Το προφίλ της Atalanta

Η «γοητευτική» Ιταλική ομάδα από το Μπέργκαμο ήταν η δεύτερη κατά σειρά αντίπαλος της Liverpool που έβγαλε η κληρωτίδα στη κλήρωση της Ζυρίχης από το τρίτο γκουπ δυναμικότητας της UEFA.

Προπονητής: Gian Piero Gasperini

Gian Piero Gasperini

Προπονητής της Atalanta από τις 14 Ιουνίου του 2016. Γνωστός για το – υψηλού ρίσκου – επιθετικό στυλ ποδοσφαίρου με σύστημα το 3-4-3. Ο Gasperini κάθε χρόνο εξελίσσει τόσο τη τακτική του όσο και την ίδια την ομάδα, κάνοντάς την μία αρκετά υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη. Υψηλό πρέσινγκ, και κατοχή της μπάλας είναι κάποια από τα γνωρίσματά του στο τακτικό κομμάτι της Atalanta, κάτι το οποίο έχει φέρει αρκετές επιτυχίες στην ομάδα από το Μπέργκαμο.

Το αστέρι: Papu Gomez

Δύσκολα ξεχωρίζεις κάποιον σαν «αστέρι» από αυτή τη καλοκουρδισμένη μηχανή, αλλά αφού πρέπει να επιλέξουμε έναν, αυτός θα είναι σίγουρα ο «ρομαντικός» Αργεντίνος μεσοεπιθετικός. Μεταγραφή από τη Metalist το καλοκαίρι του 2014, μετά τη φυγή του Bonaventura. Από τότε, έχει γίνει ο ηγέτης σε όλη αυτή την εξέλιξη της Atalanta, από τη Serie B έως τη τρίτη θέση στη Serie A και τα προημητελικά του Champions League. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός, διαθέτει εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, βοηθάει στο επιθετικό κομμάτι τόσο με γκολ, όσο και με ασιστ, και αποτελεί ένα παίκτη «πολυεργαλείο» και αναγκαίο για τον Gasperini.

Ποιοί αποχώρησαν και ποιοί αποκτήθηκαν

Αποχώρησαν: Timothy Castagne, Gianluca Mancini, Etrit Berisha, Marco D’Alessandro, Ebrima Colley, Tiziano Tulissi, Alessandro Eleuteri, Lorenzo Migliorelli, Stefano Marchetti, Aimone Calì, Andrea Boffelli.

Αποκτήθηκαν: Mario Pasalic, Aleksey Miranchuk, Sam Lammers, Simone Muratore, Cristian Romero, Johan Mojica, Cristiano Piccini, Musa Barrow, Andreas Cornelius.

Περσινή σεζόν

Η Atalanta συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στην Ιταλία τερματίζοντας στη τρίτη θέση της βαθμολογίας της Serie A αλλά δε περιορίστηκε εκεί. Είχε τη πρώτη συμμετοχή και πρόκριση σε φάση νοκ-άουτ στο Champions League, αποκλείοντας στη φάση των 16 τη Valencia. Ωστόσο, στα προημητελικά δε κατάφερε να κερδίσει τη φιναλίστ Paris Saint-Germain, καθώς υπέστη ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα με το τελικό σκορ να είναι το 1-2.

Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων

Δεν υπάρχουν προηγούμενες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *