Σταθερά στο κυνήγι της City | Liverpool 3-1 Norwich: Match Review

Η Norwich έβαλε δύσκολα για λίγο στη Liverpool, αλλά οι Reds επικράτησαν 3-1 στο Anfield και βρίσκονται πλέον στο -6 από την κορυφή της Premier League, έχοντας και παιχνίδι λιγότερο – Εκπληκτική εμφάνιση από τον Κώστα Τσιμίκα (2 μεγάλες ευκαιρίες, μία ασίστ), μυθικό ρεκόρ με 150 γκολ για τον Salah.

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τετάρτη (23/2, 21:45) στο Anfield με τη Leeds για την εξ αναβολής 19η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool τα βρήκε… σκούρα για λίγο κόντρα στη Norwich, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 στο Anfield για την 26η αγωνιστική της Premier League και έτσι βρίσκεται πλέον στο -6 από τη Manchester City (η οποία ηττήθηκε με 2-1 στο Etihad από την Tottenham), έχοντας και ένα ματς λιγότερο – αυτό με τη Leeds την προσεχή Τετάρτη (23/2).

Οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο από γκολ του Rashica, αλλά ανέβασαν ρυθμούς και χάρη σε γκολ των Mane και Salah (150 γκολ με την κόκκινη φανέλα ο Αιγύπτιος) μέσα σε 3 λεπτά γύρισαν την κατάσταση και τον Diaz να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη Liverpool.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για την ομάδα του Jurgen Klopp ήταν και ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο και πραγματοποίησε πιθανώς την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο Νησί.

Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη Liverpool, ενώ έβγαλε τρομερή ασίστ στον Mane, ο οποίος ισοφάρισε με εντυπωσιακό ψαλιδάκι για τους Reds.


Οι δύο τρομερές ευκαιρίες του Τσιμίκα για το πρώτο του γκολ

Ο Klopp έκανε 7 αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Inter για το Champions League, με τον Gomez να ξεκινάει βασικός μετά από 468 μέρες, ενώ ο Γερμανός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού και στον Κώστα Τσιμίκα για πρώτη φορά μετά τις 2 Ιανουαρίου.

Η Liverpool δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται μόλις στο 5ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας αριστερός μπακ βρέθηκε μια ανάσα από το πρώτο του γκολ με τη Liverpool, καθώς δέχτηκε ωραία σέντρα από τον Salah, έκανε αμαρκάριστος την προβολή από τα αριστερά στην περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.

Στο επόμενο λεπτό ο Diaz δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 37ο λεπτό ο Τσιμίκας έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, όταν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Gunn έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.


Αιφνιδιάστηκε αλλά το γύρισε σε 3 λεπτά η Liverpool – Ασίστ ο Τσιμίκας, παρθενικό γκολ για τον Diaz

Η Norwich κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Reds στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, παγώνοντας το Anfield στο 48ο λεπτό. Ο Rashica έκανε ωραία κίνηση έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Matip και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα του Alisson για το 0-1.

Ο Klopp έκανε 3 αλλαγές με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού και για δεύτερο σερί ματς, οι επιλογές του τον δικαιώνουν, καθώς η Liverpool ανέβασε ρυθμούς και έφερε τα πάνω-κάτω μέσα σε 3 λεπτά.

Η αρχή της ανατροπής έγινε στο 65ο λεπτό, όταν ο Τσιμίκας σέρβιρε με κεφαλιά-πάσα στον Mane, ο οποίος έκανε φοβερό ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή και έκανε το 1-1.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Alisson βρήκε με εκπληκτικό βολέ τον Salah, ο Αιγύπτιος απέφυγε με τρομερή προσποίηση τον Gunn και με ιδανικό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 68ο λεπτό. Δύο γκολ σε διάστημα 3 λεπτών!

Αυτό, μάλιστα, ήταν το 150ό γκολ του Salah με τη φανέλα της Liverpool σε 233 συμμετοχές – ο 10ος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Η ανατροπή είχε πραγματοποιηθεί, το Anfield ήταν έτοιμο να… εκραγεί και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Diaz, ο οποίος δέχτηκε μια εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Henderson και νίκησε από κοντά τον Gunn για το τελικό 3-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη Liverpool.

Η ανατροπή είχε πραγματοποιηθεί, το Anfield ήταν έτοιμο να… εκραγεί και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Diaz, ο οποίος δέχτηκε μια εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Henderson και νίκησε από κοντά τον Gunn για το τελικό 3-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη Liverpool.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Henderson, Keita (Origi 62′), Oxlade-Chamberlain (Thiago 62′); Salah, Mane, Diaz (Minamino 90′)

Norwich: Gunn; Aarons, Hanley, Gibson, Williams; Normann; Gilmour, McLean; Rashica, Sargent, Pukki

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *