Υποβιβάζονται οι Liverpool Women: Αιχμές από τον σύλλογο κατά της FA

Με οριστική απόφαση της, η Women’s Super League αποφάσισε να ματαιώσει οριστικά τη σεζόν και να υποβιβαστούν οι ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους πριν την πανδημία και το lockdown.

Με απόφαση του, το αρμόδιο Συμβούλιο της FA κατέληξε στην οριστική ματαίωση του γυναικείου πρωταθλήματος, Women’s Super League και Women’s Championship, καθορίζοντας την κατάταξη με σύστημα βαθμών/αγώνες. Πρωταθλήτριες αναδεικνύονται έτσι, αντίστοιχα, η Chelsea και η Aston Villa.

Τα αρνητικά νέα για τη γυναικεία ομάδα της Liverpool είναι ότι η παραπάνω απόφαση σημαίνει τον υποβιβασμό της στην Championship, με την FA να της αρνείται ουσιαστικά την ευκαιρία να διεκδικήσει όσα αξίζει στο γήπεδο.

Αυτό είναι και το… παράπονο του συλλόγου, που με ανακοίνωση του αφήνει αιχμές για τους διοργανωτές.

Αναλυτικά:

«Η Liverpool FC είναι απογοητευμένη από τη σημερινή απόφαση για το πώς θα ολοκληρωθεί η Women’s Super League 2019-20, η οποία οδηγεί στον υποβιβασμό στην Championship τις “κόκκινες”.

Η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει τεράστιες, παρούσες προκλήσεις σε όλον τον κόσμο, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πολύ πιο σημαντικές από το ποδόσφαιρο. Η προσοχή της δικής μας γυναικεία ομάδα και του επιτελείου στρεφόταν από την αρχή της κρίσης στην προετοιμασία για την επιστροφή στη WSL, όταν αυτό θα ήταν ασφαλές και κατάλληλο να συμβεί. Πιστεύουμε ότι θα ήμασταν σε θέση να πληρώσουμε όλες τις λειτουργικές προϋποθέσεις, αλλά η επιστροφή στην αγωνιστική δράση τελικά θεωρήθηκε μη πρακτική.

Ως περήφανος ιδρυτικό μέλος της WSL, οι φίλαθλοι μας εκτιμούν υψηλά τη θέση μας στο πρωτάθλημα και ελπίζαμε ότι θα μας δινόταν η ευκαιρία να εξασφαλίσουμε τη θέση μας στο γήπεδο. Τη φετινή χρονιά γιορτάσαμε πολλές πρωτιές για τη γυναικεία ομάδα, όπως το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στο Anfield, και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το γυναικείο παιχνίδι στη χώρα με τις ομάδες μας. Ευχόμαστε σε όλες τις ομάδες της WSL να είναι καλά και ανυπομονούμε να τις ξαναδούμε σύντομα.

Ως σύλλογος, θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις διαρκείς ανθρωπιστικές ανάγκες που προκάλεσε η πανδημία και ειδικότερα με υποστήριξη σε ποικίλες πρωτοβουλίες του ΕΣΥ αλλά και προς όσους αντιμετωπίζουν πείνα και κοινωνική απομόνωση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *