Το προφίλ της Bayern Munich!

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Bayern Munich θα είναι η αντίπαλος της Liverpool για τη φάση των 16 του Champions League.

Η κλήρωση της Νιόν επεφύλασσε μια παλιά γνώριμη αντίπαλο για τον Jurgen Klopp που βρήκε πάμπολες φορές απέναντι του την Γερμανική ομάδα τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στον τελικό του Champions League όντας προπονητής της Dortmund.

Σίγουρα ομάδες σαν την Barcelona, την ανεβασμένη Juventus και ίσως και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Real Madrid θα ήθελαν να αποφύγουν οι Reds και τα κατάφεραν. Από την άλλη υπήρχαν και πιο εύκολες ομάδες από την πάντα υπολογίσιμη δύναμη της Bayern Munich που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Αναμφίβολα το συγκεκριμένο ζευγάρι τραβάει τα βλέμματα του κόσμου καθώς πρόκειται ίσως για την πιο δυνατή σύγκρουση σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης μεταξύ δύο παραδοσιακά θρυλικών συλλόγων.

Ας δούμε κάποια στοιχεία για να έχουμε μια εικόνα για το τι να περιμένουμε στα μεταξύ μας παιχνίδια:

  • Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Dortmund και Gladbach και δεν ικανοποιεί στο βαθμό που την έχουμε συνηθίσει σαν υπερδύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχοντας 9 νίκες 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.
  • Στο Champions League κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση σε έναν όμιλο με Ajax, Benfica και AEK που ήταν σαφώς πιο βατός από σχεδόν κάθε άλλο όμιλο.
  • Η γερμανική ομάδα δεν διανύει την καλύτερή της σεζόν από άποψη απόδοσης όμως πρόκειται για μια πάντα υπολογίσιμη δύναμη. Έχει 28 πρωταθλήματα, 5 κατακτήσεις Champions League και ενός Uefa Cup.
  • Τα τελευταία 7 χρόνια έχει απίστευτη πορεία στη διοργάνωση:
    2012 – Champions League Final
    2013 – Champions League Winners
    2014 – Champions League Semi-Final
    2015 – Champions League Semi-Final
    2016 – Champions League Semi-Final
    2017 – Champions League Quarter-Final
    2018 – Champions League Semi-Final
  • Έχει 6 σερί κατακτήσεις της Bundesliga
  • Διαθέτει παίκτες εγνωσμένης αξίας όπως οι: Neuer, Hummels, Alaba, Boateng, Rafinha, Kimmich, Thiago, Goretzka, Ribery, Coman, Lewandowski, Muller.
  • Έχει το πλεονέκτημα να παίζει το δεύτερο και καθοριστικό παιχνίδι στο γήπεδό της.
  • Η Liverpool θα έχει την απουσία του Van Dijk στο πρώτο ματς στο Anfield.
  • Τρέχει ένα σερί 7 σερί αγώνων εκτός έδρας χωρίς ήττα (6 νίκες, 1 ισοπαλία) με την τελευταία της ήττα να έρχεται τον Σεπτέμβρη του 2017 απέναντι στην Paris Saint Germain με 3-0.
  • Ο Jürgen Klopp έχει αντιμετωπίσει τη Bayern πιο πολλές φορές από κάθε άλλη ομάδα στην καριέρα του έχοντας (σε 29 αναμετρήσεις): 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 16 ήττες.

Τα παιχνίδια μεταξύ των 2 ομάδων θα πραγματοποιηθούν:

-Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στο Anfield (22:00)

-Τετάρτη 13 Μαρτίου στο Allianz Arena (22:00)

Ακολουθεί και η κλήρωση των υπόλοιπων ομάδων για τη φάση των «16 »:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *