Φεύγω για το εφτά | Liverpool 7-0 Manchester United: Match Review

Χωρίς οίκτο. Η Liverpool ισοπέδωσε με το ανεπανάληπτο 7-0 τη Manchester United σε μια ιστορική βραδιά στο Anfield και ανέβηκε στην 5η θέση της Premier League, μειώνοντας στο -3 την απόστασή της από την τετράδα.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 11 Μαρτίου (14:30) με τη Bournemouth στο Vitality Stadium για την 28η αγωνιστική της Premier League.

Τα ματς με τη United στο Anfield έχουν άλλη χάρη. Πόσω μάλλον όταν εξελίσσονται σε ανεπανάληπτους θριάμβους. Το απόγευμα της Κυριακής γράφτηκε ιστορία στο Anfield. Και γράφτηκε με ολόχρυσα γράμματα.

Η Liverpool άγγιξε τη maximum απόδοσή της και διέσυρε με το ασύλληπτο 7-0 τη Manchester United σε μια ιστορική βραδιά στο Anfield για την 26η αγωνιστική της Premier League.

Οι Reds έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην ομάδα του ten Hag, έχοντας τους Nunez, Gakpo και Salah να πετυχαίνουν από δύο γκολ και ο Firmino, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, να γράφει το ανεπανάληπτο 7-0 δύο λεπτά πριν το φινάλε.

Και φυσικά πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της Liverpool επί της United στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι ο Salah με τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε τα 129 στο πρωτάθλημα από το 2017 που έφτασε στους Reds και είναι πλέον πρώτος σκόρερ του συλλόγου στην ιστορία της Premier League, καθώς ξεπέρασε τον Robbie Fowler που είχε πετύχει 128.

Έτσι, οι Reds πλέον ανέβηκαν στην 5η θέση με 42 βαθμούς και βρίσκονται στο -3 από την Tottenham (4η θέση, 45 β.), η οποία έχει ματς περισσότερο.


Η ιστορία μιας ανεπανάληπτης 7άρας

Οι Reds είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά η Manchester United έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Στο 3ο λεπτό ο Elliott έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στον Martinez. Επτά λεπτά αργότερα Anthony κινήθηκε στα δεξιά και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Alisson έπεσε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 19ο λεπτό από τις κόντρες, η μπάλα στρώθηκε δεξιά στον Nunez που έπιασε το γυριστό αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 22ο λεπτό ο Alexander-Arnold έφυγε στην κόντρα και άνοιξε αριστερά στον Robertson που πλάσαρε με το δεξί αλλά ο Martinez έκοψε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Robertson σέντραρε από αριστερά αλλά ο Martinez έκοψε σωτήρια μετά από την προβολή του Nunez, ενώ στο 27ο λεπτό ο Dalot έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Fernanders έπιασε την κεφαλιά ψαράκι στο πίσω δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο ίδιο λεπτό ο Shaw έβγαλε βρήκε τον Rashford που κινήθηκε ανάμεσα στα στόπερ και πλάσαρε με τη μία αλλά ο Alisson είχε βγει και μπλόκαρε. Στο 43ο λεπτό η Liverpool έκανε την πρώτη τελική της στον στόχο. Και κατάφερε να σκοράρει. Ο Robertson έβγαλε κάθετα στον Gakpo που συνέκλινε από αριστερά, πάτησε περιοχή και με ιδναικό πλασέ έκανε το 1-0.

Όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε το δεύτερο. Με το «καλησπέρα» στο δεύτερο 45λεπτο, η Liverpool πέτυχε και δεύτερο γκολ, αιφνιδιάζοντας πλήρως τους παίκτες της United. Στο 47ο λεπτό, ο Fabinho σήκωσε δεξιά στον Salah, το γύρισμά του κόντραρε και η μπάλα στρώθηκε στον Elliott, αυτός σέντραρε από δεξιά και ο Nunez με κεφαλιά έγραψε το 2-0 από κοντά.

Και πριν προλάβει να συνέλθει η United, ήρθε και τρίτο… χαστούκι. Στο 51ο λεπτό, οι Reds έφυγαν στην κόντρα, ο Salah ταλαιπώρησε τον Shaw και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Gakpo, ο οποίος πλάσαρε τον De Gea από δύσκολη γωνία για το 3-0.

Και κάπου εκεί… United είχαμε. Με το Anfield να κοχλάζει, η Liverpool έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο, βάζοντας το ένα γκολ μετά το άλλο.

Στο 56ο λεπτό ο Gakpo κράτησε όμορφα την μπάλα και την έστρωσε αριστερά στον Robertson που πλάσαρε με το δεξί, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 58ο λεπτό, από το κόρνερ του Alexander-Arnold, ο Konate πήρε την κεφαλιά αλλά αστόχησε για εκατοστά, αλλά στο 66ο λεπτό, από κόρνερ της United αυτή τη φορά, οι παίκτες του Klopp έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Nunez βρήκε κάθετα τον Salah κι αυτός με φοβερό σουτ έγραψε το 4-0.

Η United βρέθηκε στα καρέ του Alisson στο 73ο λεπτό με τον Rashford να πλασάρει από πλάγια αριστερά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Από την άλλη, η Liverpool δεν μπορούσε να σταματήσει να σκοράρει. Πάρτι χωρίς τελειωμό. Στο 76ο λεπτό, ο Henderson έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Nunez με κεφαλιά έγραψε το 5-0.

Στο 83ο λεπτό, ο Elliott έκανε το γύρισμα από δεξιά, μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Salah, ο οποίος από κοντά πλάσαρε για το 6-0 και στο 88ο λεπτό ο Αιγύπτιος έβγαλε ασίστ αυτή τη φορά, βρίσκοντας τον Firmino, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει από δύσκολη γωνία και να διαμορφώνει το 7-0.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Milner 78′), Henderson (Bajcetic 78′), Elliott; Salah (Jones 85′), Nunez (Jota 78′), Gakpo (Firmino 78′)

Man United: De Gea; Dalot, Varane, Martinez, Shaw; Casemiro, Fred; Antony, Fernandes, Rashford; Weghorst

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *