Φουλ του 8 με… 3αρια! Arsenal – Liverpool 1-1 | Βαθμολογίες

Το γκολ του Milner στο 61o λεπτό δεν ήταν αρκετό για να καταφέρει η Liverpool να πάρει το διπλό στο Emirates, καθώς οι “κανονιέρηδες” απάντησαν με όμορφο γκολ του Lacazette στο 82′.

Η Arsenal δε φοβήθηκε τις επιθετικές αρετές των παικτών του Klopp και ανέβασε πολύ τα ακραία μπακ της, παίζοντας επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη η Liverpool εκμεταλλευόμενη τους κενούς χώρους έκανε μεγάλες φάσεις, με αποκορύφωμα το (κακώς) ακυρωθέν γκολ της και το δοκάρι του Van Dijk.


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε εμφανώς, όμως το γκολ του Milner άλλαξε τις ισορροπίες. Η ακίνδυνη εως τότε Arsenal εκμεταλλεύτηκε την φάση του 82′ όπου μίλησε η κλάση του Lacazette και έφερε το ματς στα ίσια.


Περνάμε τώρα στις καθιερωμένες βαθμολογίες των παικτών μας από το ντέρμπι:


Alisson B. | 7

Έκανε μια ακόμα σταθερή και καλή εμφάνιση. Άψογος με τη μπάλα στα πόδια και με αρκετές καλές επεμβάσεις. Είχε μια κακή έξοδο που πάντως προήλθε από λάθος μαρκάρισμα του Arnold, αφού εκεί ο Βραζιλιάνος βγήκε για να σώσει ότι μπορούσε. Δεν είχε ευθύνη και στο γκολ που δέχτηκε.


ΤΑΑ | 3.5

Ο νεαρός κάνει ένα αρκετά κακό παιχνίδι. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά έφευγαν παίκτες στην πλάτη του, με την Arsenal να βγάζει 3 φάσεις στο πρώτο 10λεπτο απ την πλευρά του. Έλειψαν και κάποιες φορές οι βοήθειες από άλλους παίκτες στο αμυντικό κομμάτι. Είχε λάθος μεταβιβάσεις, πολύ παθητικός σε πολλές στιγμές ενώ είχε και λάθος τοποθετήσεις. Στο γκολ του Lacazette δεν μαρκάρει κανένα παίκτη της Arsenal. Γενικότερα μια εμφάνιση που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.

Gomez | 8

Ένα ακόμα μεστό παιχνίδι από τον Gomez που κάνει εκπληκτική σεζόν ως τώρα. Έκοψε ένα πολύ επικίνδυνο σουτ, ήταν ψύχραιμος και συνολικά έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Στα αρνητικά του η μια λάθος πάσα που έκανε σε επικίνδυνο σημείο, αλλά κατά τ’ άλλα άψογος.


Virgil Van Dijk | 8.5 (MOTM)

Ίσως έχουμε κουράσει με τον Ολλανδό όμως φροντίζει ο ίδιος γι’ αυτό. Το γεγονός ότι είχε τις ίδιες τελικές με τον Firmino (3) τα λέει όλα. Έκοψε με χαρακτηριστική ευκολία τον Mkhitaryan σε μια απο τις ελάχιστες φορές που απείλησε η Arsenal στο 2ο ημίχρονο. Ήταν ανίκητος στον αέρα, ενώ δεν έκανε κανένα λάθος σε όλο τον αγώνα. Μπορούσε κάλλιστα να χριστεί και σκορερ σε 3 περιπτώσεις αλλά στάθηκε άτυχος. Δικαιωματικά man of the match.



Robertson | 7.5

Το πάθος που βγάζει σε πολλές φάσεις (όπως όταν έτρεξε να προλάβει τον Bellerin και να βγει στην κόντρα) είναι αξιοζήλευτο. Σε αντίθεση με τον συμπαίκτη του στην άλλη πλευρά, δεν είχε πολλά προβλήματα αμυντικά αν και έκανε ορισμένα λάθη. Έτρεξε πολύ, κάλυψε λάθη των συμπαικτών του και ήταν αρκετά επικίνδυνος επιθετικά.


Fabinho | 3.5

Αν εξαιρέσει κανείς ίσως το πρώτο 10λεπτο ο Βραζιλιάνος έκανε ένα αρκετά κακό ματς. Έκανε λάθη, έκοψε ελάχιστες φορές, δε βοήθησε επιθετικά, αλλά ούτε και στην ανάπτυξη ή την κυκλοφορία της μπάλας. Έδινε την εντύπωση ότι είναι αγχωμένος και αργούσε πολύ στις κινήσεις του με αποτέλεσμα να χάνει εύκολα την μπάλα. Έκανε και μερικά άτσαλα μαρκαρίσματα στο όριο της κάρτας. Σίγουρα ο Klopp περιμένει πολλά περισσότερα από εκείνον.


Wijnaldum | 6

Δεν ήταν και το καλύτερο βράδυ του Gini. Απουσίαζε αρκετά από την εξέλιξη του παιχνιδιού αλλά γύριζε συνέχεια να βοηθήσει αμυντικά. Λίγες εως ελάχιστες πρωτοβουλίες χωρίς όμως να είναι αρνητικός. Δε βοήθησε και ο Fabinho ιδιαίτερα στη συνεργασία τους. Σίγουρα ένα σκαλί κάτω από τον φετινό του εαυτό.


Milner | 8

Ο 32χρονος φώναξε και πάλι παρών στα δύσκολα σαν αρχηγός. Με το γκολ του έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα που θα μπορούσε να χαρίσει το 2πλο. Έτρεξε πολύ όπως πάντα, ήταν ο καλύτερος του κέντρου, έδωσε πολλές μάχες και δεν είχε κάποιο σοβαρό λάθος.


Salah | 7

Ένα ακόμα καλό ματς για τον Mo που έχει πραγματικά ανέβει πλέον. Έτρεξε πολύ, πήρε μερικές όμορφες προσπάθειες, ήταν καλός στο 1v1 αλλά είχε ξανά κάποιες κρίσιμες λάθος πάσες που θα μπορούσαν να είναι ασίστ. Ίσως ο καλύτερος της επιθετικής 3αδας.



Mane | 6.5

Έκανε ένα αδιάφορο πρώτο ημίχρονο όπου η άμυνα της Arsenal δεν τον είχε αισθανθεί καθόλου. Στο δεύτερο ανέβασε στροφές, έτρεξε στον κενό χώρο, συνεργάστηκε με τον Robbertson και είχε ωραίες κούρσες και μπαλιές.


Firmino | 5.5

Ένα ακόμα μετριότατο βράδυ για τον Bobby. Έτρεξε κι αυτός αλλά δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Είχε μερικές καλές μεταβιβάσεις αλλά δε γυρνούσε πιο πίσω να κάνει παιχνίδι όπως τον έχουμε συνηθίσει. Δεν έχει πιάσει ακόμα τα περσινά στάνταρ απόδοσης. Θα μπορούσε πάντως να χριστεί σκόρερ αλλά στάθηκε άτυχος, με το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι.


ΑΛΛΑΓΕΣ


Shaqiri | –

Ήταν κινητικός αλλά πήρε ελάχιστα την μπάλα και αγωνίστηκε λίγο οπότε δεν μπορεί να κριθεί.

Matip | –

Αγωνίστηκε μόλις για 1 λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί.

Klopp | 7

Φάνηκε να αιφνιδιάζεται με τις επιθετικές τάσεις της Arsenal από τα πρώτα λεπτά. Στα ανεβάσματα των μπακ δεν υπήρχαν οι κατάλληλες βοήθειες και πήρε λίγη ώρα για να διορθωθεί η κατάσταση. Επικεντρώθηκε σε μια πιο αμυντική τακτική στο 2ο ημίχρονο με σκοπό να κυνηγήσει τις αντεπιθέσεις δίνοντας κατοχή στην Arsenal, αλλά κλείνοντας πολύ καλύτερα τους χώρους με αποτέλεσμα να προηγηθεί και να μη δίνει τη δυνατότητα στην Arsenal να απειλήσει ιδιαίτερα. Τον πρόδωσε η απόδοση ορισμένων παικτών του και η έλειψη επιλογών στα χαφ με αμυντικούς προσανατολισμούς (λόγω και της απουσίας του Henderson). Πήρε πάντως το Χ σε μια δύσκολη έδρα που δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *