι τον τελικό αποκλείοντας τις Chesterfield, Plymouth, Luton, Middlesbrough και Crystal Palace στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης.

Απόντες για την ομάδα του Thomas Tuchel θα είναι οι τραυματίες Ben Chilwell και Callum Hudson-Odoi, ενώ η συμμετοχή των Mateo Kovacic και N’Golo Kante στο σημερινό παιχνίδι κρίνεται ως αμφίβολη.

Πιθανές εντεκάδες:

Chelsea (3-4-2-1): Mendy – Azpilicueta, Silva, Rudiger – James, Loftus-Cheek, Jorginho, Alonso – Mount, Pulisic – Lukaku
Liverpool (4-3-3): Αlisson – Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Thiago – Salah, Mane, Diaz

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *