Συναρπαστικό, χιτσκοκικό, γκρανγκινιολικό φινάλε! | Liverpool 2-1 Tottenham: Match Review

Από τον παράδεισο στην κόλαση και ξανά… στον παράδεισο βρέθηκε η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε 2-1 της Τότεναμ στο Άνφιλντ με απίθανο τρόπο (αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ στο 90′) και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος (με ματς περισσότερο)!

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Παρασκευή 5/4 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με τη Σαουθάμπτον στο St. Mary’s για την 33η αγωνιστική της Premier League.

32η αγων. Premier League

Αν είναι να πάρει πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια, θα το πάρει the Liverpool way.

Για ακόμη μια φορά έπαιξε με την καρδιά μας η Λίβερπουλ, η οποία, αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Φιρμίνο, έδωσε πολλούς χώρους στην Τότεναμ που ισοφάρισε με τον Μόουρα αλλά στο 90′ επικράτησε πανδαιμόνιο στην περιοχή της Τότεναμ με τον Αλντερβάιρελντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να χαρίζει τη νίκη με 2-1 στους Reds οι οποίοι δικαίως συνεχίζουν να ονειρεύονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έξι στροφές πριν τον τερματισμό, η Λίβερπουλ παραμένει στην πρώτη θέση της Premier League με 79 βαθμούς, έναντι 77 της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο (αυτό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 24/4).

Το τέλος της φετινής σεζόν προμηνύεται τουλάχιστον συναρπαστικό.

Σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα με το γρήγορο γκολ

Η Τότεναμ είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής στο ξεκίνημα του ματςαλλά η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς στο παιχνίδι. Ο Ρόμπερτσον έβγαλε άρρωστη/υπέροχη/μαγική σέντρα από τα αριστερά βρήκε τέλεια στην καρδιά της περιοχής τον Φιρμίνο κι αυτός με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 μόλις στο 16′!

Αυτή ήταν η 9η ασίστ του Άντι Ρόμπερτσον στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Andy Hinchliffe (1994-95) και ο Leighton Bane (2010-11) είναι οι μοναδικοί αμυντικοί που είχαν περισσότερες ασίστ σε μια σεζόν (11)!

Το γκολ ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσε ο Κλοπ από τους παίκτες του. Οι Reds πήραν τα πάνω τους και άρχισαν να δημιουργούν ρήγματα στα μετόπισθεν της Τότεναμ.

Δύο λεπτά μετά το γκολ, ο Άρνολντ έπιασε ένα γεμάτο βολέ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Γιορίς, ενώ και το ωραίο σουτ του Μανέ στο 20′ είχε την ίδια κατάληξη.

Το wonderkid δεξί μπακ της Λίβερπουλ έμοιαζε να είναι σε καλή μέρα και στο 28′ δοκίμασε να νικήσει τον Γιορίς με απευθείας κόρνερ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, βρήκε στη συμβολή των δοκών κι έφυγε άουτ.

Η Τότεναμ απείλησε για πρώτη φορά στο 33′ με τον Έρικσεν να συνεργάζεται με τον Ντέλε Άλι, ο Άγγλος έκανε το δυνατό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία, με τη Λίβερπουλ να απαντάει στις ευκαιρίες με τον Μανέ να πιάνει φαλτσαριστό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Γιορίς.

Υποχώρηση, ισοφάριση, πιεσόμετρα, επικό φινάλε

Οι ρόλοι άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Η Τότεναμ έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Λίβερπουλ “καθόταν” στο υπέρ της 1-0 και πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Οι Reds έκαναν λανθασμένες μεταβιβάσεις αλλά ο κέρβερος Φαν Ντάικ είχε εξουδετερώσει πλήρως τον Χάρι Κέιν και έτσι η Τότεναμ δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Άλισον. Ωστόσο, στο 55′, ο Κέιν ξέφυγε απ’ τον Ολλανδό, έκανε το σουτ, ο Άλισον απέκρουσε και στο ριμπάουντ ο Ρόμπερτσον έβαλε σωτήρια την κόντρα στο σουτ του Έρικσεν που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε σχεδόν ανυπεράσπιστο τέρμα.

Η Λίβερπουλ είχε δώσει όλο το γήπεδο στην Τότεναμ να το κάνει ό,τι θέλει. Είχε κερδίσει αρκετά μέτρα, πίεζε και τελικά ισοφάρισε. Ο Κέιν εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ βρίσκοντας με βαθιά μπαλιά τον Τρίπιερ, αυτός έδωσε στον Έρικσεν, κι αυτός με τη σειρά του στον ξεχασμένο στη μικρή περιοχή Μόουρα ο οποίος έκανε το 1-1 κι έβαλε “φωτιά” στο παιχνίδι.

Οι Reds άλλαξαν άρδην τακτική. Το παιχνίδι είχε πάρει άσχημη τροπή και η Λίβερπουλ καιγόταν για ένα δεύτερο γκολ. Λίγο έλειψε να το πετύχει ο Άρνολντ στο 76′ αλλά ο Γιορίς απέκρουσε εντυπωσιακά το υπέροχο αριστερό σουτ του νεαρού, ενώ ο Φιρμίνο δεν έκανε καλό κοντρόλ μετά από κόρνερ και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 78′.

Ακόμα πιο τεράστια ευκαιρία, όμως, έχασε η Τότεναμ. Έχοντας μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Κέιν βρήκε τον Σόν, αυτός έδωσε στον Σισοκό, βγήκαν δύο με έναν (Φαν Ντάικ) στην κόντρα αλλά, ο Σισοκό πάτησε περιοχή αλλά το σουτ που έκανε έφυγε πολύ ψηλά. Μοναδική χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Όλα αυτά μέχρι το 90′. Γιατί στο 90′ στήθηκε ακόμα ένα χιτσκοκικό σενάριο που κατέληξε σε θρίαμβο για τη Λίβερπουλ. Πάμε να πιάσουμε καρέ-καρέ τη φάση.

Ο Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κέιν απομάκρυνε, ο Ρόμπερτσον πήρε το ριμπάουντ κι έδωσε κατευθείαν στον Άρνολντ, ο οποίος με φανταστική φαλτσαριστή σέντρα πήγε την μπάλα στη μικρή περιοχή που ήταν ο Σαλάχ, ο Αιγύπτιος έκανε την κεφαλιά, ο Γιορίς απέκρουσε, η μπάλα μετά βρήκε στα πόδια του Αλντερβάιρελντ και με αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1 που έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς στους παίκτες και στο κοινό της Λίβερπουλ!

Οι συνθέσεις 

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (77′ Φαμπίνιο), Χέντερσον (77′ Οριγκί), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (94′ Λόβρεν), Φιρμίνο, Μανέ

Τότεναμ: Λορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες (69′ Σον), Βερτόνχεν, Τρίπιερ, Έρικσεν (91′ Γιορέντε), Σισοκό, Ντέλε Άλι, Ρόουζ, Κέιν, Μόουρα (82′ Ντέιβις)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *