Χρησιμοποιούσαν παράνομα πιθήκους για εργασία και η Liverpool δεν ανανέωσε την συνεργασία μαζί τους!

Η Liverpool πήρε την απόφαση να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με την Chaokoh, καθώς η εταιρεία κατηγορείται για σκληρότητα σε ζώα και αρνήθηκε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Η συνεργασία των Reds με τη μάρκα νερού καρύδας έληξε στα τέλη Ιουλίου και ο σύλλογος αποφάσισε να μην ανανεώσει τους όρους με την εταιρεία της Ταϊλάνδης.

Από τότε προέκυψε ότι τα ευρήματα μιας μυστικής έρευνας από τον οργανισμό (PETA) για τα δικαιώματα των ζώων κατηγορούν την Chaokoh ότι χρησιμοποιεί προϊόντα που προέρχονται ανήθικα από παράνομα φυλακισμένους και τρομοκρατημένους πιθήκους.

Η PETA αναφέρει ότι οι ερευνητές τους επισκέφτηκαν οκτώ αγροκτήματα σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη και διαπίστωσαν ότι οι παράνομα συλληφθέντες πίθηκοι χρησιμοποιούνταν για να μαζέψουν καρύδες που θα χρησιμοποιούσε η Chaokoh και η παγκόσμια λειτουργία της.

Μια σειρά από σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έκτοτε αφαίρεσαν τα αποθέματα της Chaokoh εν αναμονή ερευνών και η συνεργασία της Liverpool με τη συγκεκριμένη επωνυμία έληξε πρόσφατα.

Οι πρωταθλητές της Premier League νιώθουν ευχαριστημένοι για την απόφαση τους. Συγκεκριμένα, ο Carys Bennett δήλωσε: «Η PETA ευχαριστεί την Liverpool  για την απόφαση της να τερματίσει τη συνεργασία της με την Chaokoh και καλεί την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τον τερματισμό της κακής πρακτικής της χρήσης πιθήκων για τη συγκομιδή καρύδων».

Η συγκεκριμένη εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον της σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα τους στο Facebook τον περασμένο μήνα, αναφέροντας: «Υπό το φως των ενοχλητικών αναφορών στις ειδήσεις, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι τόσο εμείς όσο και τα μέλη μας δεν υποστηρίζουμε τη χρήση εργασίας πιθήκων στη συγκομιδή καρύδων. Ως οικογενειακή επιχείρηση που εξάγει προϊόντα καρύδας για περισσότερα από 40 χρόνια, είμαστε τόσο ευγνώμονες που τόσοι από εσάς ενδιαφέρονται τόσο βαθιά για αυτό το ζήτημα όσο και εμείς».

Η στάση της Liverpool σε τέτοια θέματα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια και με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η εν λόγω συνεργασία, με την Chaokoh να αποτελεί παρελθόν από χορηγός του συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *