Το Anfield έχει μετατραπεί σε… κέντρο διερχομένων | Liverpool 0-1 Chelsea: Match Review

Η Liverpool ηττήθηκε (και) από την Chelsea στο Anfield (0-1), έμεινε στο -4 από την τετράδα και έπεσε στην 7η θέση της Premier League. Ανεπανάληπτο αρνητικό ρεκόρ με 5 διαδοχικές εντός έδρας ήττες για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Κυριακή 7/3 με τη Fulham (16:00) στο Anfield για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Μοιάζει απίθανο αλλά δυστυχώς είναι αληθινό. Η Liverpool δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι στο Anfield, καθώς έχασε και από την Chelsea (0-1) στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής και συμπλήρωσε 5 διαδοχικές εντός έδρας ήττες για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η ομάδα του Klopp παρουσίασε αρνητική εικόνα, δεν εκμεταλλεύτηκε τις (ελάχιστες) φάσεις της και η Chelsea με τρομερό γκολ του Mount λίγο πριν την ανάπαυλα, πήρε τη νίκη που την ανέβασε στην 4η θέση (47 β.), ρίχνοντας στην 7η θέση τη Liverpool (43 β). Επέστρεψε στο βασικό σχήμα ο Fabinho, επανεμφάνιση του Jota μετά τον Δεκέμβρη.

Ακολουθήστε το LiverpoolFans.gr τώρα ΚΑΙ στο Twitter!


Δίκαιο προβάδισμα της Chelsea με γκολάρα του Mount

Η ομάδα του Tuchel μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο και απείλησε πρώτη στο 11ο λεπτό με τον Werner να στέλνει την μπάλα ψηλά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γερμανός βρέθηκε απέναντι στον Alisson, προσπάθησε να τον νικήσει με λόμπα αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αντέδρασε γρήγορα και μπλόκαρε.

Ο Werner αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου και στο 24ο λεπτό μετά από ωραία πάσα του Jorginho, πέρασε τον Alisson και σκόραρε σε κενή εστία, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από χρήση του VAR σε μια τρομερά οριακά φάση.

Η Liverpool έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 28ο λεπτό. Ο Salah βρήκε με τρομερή σέντρα τον Mane μέσα στην περιοχή αλλά ο Σενεγαλέζος δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ, με τον Mendy να μαζεύει την μπάλα.

Η Chelsea ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να προηγηθεί στο 42ο λεπτό. Ο Kante έβγαλε τους Λονδρέζους στην αντεπίθεση βρίσκοντας τον Mount, αυτός μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον Alisson για το 0-1.


Εντελώς ακίνδυνη η Liverpool

Λίγα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Reds πατούσαν μεν καλύτερα, είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν καμία αξιόλογη φάση στην εστία της Chelsea.

Από τις λίγες φορές που η Liverpool πήγε να εκδηλώσει επίθεση, στο 48ο λεπτό, σε προσπάθεια του Firmino να κάνει τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Kante που ήταν σε κοντινή απόσταση, με τον Atkinson (και εν συνεχεία το VAR) να μην υποδεικνύει κάτι.

Από την άλλη, η ομάδα του Tuchel απείλησε στο 55ο λεπτό με τον Chillwell να σουτάρει πάνω στον Alisson και στη συνέχεια ο Robertson έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Ziyech μέσα από την περιοχή.

Ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι τους Oxlade-Chamberlain και Jota (στην επανεμφάνισή του μετά τον Δεκέμβριο) αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει απολύτως τίποτα. Η Liverpool παρέμεινε εντελώς ακίνδυνη μέχρι το τέλος, με τον Wijnaldum να έχει τη μοναδική τελική εντός εστίας με μια αδύναμη κεφαλιά στο 85ο λεπτό που κατέληξε στα χέρια του Mendy.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson; Wijnaldum, Thiago (Milner 80′), Jones (Oxlade-Chamberlain 62′); Salah (Jota 62′), Mane, Firmino

Chelsea: Mendy; Azpilicueta, Christensen, Rudiger; James, Kante, Jorginho, Chilwell; Ziyech (Pulisic 66′), Mount (Kovacic 81′), Werner (Havertz 90′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *