Την πήρε ασχημόπαπο και την μεταμόρφωσε σε κύκνο!

Με αφορμή τα γενέθλια του Jurgen Klopp, το LiverpoolFans.gr κάνει ένα flashback και αφιερώνει στον Γερμανό τεχνικό τη σημερινή μέρα με ένα σπέσιαλ αφιέρωμα!

Γράφει ο: Μάνος Χαχλιούτης

Οκτώβριος του 2015: η Liverpool μετά από ισοπαλία με 1-1 στο Goodison Park κόντρα στην Everton, αποφασίζει αιφνιδιαστικά να ανακοινώσει διαζύγιο με τον Brendan Rodgers, μια απόφαση που ξάφνιασε τους περισσότερους, καθώς πάρθηκε μεσούσης της σεζόν.

Μέχρι εκείνη την περίοδο, οι Reds ήταν μεταξύ πέμπτης και έβδομης θέσης, με την έξοδο στο UEFA Champions League να φαντάζει (πάρα πολύ) μακρινό όνειρο.Μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να βρεις ικανό προπονητή Οκτώβριο μήνα. Όχι όμως όσο ήταν ελεύθερος ο Jurgen Klopp. Ένας προπονητής που επέλεξε μετά την αποχώρηση του από την Borussia Dortmund να…ξεκουραστεί από την προπονητική για ένα χρόνο.

Στις 8 Οκτωβρίου, η Liverpool γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα ότι ο Jurgen Klopp θα είναι ο νέος προπονητής του συλλόγου για τα επόμενα 3,5 χρόνια. Από την στιγμή της ανακοίνωσης, ο ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας ήταν τεράστιος, με τους φιλάθλους μετά από πάρα πολλά χρόνια να έχουν βάσιμο λόγο να πιστεύουν σε κάτι όμορφο. Από τις πρώτες του δηλώσεις, ο Jurgen Klopp είπε αυτά που ήθελαν να ακούσουν άπαντες και μέσα σε μια τετραετία τα έκανε σχεδόν όλα πράξη.Τέσσερα χρόνια μετά, έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Πήρε στα χέρια του ένα ρόστερ που ουσιαστικά δεν ήταν ούτε για την πέμπτη θέση της Premier League και κατάφερε μέσα σε λίγες σεζόν να το μετατρέψει σε… κόσμημα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Γιγάντωσε τον σύλλογο στην Ευρώπη και στην Αγγλία, έχτισε πέτρα – πέτρα το ρόστερ με αποκλειστικά δικές του επιλογές, φέρνοντας στο Merseyside όλα τα «θέλω» του.

Ήδη από την πρώτη σεζόν, έστειλε την Liverpool σε δύο τελικούς. Αρχικά, βρέθηκε στον τελικό του League Cup, γνωρίζοντας την ήττα από την Manchester City στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ έφτασε με αυτό το ρόστερ στον τελικό του UEFA Europa League, κάνοντας στον προημιτελικό μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γυρνώντας από το 1-3 κόντρα στην Dortmund, μέσα σε μόλις είκοσι λεπτά. Όμως, ένα black out στο δεύτερο 45λεπτο του τελικού κόντρα στην Sevilla, του στέρησε ακόμα ένα τρόπαιο.

Η επόμενη σεζόν, έβρισκε την Liverpool χωρίς ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στο πρώτο καλοκαίρι του Γερμανού ως προπονητής των Reds. Ήδη είχε ξεκινήσει η μεταμόρφωση,Απέκτησε τον Joel Matip ως ελεύθερο, έδωσε 30 εκατομμύρια στην Southampton για τον Sadio Mané, ενώ πήρε και τον Gini Wijnaldum από την Newcastle με 23 εκατομμύρια λίρες. Αυτές ήταν οι τρεις σημαντικότερες μεταγραφές στην πρώτη του μεταγραφική περίοδο, αποδεσμεύοντας παράλληλα αρκετούς ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες των Reds. Μεταγραφικές δαπάνες: £ 61.900.000 —> Μεταγραφικά έσοδα: £ 78.550.000Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, κατάφερε να στείλει την Liverpool στα Play Off του UEFA Champions League τερματίζοντας στην 4η θέση και η δίψα για τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση φαινόταν να κορυφώνεται!

Σεζόν 2017/18. Το χτίσιμο του συλλόγου μπαίνει σε υψηλά επίπεδα. Μετά από την έξοδο στο Champions League, o Jurgen είναι έτοιμος να χτίσει μια Liverpool που θα το διεκδικήσει, ασχέτως που ο ίδιος στις δηλώσεις του ήταν προσγειωμένος, μέσα του ήξερε πως με αυτή την ομάδα μπορεί να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στη μεταγραφική περίοδο, κινήθηκε και πάλι έξυπνα, με τον δικό του, ποδοσφαιρικό τρόπο. Με μόλις 36 εκατομμύρια λίρες, απέκτησε τον Mohamed Salah από τη Roma, μια μεταγραφή που αρχικά αμφισβητήθηκε από αρκετούς, όμως ο Γερμανός έβλεπε μπροστά και ήταν σίγουρος ότι θα αφήσει εποχή. Εκτός του Αιγύπτιου, ουσιαστικά έγινε η μεγαλύτερη μεταγραφική ληστεία των τελευταίων ετών, με την Liverpool να ανακοινώνει τον Andy Robertson από την Hull, έναντι 8 εκατομμυρίων λιρών, την ίδια στιγμή που πούλησε στον ίδιο σύλλογο, με τα ίδια χρήματα τον Kevin Stewart. Στην ουσία, ήταν μια μεταγραφή που δεν κόστισε απολύτως τίποτα και αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες των τελευταίων ετών! Τέλος, δαπάνησε 35 εκατομμύρια για τον Alex Oxlade-Chamberlain από την Arsenal και όλα έδειχναν πως η Liverpool ήταν έτοιμη να γιγαντωθεί.Ο Jurgen Klopp, ήταν όπως πάντα προσγειωμένος στις συνεντεύξεις του, ρίχνοντας το βάρος στον αγωνιστικό χώρο.

Ένας προπονητής που έκανε τους Reds να πιστέψουν για κάτι μετά από τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια. Αποκορύφωμα σε όλα αυτά; Η (επιτέλους) απόκτηση ενός αμυντικού που θα γιγάντωνε την ομάδα. Το όνομα αυτού; Virgil Van Dijk. Κι εδώ μπαίνουν στην κουβέντα τα “θέλω” του Klopp. O Γερμανός τεχνικός, ποτέ δεν πήγε σε δεύτερες, αναγκαίες λύσεις. Πάντοτε επέμενε μέχρι τέλους σε αυτό που του άρεσε και το διεκδικούσε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για την περίπτωση του Ολλανδού αμυντικού. Η Southampton ήταν ξεκάθαρη ότι δεν πουλάει, όμως ο Jurgen δεν το έβαλε κάτω. Δεν κινήθηκε για δευτερεύοντες λύσεις, έκανε υπομονή και πέντε μήνες μετά, βγάζοντας από τα ταμεία της ομάδας 70 εκατομμύρια λίρες, έφερε στο Anfield τον διακαή του πόθο. Μια μεταγραφή που όπως φαίνεται, αναμένεται να μείνει στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Μεταγραφικές δαπάνες: £ 149.900.000 —> Μεταγραφικά έσοδα: £ 148.750.000.Η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα ήταν σχεδόν ίδια με την προηγούμενη, τερματίζοντας και πάλι στην 4η θέση, όμως το…ζουμί ήταν στην Ευρώπη, με την ομάδα να φτάνει στον τελικό του UEFA Champions League κατευθείαν με την επιστροφή της στην διοργάνωση, δυστυχώς χωρίς να καταφέρνει να το κατακτήσει (ήττα με 3-1 κόντρα στην Real Madrid).

Και φτάνουμε στο καλοκαίρι που μας πέρασε και σε μια θεότρελη σεζόν. Τέσσερις σημαντικές και προσεγμένες μεταγραφές. Alisson Becker (επιτέλους απόκτηση τερματοφύλακα που μπορεί να στηριχθεί η Liverpool), Naby Keita, Fabinho & Xherdan Shaqiri. Μεταγραφές δυνατές που έδιναν την εντύπωση ότι οι Reds είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν τα πάντα. Κι έτσι έγινε.Με τον Jurgen Klopp να έχει φτιάξει από το Α έως το Ω την δική του ομάδα, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι ο σύλλογος είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω. Σε μια τρελή κούρσα, έμεινε στη δεύτερη θέση της Premier League για μόλις ένα βαθμό, φτάνοντας στην κατάκτηση του UEFA Champions League αρχές του Ιουνίου, στην δεύτερη σερί συμμετοχή της στον τελικό. Ο Γερμανός, το είχε πει ξεκάθαρα: «Εάν μέχρι την ολοκλήρωση της 4ης μου σεζόν ως προπονητής της Liverpool δεν έχουμε πάρει ένα τρόπαιο, θα πάω να προπονήσω ομάδα της Ελβετίας!». 

Ήταν σίγουρος, ήταν ο πρώτος που το πίστεψε, το πέρασε στους παίκτες και αγκάλιασε ο κόσμος από το ξεκίνημα το σχέδιο του. Έδωσε στην Liverpool ένα νέο, διαφορετικό και πανέμορφο τρόπο παιχνιδιού με κύριο στοιχείο την συνεχή πίεση στον αντίπαλο. Το Champions League ήταν η απόλυτη δικαίωση, κυρίως για εκείνον.Μετά από συνεχείς χαμένους τελικούς, έξι για την ακρίβεια, οι εφιάλτες και το άγχος ήταν συνεχώς μέσα του. Όμως, η ομάδα που έχτισε, δεν μπορούσε να μην τον λυτρώσει. Πήρε στα χέρια του ένα ρόστερ που λίγοι προπονητές θα μπορούσαν να το φτιάξουν από την αρχή και να καταφέρουν μόλις σε μία τετραετία αυτό που φάνταζε άπιαστο και τρελό όνειρο.

Ο Jurgen είναι ονειροπόλος. Όμως δεν ονειρεύεται μονάχα. Ξέρει τα όνειρα του να τα πραγματοποιεί. Όταν σήκωσε στην κορυφή το τρόπαιο του Champions League, το πρόσωπο του φώτιζε και το χαμόγελο του έλαμψε. Τα δάκρυα στα μάτια του, ήταν επιτέλους δάκρυα χαράς. Έξι φορές έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό. Όμως πλέον, όλο αυτό ήταν δικό του, είχε την υπογραφή του. Όπως γράφει και ο τίτλος, όταν ο Γερμανός κάθισε στον πάγκο της ομάδας, είδε μέσα στο Anfield να αγωνίζεται ένα ασχημόπαπο. Λίγα χρόνια μετά, το ασχημόπαπο κατάφερε να το μετατρέψει στον ομορφότερο και πιο λαμπερό κύκνο.

Αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω και ρίξει μια μάτια στο ρόστερ της Liverpool πριν την έλευση του Jurgen Klopp, είναι σαν ο Γερμανός να είχε ένα μαγικό ραβδάκι μαζί του γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η εντυπωσιακή μεταμόρφωση της ομάδας του Merseyside.

Σε αυτό το σημείο, πάμε να δούμε τις πέντε πιο σημαντικές μεταγραφές του Γερμανού στην Liverpool:- Sadio Mané.

Στην Southampton κάθε σαββατοκύριακο έβγαζε…μάτια. Ήταν θέμα χρόνου να κάνει το μεγάλο βήμα. Πολλές ομάδες ενδιαφέρθηκαν, αλλά ήταν νούμερο ένα στόχος του Klopp. Τον έπεισε και τον έφερε στο Anfield. Η εξέλιξη του από την πρώτη μέρα είναι τεράστια. Καθιερώθηκε και σταθερά είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Η δικαίωση για εκείνον ήρθε με την κατάκτηση του Champions League καθώς και του πρώτου σκόρερ στην φετινή Premier League.

– Andy Robertson.

Ο Σκωτσέζος, μέχρι πριν λίγα χρόνια, έψαχνε απεγνωσμένα για μία δουλειά που θα του προσέφερε τα αναγκαία για να μπορέσει να επιβιώσει. Αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας, με μηδαμινό μισθό και ήταν σχεδόν άγνωστος στο ποδοσφαιρικό κοινό. Πριν δύο χρόνια όμως, ο Jurgen Klopp, ψάχνοντας αριστερό μπακ, δεν επέλεξε κάποιο βαρύ όνομα, παίρνοντας το ρίσκο με τον Σκωτσέζο, με μια μεταγραφή που σχεδόν δεν κόστισε τίποτα. Δύο χρόνια μετά, ο Robertson είναι ίσως ο καλύτερος αριστερός μπακ στον κόσμο, με τον Jurgen να κάνει την απόλυτη μεταγραφική ληστεία, σε μια εποχή που τα ποσά των μεταγραφών είναι θεόρατα.

– Mohamed Salah.

Αυτό που έχει καταφέρει ο Αιγύπτιος, είναι ασυναγώνιστο. Πήρε τη μεταγραφή από την Roma, μόλις με 36 εκατομμύρια λίρες, ανεβάζοντας άμεσα επίπεδο την επιθετική γραμμή, φτιάχνοντας την απόλυτη τριάδα στην επίθεση. Την πρώτη σεζόν δεν σταμάτησε να πυροβολεί τις αντίπαλες άμυνες, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μέρα το άλλο. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Premier League και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Πολλοί τον χαρακτήρισαν ως «One season wonder», για να έρθει και τη φετινή σεζόν και να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις, βγαίνοντας και πάλι πρώτος σκόρερ, κατακτώντας και το Champions League. Το λέμε ξανά: αυτή η μεταγραφή κόστισε μόλις 36 εκατομμύρια.

– Alisson Becker.

Ότι έλειπε εδώ και περίπου μια δεκαετία, η Liverpool το βρήκε στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου. Μια μεταγραφή και πάλι από τη Roma, η οποία αποδείχθηκε κομβική για την φετινή πορεία. Τα κατορθώματα του ήδη από την πρώτη σεζόν είναι εξαιρετικά. Το ότι κατάφερε να κρατήσει 21 φορές ανέπαφη την εστία του στην Premier League, αποδεικνύει περίτρανα ότι είναι ένας από τους καλύτερος τερματοφύλακες στον κόσμο. Φύλακας άγγελος κάτω από την εστία, σε μια μεταγραφή που είχε εξ ολοκλήρου την υπογραφή του Jurgen Klopp.

– Virgil Van Dijk.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για τον Ολλανδό. Ένας κεντρικός αμυντικός που ήταν η μεγάλη αγάπη του Klopp. Προσπάθησε τόσο πολύ για να τον κάνει δικό του, δεν εγκατέλειψε ποτέ την περίπτωση του και τον Ιανουάριο του ’18 τα κατάφερε. Έβλεπε στα μάτια του τον απόλυτο ηγέτη που θα δώσει την σπίθα στην άμυνα της ομάδας. Τον έκανε δικό του και ο Van Dijk τον δικαίωσε. Τα στατιστικά του είναι τρομακτικά. Αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής τη φετινή σεζόν στην Premier League.

*BONUS*
Καθιέρωση Trent Alexander-Arnold.

Δεν αποτελεί είδηση να το πούμε, αλλά η Liverpool και οι προπονητές που επέλεγε, δεν μπορούσαν να στηρίξουν ποδοσφαιριστή των ακαδημιών και σπάνια βλέπαμε έναν δικό μας πιτσιρικά να καθιερώνεται στο ρόστερ. Η έλευση του Klopp άλλαξε (επιτέλους) και αυτό. Η ιστορία του Alexander-Arnold είναι η απόδειξη ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται. Ο Jurgen από την πρώτη στιγμή τον στήριξε και τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα, μόλις στα 18 του χρόνια. Τότε, ο Nathaniel Clyne ήταν ο βασικός δεξιός μπακ, όμως ένας τραυματισμός του Άγγλου, έδωσαν την ευκαιρία στον Trent να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Από τη μέρα που ο Klopp τον έβαλε στην ενδεκάδα, ο μικρός scouser δεν βγήκε ποτέ από αυτή και αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ στον κόσμο, μόλις στα 20 του! «Με όποιον δάσκαλο καθίσεις» λένε, και αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στους δύο. Η στήριξη του σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, είναι το παν!

Οι μεταγραφές φάνηκαν στο γήπεδο και δικαίωσαν τον Klopp, όπως δικαίωση ένιωσε και στα πιο σημαντικά παιχνίδια του συλλόγου. Η ομάδα έδωσε σε αυτή την τετραετία μεγάλους αγώνες που έκριναν πάρα πολλά κι έδωσαν αρκετές συγκινήσεις σε όλους στον σύλλογο. Πιο αναλυτικά οι πέντε πιο σημαντικές αναμετρήσεις που συνδυάστηκαν με νίκη:- Norwich v Liverpool 4-5.

Σε ένα θεότρελο παιχνίδι στην πρώτη σεζόν του Γερμανού, οι Reds φιλοξενήθηκαν στο Norwich για να αντιμετωπίσουν την ομώνυμη ομάδα και κανένας δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Η Liverpool προηγήθηκε με γκολ του Firmino, όμως πριν το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν τούμπα την αναμέτρηση. Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, τα “καναρίνια” βρήκαν και τρίτο τέρμα, κάνοντας εφιαλτικό το μεσημέρι των Reds. Όμως δεν είχαν πει την τελευταία του λέξη…

Ο Henderson βρήκε δίχτυα, ο Firmino ισοφάρισε και ο Milner ολοκλήρωσε μια τεράστια ανατροπή. Ή μήπως όχι; Η Norwich στο 94ο λεπτό με ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής σκόραρε, αφήνοντας…ξερή την Liverpool. Μια ανατροπή που έπεφτε στον κάλαθο των άχρηστων. Ή μήπως όχι (volume 2); 96ο λεπτό. Τελευταία επίθεση, η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή, φτάνει στον Lallana που με ένα μονοκόμματο σουτ “σκοτώνει” τον αντίπαλο τερματοφύλακα, προκαλώντας ντελίριο στον πάγκο, με τον Jurgen Klopp να χρειάζεται ένα καινούργιο ζευγάρι γυαλιά από τους πανηγυρισμούς. Έπος!

– Liverpool v Manchester City 4-3.

Η αήττητη City, ερχόταν στο Anfield για να πάρει ένα διπλό που ουσιαστικά θα της χάριζε τον τίτλο. Όμως η Liverpool είχε άλλη γνώμη, πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες τις εμφανίσεις υπό τις οδηγίες του Jurgen Klopp. Αρχικά, ο Chamberlain έδωσε το προβάδισμα, όμως πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Sane ισοφάρισε. Το δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, ήταν η απόλυτη ποδοσφαιρική πανδαισία από τους Reds και με τους συνήθεις υπόπτους – Firmino, Mané & Salah, φιλοδώρησε με τέσσερα τέρματα την αήττητη City. Ένα black out στα τελευταία λεπτά παραλίγο να κοστίσει, όμως το τελικό 4-3 έδωσε στους Reds μια σπουδαία νίκη σε μια μεγάλη εμφάνιση!

– Liverpool v Dortmund 4-3

Τι να πει κανείς για αυτή την αναμέτρηση; Ίσως η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η Liverpool για τους 8 του UEFA Europa League, μετά το 1-1 στην Γερμανία, φιλοξένησε την πρώην ομάδα του Jurgen Klopp και το ξεκίνημα ήταν εφιαλτικό. 0-2 στο ημίχρονο και οι Reds έψαχναν ένα θαύμα. Με το ξεκίνημα στον δεύτερο μέρος οι ελπίδες επέστρεψαν με το γκολ του Origi, όμως ο Reus έκανε το 1-3 κι έβαζε…ταφόπλακα στα όνειρα της Liverpool.

Όμως αυτή η ομάδα δεν εγκαταλείπει ποτέ και στο τελευταίο τέταρτο έκανε το απόλυτο θαύμα! Coutinho & Sakho κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στο 94′, με μία εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Sturridge & Milner, η μπάλα έφτασε στον Lovren που με κεφαλιά – δυναμίτη χάρισε μια ανεπανάληπτη στιγμή και μια τεράστια πρόκριση στην Liverpool. Αν ένας το πίστεψε, αυτός ήταν μονάχα ο Klopp.

– Liverpool v Barcelona 4-0.

Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία. Μετά το 3-0 στο Camp Nou, όλοι είχαν ξεγράψει την Liverpool και η Barcelona σχεδόν πανηγύριζε την πρόκριση της στον τελικό του Champions League. Κανένας όμως δεν ρώτησε τον Klopp και τους ποδοσφαιριστές του. Το Anfield ήταν σαν καζάνι που έβραζε και ο Origi στο ξεκίνημα έδωσε το έναυσμα για το μεγάλο έπος. 1-0 στο ημίχρονο και αλλαγή του Klopp, περνώντας στο ματς τον Wijnaldum.

54′ 2-0 Wijnaldum, 56′ 3-0 Wijnaldum σε ένα τρελό δίλεπτο που έκανε φαβορί την Liverpool. Alexander-Arnold, απίστευτο κόρνερ – ORIGI και 4-0! Μυθική πρόκριση για την Liverpool με τον Klopp να μαζεύει όλους τους παίκτες μπροστά από το Kop, τραγουδώντας αγκαλιασμένοι το You’ll Never Walk Alone!

– Tottenham v Liverpool 0-2.

Η λύτρωση του Γερμανού. Η λύτρωση της Liverpool. Η κατάκτηση του Champions League ήταν η δικαίωση όλων των κόπων του Jurgen και των ποδοσφαιριστών του. Σοβαρή και μετρημένη εμφάνιση, χωρίς εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, στο μεγαλύτερο ματς στην καριέρα των περισσότερων. Νίκη με 0-2, πρώτη κούπα του Klopp στην Liverpool και το Champions League επέστρεψε στο Anfield μετά από 14 χρόνια!

Μέσα σε όλα αυτά, δεν έλειψαν και οι αστείες στιγμές του Γερμανού, σκορπώντας άφθονο γέλιο σε δημοσιογράφους και φιλάθλους. Στιγμές που έδειξαν τον απίστευτο χαρακτήρα του Jurgen και την καλοσύνη που κρύβει μέσα του.- «Άκουσα πως η Bayern έχασε!»

Το γέλιο που προκάλεσε εκείνη τη μέρα, ήταν απίστευτο! Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου για το πως είδε τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, η απάντηση του ήταν μοναδική! «Άκουσα πως η Bayern έχασε!» απάντησε ο Γερμανός, ξεσπώντας σε γέλια! Μια απολαυστική στιγμή που έγινε και….τραγούδι στο YouTube!

– «BOOM!»

Στις ίδιες δηλώσεις, οι οποίες ήταν μετά τη μεγάλη νίκη της Liverpool με 1-4 επί της Manchester City, o Klopp σχολίασε με μία λέξη το διπλό των Reds, λέγοντας «BOOM!», με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, με το γέλιο του να σε συνεπαίρνει ξανά και ξανά!

– Τα…σπασμένα γυαλιά!

Η Liverpool έχει μόλις σκοράρει και κάνει το 4-5 μέσα στην Norwich, ο σκόρερ Lallana και οι υπόλοιποι παίκτες φεύγουν τρέχοντας και πάνε να πανηγυρίσουν όλοι μαζί με τον Klopp. Αγκαλιές, πανηγυρισμοί και το χέρι του Benteke στα γυαλιά του Jurgen, τα οποία έπεσαν…νεκρά στον αγωνιστικό χώρο! Στις δηλώσεις του αργότερα, ο Γερμανός θέλησε να πειράξει τον Βέλγο ποδοσφαιριστή, λέγοντας «Ο Christian μου χρωστάει ένα νέο ζευγάρι γυαλιά!»

– Σουτ Lucas Leiva και…κλάμα!

Μια μυθική στιγμή γέλιου. Η Liverpool νικάει την Everton με 4-0. Ο…σπάνια σκόρερ Lucas Leiva έχει την ιδέα να σουτάρει από μακρινή απόσταση.

Το σουτ που επιχειρεί είναι ένα από τα χειρότερα που έχουμε δει ποτέ, ο Jurgen Klopp δεν άντεξε και στον πάγκο ξέσπασε σε γέλια και η στιγμή είναι από τις καλύτερες και πιο αστείες που μας έχει χαρίσει στον πάγκο της ομάδας!

– Χαμένοι στην…μετάφραση!

Ο Jurgen Klopp, πριν την αναμέτρηση με την Villarreal, έχει κάνει δήλωση τεράστιων διαστάσεων μιλώντας αρκετή ώρα, με τον άνθρωπο που έπρεπε να κάνει την μετάφραση από τα Αγγλικά στα Ισπανικά, να ξεφυσά! Όταν λοιπόν ξεκίνησε, αντί για Ισπανικά, άρχισε να κάνει μετάφραση από αγγλικά σε…αγγλικά! Το γέλιο του Klopp στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά!Από όλες του τις στιγμές είναι δύσκολο να επιλέξεις μονάχα πέντε και πραγματικά το γέλιο που μας έχει προσφέρει ο Γερμανός είναι ανεπανάληπτο!

Τέλος, θα αναφερθούμε στις καλύτερες του πέντε στιγμές ως προπονητής της Liverpool, οι οποίες έδωσαν πολλά διδάγματα και συγκίνησαν!- Ισοπαλία με West Bromwich και αγκαλιά στο Kop.

Ο αγώνας με την West Brom έχει ολοκληρωθεί, η Liverpool έχει σκοράρει στο 96′ και σώζει τον βαθμό με 2-2, στην πρώτη σεζόν του Jurgen Klopp. Ο Γερμανός τεχνικός, παρά την απογοήτευση, μάζεψε όλους τους ποδοσφαιριστές του και τους πήγε μπροστά από το Kop. Έγιναν όλοι μια αγκαλιά και τραγούδησαν με τον κόσμο το You’ll Never Walk Alone.

Ο Jurgen σε αυτή τη στιγμή πέρασε πολλά μηνύματα, με το μεγαλύτερο να είναι αυτό: «Χάνουμε μαζί, κερδίσουμε μαζί». Από αυτό το παιχνίδι, αυτή η στιγμή έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μας.

– Ξέσπασμα και αγκαλιά με Alisson!

Liverpool & Everton τη φετινή χρονιά είναι αντιμέτωπες στο Anfield. Η νίκη είναι μονόδρομος για να συνεχίσει η Liverpool να βρίσκεται στην κορυφή. Έχουμε φτάσει στο 95′ και το ματς είναι στο 0-0. Τελευταία φάση, σουτ του Van Dijk, η μπάλα δύο φορές στο δοκάρι, αιφνιδιάζεται ο Pickford, πετάγεται ο Origi και σκοράρει. Την ίδια στιγμή ο Klopp ξεσπά. Χωρίς να το σκεφτεί, μπαίνει τρέχοντας στον αγωνιστικό χώρο, πανηγυρίζοντας σαν τρελός και αγκαλιάζεται με τον πιο δυνατό τρόπο με τον Alisson που είχε βρεθεί στη μεσαία γραμμή! Αυτός είναι ο αυθεντικός Klopp που αγαπήσαμε!

– Χαμένο Champions League, τραγούδι έως το πρωί και μήνυμα…επιστροφής!

Μετά την ήττα στο Κίεβο στον τελικό του Champions League με την Real Madrid, ο Jurgen Klopp το ίδιο βράδυ βρέθηκε με φιλάθλους της Liverpool, όπου και μας χάρισε μια μοναδική στιγμή. Αγκαλιασμένος μαζί τους, τραγούδησε για το παιχνίδι παρά την λύπη του, στέλνοντας ένα μήνυμα: «Θα επιστρέψουμε την επόμενη σεζόν!», κι έτσι έγινε! Η Liverpool επέστρεψε και πάλι στον τελικό και αυτή τη φορά κατέκτησε το τρόπαιο!

– Ο Dave Evans, η μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και το μήνυμα του Jurgen.

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Champions League, έγινε γνωστή η συγκινητική ιστορία του Dave Evans, ο οποίος αντιμετώπιζε μια σπάνια μορφή καρκίνου και οι γιατροί του έδιναν μόλις δύο εβδομάδες ζωής.

Ο Dave, με μεγαλείο ψυχής, προσπάθησε να κρατηθεί και τρίτη βδομάδα στη ζωή, αψηφώντας τον θάνατο για να δει την αγαπημένη του Liverpool να κατακτά το τρόπαιο. Ο Jurgen Klopp δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο και με ένα ξεχωριστό μήνυμα, έδωσε στήριξη, αγάπη και συγκίνηση στον φίλαθλο των Reds. Δεν χρειάζεται να αναφερθεί τι ειπώθηκε στο βίντεο, το χαμόγελο του Evans μετά την κατάκτηση του Champions League, περιγράφει κάθε λέξη!

– Η λύτρωση με το Champions League!

Έξι σερί χαμένοι τελικοί, τρεις ως προπονητής της Liverpool. Δεν υπήρχε περιθώριο για ακόμα έναν και το γνώριζε. Ήθελε αυτή την λύτρωση, αυτή την απόλυτη δικαίωση. Και τα κατάφερε! Ο Jurgen Klopp ήταν πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην καριέρα του, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο του τρόπαιο ως προπονητής των Reds. Η μεγαλύτερη στιγμή του σαν coach. Μια μοναδική στιγμή για όλους μας και ιδιαίτερα για εκείνον. Τόσος κόπος όλα αυτά τα χρόνια, ανταμείφθηκε. Ο Jurgen Klopp είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο και πλέον μπορεί να απολαύσει ήρεμος, χαρούμενος και ανακουφισμένος τις διακοπές του!

Υπήρχαν αμέτρητες στιγμές που μπορούσαν να προστεθούν σε όλες τις κατηγορίες και είναι πραγματικά δύσκολο να τις ξεχωρίσεις. Ουσιαστικά όμως, αυτές ήταν που μας έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό. Ο Jurgen Klopp, είναι ο ποδοσφαιρικός μας δάσκαλος. Ο άνθρωπος που πραγματοποίησε τα όνειρα μας για αυτή την ομάδα. Τουλάχιστον τα περισσότερα. Να μας φτιάξει μια ομάδα που θα βρεθεί στην κορυφή του κόσμου. Ένα μένει μονάχα. Η Premier League μετά από τριάντα χρόνια. Μόνο εκείνος μπορεί να μας επαναφέρει στην κορυφή.

Κάποτε, στην ερώτηση “πιστεύεις στα θαύματα;”, η απάντηση ήταν “όχι”. Πλέον, η απάντηση είναι κάπως έτσι: “Πιστεύω, γιατί ο Jurgen Klopp πίστεψε σε εμάς κι εμείς σε εκείνον. Και τα καταφέραμε.”
Χρόνια σου πολλά, δάσκαλε μας, σε ευχαριστούμε για όλα, για κάθε στιγμή που μας έχεις χαρίσει. Τώρα αρχίζει το καλό.

IN JURGEN WE TRUST
YNWA!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *