Το σκεπτικό πίσω από τον δανεισμό του Brewster στη Swansea

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα κόντρα στην Tottenham (Σάββατο 19:30), ο Jurgen Klopp εξήγησε το σκεπτικό της Liverpool αναφορικά με τον δανεισμό του Rhian Brewster στη Swansea.

Η Liverpool παραχώρησε υπό μορφήν δανεισμού στη Swansea τον Rhian Brewster, τον 19χρονο Άγγλο επιθετικό που δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «κόκκινων».

Ο Rhian γνωρίζεται αρκετά χρόνια τώρα με τον προπονητή του συλλόγου της Championship, Steve Cooper, από τη θητεία τους στις μικρές Εθνικές ομάδες της Αγγλίας και, μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Klopp, ο Cooper ζήτησε τον δανεισμό του παίκτη και το καλοκαίρι, όμως τότε δεν ήταν κατάλληλη η στιγμή.

Ποιο είναι, λοιπόν, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση δανεισμού του παίκτη αυτήν την περίοδο; Ο Klopp εξηγεί:

«Το ότι φέραμε τον Vitor Matos στο σύλλογο ήταν μια πολύ έξυπνη απόφαση, επειδή είναι προπονητής αυτών των παιδιών (σ.σ. των μικρών), μαζί με τον Critch (σ.σ. Neil Critchley, προπονητής της U23) και τον Alex Ingletrhorpe (σ.σ. υπεύθυνος Ακαδημιών), όλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι σκέψης. Για παράδειγμα, τι πρέπει να κάνουν αυτά τα παιδιά; Πρέπει να αναπτυχθούν και πρέπει να σκεφτούμε το “ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπτυχθούν”. Όλα τα παιδιά έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στο φετινό ρόστερ. Προπονηθήκαμε σήμερα, χθες πάλι, προχθές ξανά, προπονηθήκαμε τρεις ή τέσσερις ημέρες αυτήν την εβδομάδα, κάτι που σημαίνει πως η εβδομάδα ήταν εξαιρετική. Προσπαθούν πολύ.

Δε συμπεριφέρονται στο γήπεδο σαν παιδιά. Είναι παιδιά αλλά δεν συμπεριφέρονται σαν παιδιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα τους τους τελευταίους πέντε με έξι μήνες. Αλλά από την άλλη, είναι αρκετά ταπεινοί ώστε αντιλαμβάνονται την κατάσταση, ότι δηλαδή κινούνται γύρω από έναν κορμό παικτών παγκοσμίας κλάσης.

Οπότε τώρα τι πρέπει να κάνουν; Μπορείς να τους στείλεις σε έναν άλλο σύλλογο, όπου ελπίζεις ότι θα πάρουν παιχνίδια. Αλλά ήδη έχουν παιχνίδια με την U23 και εκπληκτικές, υψηλού επιπέδου προπονήσεις με εμάς. Αποφασίζουμε λοιπόν για κάθε άτομο, για κάθε παίκτη ξεχωριστά, και δε λέμε ότι όλοι θα φύγουν δανεικοί ή ότι όλοι θα μείνουν εδώ».

Image result for rhian brewster swansea

Συνεχίζοντας συγκεκριμένα για τον Rhian Brewster, τώρα, ανέφερε:

«Για τον Rhian, ήταν η σωστή επιλογή τώρα. Όλοι συμφωνήσαμε ότι αυτό ήταν το σωστό. Γιατί είναι επίσης σημαντικό για τα παιδιά να βρουν έναν προπονητή που ήδη να τους γνωρίζει κάπως – και αυτό ισχύει με τον Rhian και τον Steve (σ.σ. Cooper), οπότε αυτό βοήθησε πολύ.

Η Swansea και ο Steve Cooper ρώτησαν και το καλοκαίρι αν μπορούσαν να τον πάρουν αλλά τότε δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να φύγει. Είχε επιστρέψει από μεγάλο τραυματισμό, οπότε σκέφτηκα ότι χρειαζόταν ρυθμό, να συνηθίσει και πάλι το σώμα του, αλλά να το συνηθίσει σε καταστάσεις έντασης. Πλέον, προπονείται εδώ και πολύ, πολύ καιρό, οπότε ήταν η κατάλληλη στιγμή να δοθεί δανεικός και να βοηθήσει τη Swansea, με την ελπίδα ότι και η Swansea θα βοηθήσει αυτόν και ύστερα εμάς. Ήταν καλό αυτό.

Αλλά για τους υπόλοιπους παίκτες μας, δε βλέπω για κάποιον ότι θα οφελούταν τώρα περισσότερο από έναν δανεισμό παρά από το να παραμείνει σε εμάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *