Πώς η Liverpool «περικύκλωσε» άθελά της τον Τσιμίκα το 2017

Η πρώτη επαφή της Liverpool με τον Κώστα Τσιμίκα, τουλάχιστον οπτική, ήρθε το 2017, σε μια σεζόν όπου οι «reds» «περικύκλωσαν» τον Σερραίο μπακ χωρίς να το καταλάβουν.

Πολλά θα μπορούσαν να έχουν πάει διαφορετικά – τουλάχιστον στο επίπεδο της μεταγραφής του Τσιμίκα στη Liverpool, όχι απαραίτητα στην αγωνιστική κατάσταση και εξέλιξη του παίκτη – αν δεν είχε συμβεί τη σεζόν 2017/18 μια σειρά από τυχαίες συγκυρίες.

Πρώτη χρονικά ήταν ο δανεισμός του «Τσίμι» από τον Ολυμιακό στην ολλανδική Willem, ο οποίος ανακοινώθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου του 2017.

Στην αρχή της προετοιμασίας, αφού ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της αντίστοιχης με την πρώτη ομάδα της Liverpool, στη Willem ενσωματώθηκε και ο Pedro Chirivella, ο Ισπανός αμυντικός χαφ από την Ακαδημία των «reds», με συμφωνία ετήσιου δανεισμού.

Willem II on Twitter: "? Pedro Chirivella en Kostas Tsimikas ...

«Chiri» και «Τσίμι» γρήγορα έδεσαν ως παρέα, το μεσογειακό ταπεραμέντο αμφότερων ταίριαξε και έγιναν δύο πολύ καλοί φίλοι. Μάλιστα, ο Chirivella ήταν από τους πρώτους που ανήρτησαν δημόσια κείμενο σχετικά με τη μεταγραφή του Κώστα στη Liverpool, μιλώντας για τη φιλία τους και ευχόμενος τα καλύτερα στον παίκτη με τον οποίο κράτησε επαφές και μετά την κοινή τους θητεία στην Ολλανδία.

Former Red backs new signing Kostas Tsimikas to succeed in 'city ...

Τρίτη συγκυρία αποτελεί το γεγονός ότι στη Willem αγωνιζόταν την ίδια χρονιά και ο μικρότερος αδερφός του Georginio Wijnaldum, ο Giliano, ένα επιπλέον μάτι που θα μπορούσε να «πέσει» πάνω στον Τσιμίκα και ένα επιπλέον στόμα για να μεταδώσει την πληροφορία εκεί που πρέπει.

Τέλος, τέταρτο τυχαίο συμβάν είναι το γεγονός ότι στα μέσα εκείνης της σεζόν, βλέποντας ότι αδυνατεί να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Liverpool εύκολα και κυνηγώντας την προπονητική, ο τότε υπεύθυνος της Ακαδημίας των «reds», Pep Lijnders, αποφάσισε να κουνήσει μαντήλι στο Kirkby και να αναλάβει την ολλανδική Nijmegen και την πρόκληση να τη σώσει από την απειλή του υποβιβασμου. Εν τέλει δεν τα κατάφερε, και μετά την αιφνίδια αποχώρηση του Zeljko Buvac από το πλάι του Klopp, ο Ολλανδός πτυχιούχος προπονητής επέστρεψε και αντικατέστησε επί της ουσίας τον Βόσνιο.


Πώς τα παραπάνω συνδέουν επί του πρακτέου τον Τσιμίκα με τη Liverpool;

Τις τελευταίες ημέρες, έγινε γνωστό ότι όταν οι Άγγλοι έστειλαν ανθρώπους να «τσεκάρουν» την πρόοδο του Pedro Chirivella στη Willem, το βλέμμα τους έπεσε στον ενεργητικό και παθιασμένο αριστερό μπακ της ομάδας, τον 21 ετών τότε Κώστα Τσιμίκα. Ακολούθησε «επανεξέταση» της περίπτωσης του, ενώ από τον Γενάρη και μετά, η Liverpool είχε έμμεσα ένα μάτι συνεχώς πάνω στον παίκτη, μέσω του Lijnders που τον ζούσε από πρώτο χέρι ως ανταγωνιστής στο ίδιο πρωτάθλημα.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι ο Σερραίος μπακ βρέθηκε φέτος στη λίστα της Liverpool, πλέον που ολοκλήρωσε την καλύτερη ως τώρα σεζόν της καριέρας του, γεμάτος εμπειρίες από σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια και με ενδείξεις ότι είναι «κατασκευασμένος» από τα καλύτερα υλικά, αφού αποφεύγει τους τραυματισμούς όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Η Liverpool είχε «περικυκλώσει» τυχαία τον Κώστα Τσιμίκα και ίσως ήταν μια από τις πιο… βολικές συμπτώσεις που της συνέβησαν τα τελευταία χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *