Της ταιριάζει το… free roaming!

Το ματς με την Cardiff City συνόδευσε την μπύρα μας και όχι το αντίθετο. Η δε νίκη σε αυτό είναι μεγάλης σημασίας. Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης.

Ο Klopp αναγνώρισε πριν το παιχνίδι ότι δύσκολα θα βρει καλύτερη ευκαιρία να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές από αυτήν που του προσέφερε η αδύναμη Cardiff City. Μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων, η Liverpool έχει δώσει τρια ματς σε μια εβδομάδα, οπότε Gomez, Robertson και Shaqiri έμειναν στα pits, με τον τελευταίο να αγωνίζεται μόνον στα τελευταία τριάντα λεπτά. Παρατεταμένη ξεκούραση, επιπλέον, δίνεται όπως φαίνεται στον James Milner, ο οποίος έπαιξε 77 από τα 90 λεπτά κόντρα στην Huddersfield, καθόλου με τον Ερυθρό Αστέρα μεσοβδόμαδα και 29 λεπτά σήμερα.

Ταυτόχρονα, ο Klopp βρήκε την ευκαιρία να φορμάρει Moreno και Lallana, ενώ το σημερινό ματς αποτέλεσε ακόμα ένα θεμέλιο στην βάση που «χτίζει» αναφορικά με την απόδοση του ο Fabinho.

Στα καθαρά αγωνιστικά τώρα, η Liverpool έπαιξε και πάλι κάτι μεταξύ ρομβοειδούς 4-4-2 και 4-2-3-1 με τους Mane-Salah στην κορυφή ή τον τελευταίο μόνο του αντίστοιχα. Ο Firmino κινούταν ανάμεσα στις γραμμές, όπως και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα όταν και πρωτοεμφανίστηκε το εν λόγω σύστημα, ενώ ο Fabinho κρατούσε την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Το ξεκίνημα ήταν νωχελικό, με τους Moreno και Lallana – δικαιολογημένα – να είναι οι αδύναμοι κρίκοι στις επιθέσεις των Reds. Ευτυχώς για τους τελευταίους, το γκολ ήρθε πολύ νωρίς: μόλις στο 9ο λεπτό, σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Cardiff, Mane και Wijnaldum είδαν τα σουτ τους να κοντράρουν σε αμυντικούς και τελικά ο Salah επωφελήθηκε, στέλνοντας από πλάγια θέση την μπάλα στα δίχτυα του Etheridge για το 1-0! 

Λίγο αργότερα, στο 12ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του Mo, ο προωθημένος από προηγούμενη φάση van Dijk πήδηξε ψηλότερα από τον Bamba, στέλνοντας την μπάλα με κεφαλιά στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Η Liverpool απείλησε αργότερα με ένα χλιαρό και ένα αρκετά άστοχο σουτ του Alexander-Arnold και του Roberto Firmino αντίστοιχα, ενώ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, ο Moreno έκανε ένα well-timed overlap, πήρε την πάσα του Firmino και βρήκε τον Lallana έξω από την μικρή περιοχή, όμως την κεφαλιά του τελευταίου απομάκρυνε πάνω στην γραμμή ο Morrison.

Στο δεύτερο μέρος, η Cardiff των 0, συνολικά, τελικών στην εστία σκόραρε στο 51′ ένα τέρμα που ορθά ακύρωσε για offside ο επόπτης γραμμής. Επί είκοσι λεπτά το παιχνίδι δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, με την Liverpool απλώς να κυκλοφορεί και την Cardiff να σκοντάφτει στην αρχή κάθε υποψίας αντεπίθεσης. Τελικά, στο 65′, ο Mane με πείσμα και επιμονή πάνω στην φάση, κατάφερε με μια αριστεροπόδαρη βολίδα να νικήση τον Etheridge και να γράψει το 2-0! 

Και εκεί που το παιχνίδι έμοιαζε να παίρνει μια ακόμα χαλαρότερη μορφή, η Cardiff μείωσε στο 76′ σε 2-1! Από σπόντα στον van Dijk, η μπάλα κατέληξε στον επιθετικό των φιλοξενούμενων που νίκησε τον Alisson. Πάντως, όπως φαίνεται και στο σχετικό replay, ο Paterson ξεκινά από θέση offside, παράβαση που θα έρπεπε να σημειωθεί ανεξάρτητα από την σπόντα στον van Dijk.

Εκεί ήταν που ο Salah αποφάσισε να αναλάβει δράση, υποβοηθούμενος από τον ιδιαίτερα δραστήριο νεοεισελθόντα Xherdan Shaqiri, με τον οποίο φαίνεται έχουν αναπτύξει πολύ καλή ποδοσφαιρική χημεία. Στο 83ο λεπτό, ο Αιγύπτιος πέρασε πολύ όμορφη πάσα στον επερχόμενο Shaqiri, εκείνος κοντρόλαρε και προσποιήθηκε, πλασάροντας κυνικά στην γωνία για το 3-1 και πανηγυρίζοντας περιχαρής!

Στιγμές αργότερα, στο 86′, ο Mane έκλεψε την μπάλα στο κέντρο και την άφησε στον Salah, ξεκινώντας αμέσως ένα σπριντ κατά μέτωπον! Την κατάλληλη στιγμή, με ένα πάτημα, άλλαξε λίγο την πορεία του προς τον κατάλληλο διάδρομο, υποδέχτηκε μια τέλεια πάσα από τον Mo και τελείωσε υποδειγματικά την φάση. 4-1!

Η Liverpool ακόμα δεν έχει φορμαριστεί πλήρως, όμως είναι περισσότερο απρόβλεπτη στο παιχνίδι της χάρη στο free roaming, στην ελεύθερη κίνηση των επιθετικών της και την αλλαγή του συστήματος. Επιπλέον, Fabinho και Shaqiri στέλνουν θετικά μηνύματα τόσο ετοιμότητας όσο και ποιότητας! Τέλος, η Liverpool, συνολικά, έστειλε μήνυμα προς όλους, ότι φέτος είναι, αν μη τι άλλο, σοβαρός διεκδικητής του τίτλου, «καθαρίζοντας» ακόμα έναν εύκολο αντίπαλο και μάλιστα έυκολα, με ευρύ σκορ παρά τις σβηστές μηχανές! Επόμενο παιχνίδι – και πολύ σημαντικό – με αντίπαλο την Arsenal στο Emirates, το ερχόμενο Σάββατο. Εις το επανιδείν!

ΥΓ: Και επίσημα πλέον, νομίζω, μπορούμε να λέμε και φέτος ότι… «We got Salah….oh oh Mane Mane»!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *