Στην τελική ευθεία το deal με Nike!

Χθεσινοβραδινό άρθρο του Chris Bascombe στην Telegraph αναφέρει πως η Liverpool βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με τη Nike, για συνεργασία των δυο πλευρών από την ερχόμενη σεζόν.

Οι Κόκκινοι του Merseyside βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προμηθευτή ήδη από την περασμένη χρονιά και κοιτούν να επεκτείνουν και να αναβαθμίσουν την ζήτηση φανέλας ανά τον κόσμο στο τεράστιο fanbase τους.

Αυτό έχει αποτελέσει και τον ακρογωνιαίο λίθο της συμφωνίας σχετικά και με την ετήσια αξία του deal. Η Liverpool δεν έχει δώσει καμία καθοδήγηση αναφορικά με το συνολικό κόστος της συμφωνίας, ωστόσο έχει αφήσει να εννοηθεί πως πρόκειται να είναι από τα υψηλότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Είναι δεδομένο πως θα ξεπεράσει κατά πολύ το υπάρχον deal αξίας 45 εκατ. λιρών με την New Balance και αναμένεται να πλησιάσει ή και να ξεπεράσει αυτό της Manchester United με τη Nike στα 75 εκατ., το οποίο και υπογράφτηκε πριν 5 χρόνια.

Τα υψηλότερα ποσά στον συγκεκριμένο τομέα ανήκουν σε Barcelona με 98 εκατ. με τη Nike και Real Madrid με 107 εκατ. με την Adidas αντίστοιχα. Μια συμφωνία τέτοιου επιπέδου αναζήτησε να υπογράψει η Liverpool, ωστόσο το πρόβλημα με τη New Balance ήταν η διανομή καθώς και η επιθυμία της ομάδας να αυξηθεί η αξία της στην αγορά.

Πλέον, μετά και την μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία της προηγούμενης σεζόν κάτι τέτοιο είναι εύκολα εφικτό και η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Nike θα εκτοξεύσει τις πωλήσεις και το brand του συλλόγου. Είναι η πρώτη φορά που η Liverpool καταφέρνει να βρεθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο στο χώρο του μάρκετινγκ και αναμένεται να σταθεροποιηθεί εκεί διεκδικώντας διαρκώς τίτλους και διακρίσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *